Praktische informatie over Tunesië

Open alle items

Grensdocumenten & visum

Voor Tunesië heeft u een Nederlands paspoort nodig. Voor onze groepsrondreizen is een identiteitskaart ook mogelijk. Er wordt echter geadviseerd om met een paspoort te reizen, omdat hierdoor de (paspoort)controle bij aankomst sneller verloopt! Uw reisdocument dient in ieder geval tot na terugkomst geldig te zijn. Een visum is voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit niet nodig. Voor cruises geldt: u dient te beschikken over een geldig paspoort dat tot minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig dient te zijn. Een identiteitskaart is voor cruises niet voldoende.

Hotels in Tunesië kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck in uw hotel vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Bezoek je tijdens je reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Lees de informatie van alle landen door, zodat je precies weet welke reisdocumenten je nodig hebt.

Bezit je niet de Nederlandse nationaliteit?
Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor jou noodzakelijk zijn.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij je naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. Je kunt natuurlijk ook jouw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat je water gebruikt in je accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die je op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor je gezondheid. In dat geval kun je beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op jouw bestemming, verwijzen wij je door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Geldzaken

De munteenheid van Tunesië is de dinar (TND). In- en uitvoer van dinars is verboden. U kunt euro's wisselen bij aankomst op het vliegveld, bij banken en in hotels. Overal geldt de officiële dagkoers. Euro's en andere valuta worden geaccepteerd evenals Travellers Cheques. Pinnen is mogelijk in de grotere toeristenplaatsen (echter, niet met alle passen kan gepind worden!). Houdt u ook rekening met lege of defecte automaten. In veel hotels kan ook betaald worden met creditcards (Eurocard/Visa). Overgebleven dinars (minimaal 30, maximaal 100 dinar) kunt u bij een bank op het vliegveld terug wisselen. Het prijsniveau verschilt per plaats, in de toeristenoorden liggen de prijzen over het algemeen hoger.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt regelmatig voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. Daarom staan de meeste bankpassen dan ook standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Ga je naar een land buiten Europa? Dan kan het dus zijn dat je je pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Wij adviseren je om ruim voor vertrek bij je bank te informeren of jouw bankpas geschikt is (‘aan’ staat) voor pinnen op je vakantiebestemming.

Telefoon & internet

Aan het gebruik van je mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. Je kunt bij je telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op jouw bestemming.

Tijdverschil

In de zomer is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de winter is er geen verschil.

Voltage

In Tunesië hebben ze soms andere stopcontacten dan bij ons, een wereldstekker kan dus handig zijn. Het voltage ligt rond de 220V.

Klimaat

Tunesië kent warme, droge zomers en koele regenrijke winters. Plaatselijke verschillen treden op door de invloed van de Middellandse Zee en de ligging ten opzichte van het gebergte en de Sahara. De meeste neerslag valt tussen de maanden oktober tot februari en is het minst in het zuiden. In het noorden van het land (Tunis-Bizerte) is de gemiddelde temperatuur in juli 25,9 graden Celsius; het veel zuidelijker gelegen Tozeur heeft in dezelfde maand een gemiddelde temperatuur van 32,3 graden Celsius. Het gebied Tunis-Bizerte heeft in de koudste maand, januari, een gemiddelde temperatuur van 11 graden Celsius, het bergland 5,9 graden Celsius.

Goed om te weten

Feestdagen
Op jouw bestemming kunnen bekende en minder bekende feestdagen gevierd worden, die deel uitmaken van de traditionele cultuur van de bevolking. Houd er rekening mee dat op zulke dagen de openbare voorzieningen (zoals winkels, banken, musea, restaurants) aangepaste openingstijden hebben of gesloten zijn. Bij groepsreizen wordt het dagprogramma eventueel aangepast en misschien krijg je dan de kans om zélf een feestelijk vleugje cultuur mee te pikken.