Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee

17-daagse reis inclusief busreis vanuit Nederland - Riviercruise vanaf Passau per MS Carissima

v
Vanaf1699per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-04-2021
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,3
ILY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 72

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • 6-landen riviercruise per MS Carissima****
 • Volg de Donau langs klassiekers als Wenen en Boedapest
 • Uitstekende service aan boord
 • Incl. comfortabele busreis en 2 hotelovernachtingen
 • Vertrek op 9 okt. 2020 en 9 apr. en 15 okt. 2021
 • 17 dagen
  ILY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 72

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
8,3
Beoordeeld door 45 reizigers van TUI Specials.
Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Cruise boeken met een baby?

Als u een baby (t/m 1 jaar) mee wilt nemen op uw cruise, bel ons dan voor de mogelijkheden.

Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
service center
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Busreis Nederland-Passau // Passau-Nederland per comfortabele touringcar
• Hotelovernachting op heenreis en terugreis in Duitsland, inclusief ontbijt en diner
• 15 dagen / 14 nachten verblijf aan boord van het MS Carissima**** in een hut naar keuze zoals beschreven
• Verzorging aan boord van het MS Carissima**** op basis van volpension
• Welkomstcocktail
• Galadiner incl. afscheidscocktail
• Dagelijks live muziek
• Dagelijkse middernacht snack
• Kras reisleiding aan boord
• Het beschreven vaarprogramma
• Excursie naar Constanta en Mamaia (vanuit Cernavoda)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Niet genoemde maaltijden en drankjes
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Drankenpakket € 245 p.p.
Excursies
• Overnachting voorafgaand aan de reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt (zie tabblad ' Overnachten ')

Extra informatie

• Je dient voor deze cruise te beschikken over een Nederlands paspoort. Een identiteitskaart is niet voldoende.
Let op! Je paspoort wordt bij aankomst ingenomen en zal tijdens de reis bij de receptie blijven, vanwege douane verklaringen is dit noodzakelijk. Je krijgt het reisdocument aan het eind van de reis weer terug.

• In verband met de busreis is het niet toegestaan om elektronische rolstoelen/scootmobiels mee te nemen. Dit kan helaas ook niet op aanvraag, er is niet genoeg bergruimte voor!
Op-en uitstapschema: voor de exacte op- en uitstapplaatsen, zie het tabblad 'Opstapplaats'

Afwijkende annuleringsvoorwaardenTot 22 dagen voor vertrek: 15%
15 t/m 21 dagen voor vertrek: 50%
6 t/m 14 dagen voor vertrek: 75%
1 t/m 5 dagen voor vertrek: 90%
Op de dag van vertrek: 100%

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 72
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Dagprogramma Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee

Stap aan boord van het luxe MS Carissima en vaar mee over een van de langste rivieren van Europa. We varen zelfs helemaal tot aan de Zwarte Zee! Gedurende twee weken passeren we maar liefst 6 West- en Oost-Europese landen. Onderweg meren we aan in prachtige steden als Wenen, Belgrado, Rousse, Novi Sad, Boedapest en Bratislava. We varen langs wijnbergen, puszta’s en hoge rotswanden tot aan de mysterieuze Zwarte Zee. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘IJzeren Poort’, een smalle doorgang tussen hoge rotswanden, die we op onze route maar liefst twee keer passeren. Deze spectaculaire riviercruise door het ‘andere Europa’ belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

Open alle items
Dag 1: busreis naar Zuid-Duitsland, hotelovernachting
Via diverse opstapplaatsen reis je vandaag per comfortabele touringcar naar Zuid-Duitsland. Onderweg zullen we overnachten in een hotel en hier genieten van een heerlijk diner.
Dag 2: busreis naar Passau, inscheping
v
+2
+1
Na het ontbijt rijden we door naar de grensstad Passau, aankomst rond het middaguur. Je hebt nog vrije tijd om deze barokstad met haar beeldschone Altstadt op eigen gelegenheid te bewonderen.

Vertrek cruise: 16.00 uur

Passau is een van de vijf mooiste steden gelegen aan de Donau. Breng een bezoek aan de Dom, waar je het grootste kerkorgel ter wereld aantreft. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis uit de 14de eeuw en de twee burchten, Oberhaus uit de 13de eeuw en Niederhaus uit de 14de eeuw. Bijzonder aan deze stad met slechts vijftigduizend inwoners is de samenkomst van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz.
Dag 3: Wenen Nussdorf (Oostenrijk)
v
Aankomst: 12.30 uur
Vertrek: 18.00 uur

Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond). Bijzonder is de Hofburg, waar de Spaanse Rijschool is. Hier zijn tegenwoordig verschillende musea ondergebracht, maar dit staat natuurlijk vooral bekend om de Spaanse rijkunst die er al eeuwen wordt beoefend. De Staatsopera is één der mooiste operagebouwen ter wereld, het is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. Bekend in Wenen is ook het fameuze Schloss Schönbrunn, dat bijna 1400 vertrekken telt! Dit prachtige slot was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth (Sisi)! De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd.

Optionele excursie, deze kan aan boord bijgeboekt worden: Bezoek Wenen, een stad vol geschiedenis, monumenten, musea, kastelen en prachtige parken. Leuke cafés en banketbakkerijen zorgen voor een onvergetelijke sfeer. De rederij biedt je een sightseeing tour door Wenen aan, die bestaat uit een bustour gevolgd door een wandeling. Onze tour brengt je met de bus langs de beroemde Ringstrasse . Hier zijn belangrijke monumenten en prachtige gebouwen, zoals de Urania, de Staatsopera, het parlement, de Hofburg, het stadhuis, het Burgtheater, de universiteit en de Votivkirche . De beste manier om het historische centrum van de stad te ontdekken is te voet. Het tweede deel van de tour begint op de Schwedenplatz . Je loopt in de richting van de St. Stephansdom en verder langs de Graben naar de Hofburg.

Het Wenen Mozart/ Strauss contert. Geniet van een klassiek concert met werken van Mozart en Strauss in Wenen. Luister naar de beroemdste walsen, polka's, aria's en duetten op het hoogste niveau
Dag 4: Kalocsa (Hongarije) / Mohács (Hongarije)
Kalocsa
Aankomst: 15.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

Mohács (korte stop)
Aankomst: 22.00 uur
Vertrek: 23.59 uur

Kalocsa is een Hongaarse stad aan de rivier de Donau. De stad staat met name bekend om de paprika’s, die hier worden gekweekt. Het meest bekende bouwwerk van de stad is de kathedraal en een bezoek hieraan mag dan absoluut niet ontbreken. De omgeving van Kalocsa is prachtig; traditionele dorpjes gelegen tussen de paprika-velden en het steppelandschap.

Mohács is een historisch stadje in het zuiden van Hongarije, gelegen aan de Donau. De stad is bekend van de Slag bij Mohács. Het Hongaarse leger verloor hier in 1526 de strijd tegen de Turken en waarmee anderhalve eeuw Turkse overheersing voor Hongarije aanbrak. In het nabijgelegen dorp Sátorhely bevindt zich een Herdenkingspark ter ere van deze gebeurtenissen. De omgeving van Mohács kent vele mooie plekken. Geniet van de flora en fauna in het natuurpark Duna-Drava. Ervaar de mediterrane sfeer in de historische stad Pecs, die tevens in 2010 was uitverkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa.
Dag 5: Belgrado (Servië)
v
+1
Aankomst: 13.00 uur
Vertrek: 23.00 uur

Belgrado is de hoofdstad van Servië en ligt midden in het land. De twee rivieren de Sava en de Donau stromen door Belgrado. Deze bruisende stad is rijk aan historische en culturele monumenten. Het plein van de Republiek ligt in het hart van de stad en aan dit plein liggen veel historische gebouwen waaronder het Nationaal museum van Servië. Een bezoekje waard zijn de orthodoxe Kathedraal van de heilige Sava en het fort van Belgrado. Dit fort is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivieren Donau en Sava. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de heuvelachtige smalle straten in de oude wijk Skadarlija.
Dag 6: passage IJzeren Poort
v
+4
+3
De IJzeren Poort is een bijna 100 km lange kloof waardoor de rivier de Donau zich een weg waant, tussen de Karpaten en het Balkangebergte. De Donau vormt hier de grens tussen Servië en Roemenië. Deze smalle doorgang wordt bepaald door stroomversnellingen en hoge rotswanden. Het is een van de grootste rivierkloven van Europa.

Uiteraard wordt er rekening mee gehouden dat je de mooiste plekken van de IJzeren Poort overdag passeert. zodat je niets hoeft te missen. Het kan echter voorkomen dat, er door onvoorziene omstandigheden zoals waterstanden, afgeweken moet worden van het programma.
Dag 7: Rousse (Bulgarije)
v
+1
Aankomst: 11.00 uur
Vertrek: 21.00 uur

Rousse is een eeuwenoude havenstad in het noorden van Bulgarije met veel tradities, cultuur en mooie gebouwen. De oude klassieke architectuur van de stad leverde Rousse de bijnaam ‘klein Wenen’ op. Het centrum van Rousse wordt gevormd door een groot plein genaamd Svoboda, het Vrijheidsplein. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een kijkje genomen te hebben in de Sveta Troitsa kathedraal.
Dag 8: Cernavoda (Roemenië)
v
+2
+1
Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 17.00 uur

Cernavoda is een stadje in het oosten van Roemenië vlakbij de Zwarte Zee. De stad is het startpunt van de Donau-Zwarte Zeekanaal. Cernavoda betekent 'zwart water' in de Slavische talen. Bezienswaardig zijn de mooie oude bruggen.

Vandaag vindt er een excursie naar Constanta plaats, deze excursie is inbegrepen bij deze reis!

De excursie vertrekt vanaf Cernavoda, waar het Donau- Zwarte Zeekanaal begint. De eerste stop is Mamaia ook wel de parel van de Zwarte Zee genoemd. Je krijgt de kans om het 8 kilometer lange strand van Mamaia te verkennen en misschien zelfs wel een duik te nemen in de Zwarte Zee!

De tweede stop is Constanta, dit is de belangrijkste havenstad van Roemenië. De geschiedenis van deze prachtige stad, gaat 2.500 jaren terug. Als cultuurliefhebber ben je hier aan het goede adres! In Constanta maken we een stadstour waar je het Ovidius Plein ziet, de grote Mahmudiye moskee, de orthodoxe St.Peter & Paul Kathedraal uit 1885, het Casino gelegen op een klif met uitzicht over de Zwarte Zee en natuurlijk de Genovese vuurtoren tevens is er een typisch Roemeense lunch inclusief.
Dag 9: Giurgiu (Roemenië) / Turnu Magurele (Boekarest, Roemenië)
Giurgui
Aankomst: 07.30 uur
Vertrek: 09.00 uur

Turnu Magurele
Aankomst: 16.30 uur
Vertrek: 17.30 uur


Giurgiu is een Roemeense stad aan de grens met Bulgarije. Een brug verbindt de stad met de Bulgaarse stad Rousse. De stad is een uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoofdstad Boekarest*. Het Parlementspaleis en de kerk van Patriarch zijn interessante bezienswaardigheden in deze hoofdstad. Kom tot rust in een van de mooie stadsparken die Boekarest rijk is.

*Bij het boeken van een excursie naar Boekarest gaat u in Giurgui van boord en in Turnu Magurele weer aan boord.

Turnu Magurele is een stad in Roemenië, vlakbij Bulgarije.
Dag 10: passage IJzeren Poort
Vandaag passeren we nogmaals de IJzeren Poort.
Dag 11: Novi Sad (Servië)
v
+3
+2
Aankomst: 14.00 uur
Vertrek: 21.00 uur

Novi Sad is de tweede grote stad van Servië, gelegen aan de Donau. De stad heeft een multicultureel karakter en dit is terug te zien in de verschillende religieuze gebouwen. De Synagoge, de orthodoxe Sint Nicolaaskerk en de katholieke kerk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Novi Sad. Het is goed toeven in Novi Sad met haar gezellige pleinen, terrassen en mooie gebouwen. Bezoek zeker het Petrovardin Fort, waar je een mooi uitzicht heeft op de stad en de Donau.
Dag 12: Mohács (Hongarije)
v
Aankomst: 10.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Mohács is een historisch stadje in het zuiden van Hongarije, gelegen aan de Donau. De stad is bekend van de Slag bij Mohács. Het Hongaarse leger verloor hier in 1526 de strijd tegen de Turken en waarmee anderhalve eeuw Turkse overheersing voor Hongarije aanbrak. In het nabijgelegen dorp Sátorhely bevindt zich een Herdenkingspark ter ere van deze gebeurtenissen. De omgeving van Mohács kent vele mooie plekken. Geniet van de flora en fauna in het natuurpark Duna-Drava. Ervaar de mediterrane sfeer in de historische stad Pecs, die tevens in 2010 was uitverkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa.
Dag 13: Boedapest (Hongarije)
v
+4
+3
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 23.30 uur

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en beslaat een stad die oorspronkelijk uit twee delen bestaat: Buda en Pest. Deze twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Op de westelijke oever vind je het stadsdeel Pest en aan de oostkant ligt Boeda (Buda). Het centrum van de stad vind je in het stadsdeel Pest, terwijl Buda het rustige gedeelte is van deze metropool. Een populaire toeristische attractie is de Gellértheuvel, ten zuiden van de stad. Bovendien staat Boedapest bekend als de stad met de beste badhuizen van Europa.

Optionele excursie, deze kan aan boord bijgeboekt worden: Stadwandeling door Boedapest. Je begint de dag met een modern hoogtepunt: vanuit de haven ga je naar ‘de Walvis ’ , het futuristische culturele centrum van de stad. Vanuit de bus kun je talloze bezienswaardigheden van de stad bewonderen zoals de markthal, het Nationaal Museum, de grote synagoge, de grootste protestantse kerk en de grootste rooms-katholieke kerk van de stad; de Sint-Stephansbasiliek. In de beroemde Andrássy straat passeer je het Operahuis van Boedapest, het stadspark en het historische Heldenplein. Met de bus neem je de Grote Ringweg langs de beroemdste straat van Boedapest, vervolgens naar het Westelijk Treinstation, het Lustspiel Theater en de Margarethabrug, en naar Margaretha-eiland. Vervolgens stap je over naar de oever van Boeda: hier rijdt je door de waterstad met zijn Turkse baden, langs de grootste gereformeerde kerk van Boedapest naar de Kettingbrug, vanwaar je een prachtig uitzicht heeft op het Buda-kasteel. Tot slot loop je door het Werelderfgoed van het Kasteeldistrict, langs de Matthiaskerk naar het Vissersbastion, voordat de bus je terugbrengt naar het schip.
Dag 14: Bratislava (Slowakije)
v
+4
+3
Aankomst: 15.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

Bratislava is een prachtige stad is dat zeker een bezoekje waard is. De sfeer in deze Slowaakse hoofdstad is mooi en vooral heel veilig. Er is een fijne mix van heden en verleden, zoals bijvoorbeeld het Bratislava kasteel. Maar aan de andere kant zijn er ook veel universiteiten waardoor de stad haar jonge karakter in leven houdt!

Optionele excursie, , deze kan aan boord bijgeboekt worden: Een stadswandeling door Bratislava. Het gekletter van de wielen van de basaltblokken in het centrum van de stad wekt een levendige herinnering op aan de tijd dat de eerste auto's hier reden. Geniet van een rit in een comfortabele mini-trein door de oude stad. Tijdens deze rit ga je alle hoogtepunten van de stad zien. Onder andere het Nationaal Theater - al in 1776 gebouwd als het Burgtheater, de eerste wolkenkrabber in Bratislava "MANDERLAK" – al in 1936 gebouwd en toen, met 45 meter, het hoogste gebouw van de stad. Het historische gebouw van de oude markthal en het postkantoor. Het presidentiële paleis, waar het kantoor van de president van de Slowaakse Republiek is gevestigd, werd gebouwd in 1760, toen veel beroemde mensen het paleis bezochten, waaronder de componist Joseph Haydn. Het mini-treintje brengt je ook helemaal naar het kasteel boven de stad. Het prachtige panoramische uitzicht daar biedt je een onvergetelijke ervaring.
Na de rondleiding per mini-trein, begint de stadswandeling, een ontspannen wandeling door het historische stadscentrum met bezienswaardigheden zoals de Sint- Maartenskathedraal en talrijke paleizen uit de 18e eeuw. "Kerstmis in Bratislava" is de naam van het kerkconcert waar je na de wandeling naartoe wordt gebracht. Tijdens het concert hoor je kerstliederen en opera-aria's gepresenteerd door de topsolisten uit Slowakije.
Dag 15: Melk (Oostenrijk)
v
+3
+2
Aankomst: 11.30 uur
Vertrek: 16.00 uur

Melk is een pittoresk dorpje dat voornamelijk bekend staat om het wereldberoemde 18-eeuwse Benedictijnerklooster. Dit klooster is gelegen op een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Donau en het dorp. In het stadje zelf vind je mooie burgerhuizen en leuke straatjes met gezellige winkels en terrassen. Ideaal voor een korte stop!

Melk ligt in de prachtige Wachau Vallei (Unesco Wereld Erfgoed), dat al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk vormt. Melk is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl en benedictijnenklooster; bekend als de abdij van Melk. Het benedictijnenklooster is een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot een van de grootste abdijen in Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster, waar waardevolle manuscripten zijn verzameld die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de creatie van de adembenemende bibliotheek.

Optionele excursie, deze kan aan boord bijgeboekt worden: Stadwandeling door Melk. In Melk heb je h et klooster dat deel uit maakt van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed en is het meest dominante barokke gebouw van deze periode. In de ochtend staat de bus al te wachten bij de aanlegsteiger voor de excursie naar het klooster van Melk. Spannend vormgegeven museumzalen, staatszalen zoals de marmeren zaal en de bibliotheek en een onvergetelijk uitzicht staat te wachten. De rondleiding door het klooster en duurt ongeveer 60 minuten. Na de rondleiding is er genoeg tijd om de abdijkerk van Melk te bezoeken. Deze kan na de rondleiding individueel worden bezocht. Daarna neem je de bus terug naar het schip.
Dag 16: Passau (Duitsland), ontscheping, hotelovernachting
Aankomst cruise: 08.00 uur

Vandaag legt het schip weer aan in de haven van Passau. Na het ontbijt volgt de ontscheping. De bus is rond 12.00 uur bij het schip (onder voorbehoud van wijzigingen). De tijd tussen ontscheping en de busreis terug naar Nederland dien je zelf in te vullen. Je kunt nog heerlijk op eigen gelegenheid Passau bezoeken. Uiteraard kan jouw bagage aan boord blijven staan. We maken je erop attent dat je na het ontbijt geen gebruik meer kunt maken van de hut en een aantal publieke ruimtes.

De terugreis is wederom met een hotelovernachting incl. diner in Duitsland.
Dag 17: busreis naar Nederland
Vandaag vervolgen we onze reis terug naar Nederland. De bus zet je af op de plaats die je in de boeking voor de terugreis heeft aangegeven.

Vaarschema's en vaartijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de genoemde plaats ligt. Hierover word je aan boord geïnformeerd.

In enkele gevallen kan het zijn dat de bus voor de terugreis pas rond het begin van de middag bij het schip is. De tijd tussen de ontscheping en de busreis terug naar Nederland dien je zelf in te vullen. We maken je erop attent dat je na het ontbijt geen gebruik meer kunt maken van de hut en een aantal publieke ruimtes. Uiteraard kan jouw bagage aan boord blijven staan.

Het schip

MS Carissima

Het recentelijk gerenoveerde schip MS Carissima van Triana Group straalt frisheid, ruimte, kwaliteit en gezelligheid uit. Een riviercruise aan boord van het MS Carissima met Kras staat garant voor een volledig zorgeloze vakantie. De ruime comfortabele hut is altijd binnen handbereik en hoe je de dag verder indeelt is aan jou. Op het zonnedek met zwembad staan de ligbedden voor u klaar waarvandaan je ontspannen kan genieten van het adembenemende landschap. Het personeel kan niet wachten je te verwelkomen aan boord en je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

v
+6
+5

Open alle items
Entertainment
Terwijl je geniet van het prachtige uitzicht, vinden er dagelijks verschillende activiteiten plaats aan boord. Er worden regelmatig thema-, quiz- en bingoavonden georganiseerd. Het actuele entertainment-dagprogramma ontvang je aan boord.
Maaltijden
v
+3
+2
Op culinair gebied kom je tijdens jouw riviercruise met het MS Carissima niets te kort! Je verblijft op basis van volpension, met in de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet, een lunch geserveerd aan tafel of in buffetvorm en een gevarieerd à-la-cartediner in de avond.
Drankenpakket
Maak jouw Donaucruise compleet en boek voordelig vóór vertrek het All Inclusive drankenpakket bij! Het All Inclusive drankenpakket is inbegrepen bij je Kerstcruise over de Donau.

Slechts € 122,50 p.p. (8 dagen aan boord bij de 10-daagse reis)
Slechts € 157,50 p.p . (10 dagen aan boord bij de 11-daagse reis)
Slechts € 245,00 p.p
. (15 dagen aan boord bij de 17-daagse reis)

Je kunt het drankenpakket direct bij boeking opgeven. Het drankenpakket dient door alle passagiers die in 1 hut verblijven te worden afgenomen.

Dagelijks onbeperkt inbegrepen:
• Zwarte koffie
• Thee
• Water (kraanwater, uit het filtersysteem aan boord)
• Frisdranken (Cola, Cola light, Fanta, Sprite, 7up)
• Vruchtensappen (appel- en sinaasappelsap)
• Huiswijn
• Bier van de tap

Alle overige dranken (zoals sterke dranken, cappuccino) kun je uiteraard gewoon aan boord bestellen en zullen op de hutrekening worden bijgeschreven.
Uitgaven aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Je krijgt bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van de dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend d.m.v. pinnen of contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk (zie tabblad 'Het schip' voor de juiste informatie). Het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. Aan boord is geen pinautomaat aanwezig. Pinnen is alleen mogelijk om de boordrekening mee te betalen, voor betalingen van excursies kan je niet pinnen. In de plaatsen die je onderweg bezoekt heb je de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.
Mindervalide
• Rolstoel en rollator dienen inklapbaar of opvouwbaar te zijn
• Je dient aan boord te kunnen lopen zonder hulpmateriaal, i.v.m. veiligheidsredenen
• Je kunt de loopplank niet met rolstoel en/of rollator betreden, je dient zonder hulpmiddel aan boord te kunnen komen.
• Jouw rolstoel en/of rollator wordt op eigen risico door de bemanning op het (overdekte) zonnedek of op een door het schip aangewezen plaats geplaatst. Na het aanmeren zorgt de bemanning ervoor dat jouw rolstoel en/of rollator op de kade wordt geplaatst. Dit is ook geheel op eigen risico.
• In verband met explosiegevaar zijn zuurstofconcentrator en/of zuurstofflessen niet toegestaan.

Ben je in het bezit van een opvouwbare scootmobiel, dan mag deze alleen op speciaal verzoek én na toestemming van de rederij én reisorganisatie mee op reis. De opvouwbare scootmobiel (inclusief accu) mag maximaal 30 kilogram wegen en moet opvouwbaar zijn. Alle voorwaarden die voor opvouwbare rolstoelen en rollators gelden zijn ook van toepassing voor uw opvouwbare scootmobiel.

Elektronische rolstoelen en/of rollators zijn niet toegestaan, ook niet op aanvraag.

Let op: wanneer er een (trap)lift aanwezig is op het schip, mag deze in geval van nood niet worden gebruikt.
Dekkenplan
v
Specificaties schip
Algemeen
Passagiers 150
Naam schip ms Carissima
Valuta aan boord Euro
Taal aan boord Duits en Engels
Vlag Duits
Crew leden 35
Aantal dekken 4 dekken
Faciliteiten
Bioscoop -
Internetcafé -
Wellness sauna en whirlpool
Kinderfaciliteiten -
Bibliotheek x
Bars 1
Restaurants 1
lift ja, tussen het middendek en het bovendek
?
de lift gaat tussen de receptie op het bovendek en het restaurant op het middendek (NIET naar de hutten)
stoellift ja, tussen het bovendek en het zonnedek
Theater -
Discotheek -
Casino -
Whirlpool x
Winkels -
Zwembaden ja, geopend van juli t/m september
Technische gegevens
Lengte 110 meter
Bouwjaar 1998
Breedte 11,40 meter
Klantbeoordelingen

Onze reizigers krijgen na thuiskomst de mogelijkheid een beoordeling te geven over dit schip. Een beoordeling ouder dan 24 maanden telt niet mee in het gemiddelde cijfer van dit schip.

209 Beoordelingen van reizigers
Algemene beoordeling 8,6
Schip 8,7
Hut 8,9
Service 9,0
Hygiëne schip 9,1
Hutten
Hutten

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende hutcategorieën per huttype (binnenhut, buitenhut, balkonhut en suite). Per categorie worden de meestgestelde vragen over de hut beantwoord, zoals: op welke dekken kan de hut liggen? Hoe groot is de hut? Is een mindervalidehut op aanvraag mogelijk? Welke services horen bij deze hut? Zo kun je gemakkelijk en snel de hut kiezen die het beste bij je past.

Let op: Per hut wordt aangegeven hoeveel personen er maximaal kunnen verblijven. Meestal zijn er maar een paar hutten beschikbaar met het maximale aantal personen. Op het tabblad Prijzen kun je zien of een dergelijke hut nog beschikbaar is op jouw vertrekdatum. Als dat niet het geval is, zal er automatisch een extra hut aan jouw boeking worden toegevoegd.

Buitenhut
Bovendek
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Bovendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 2 personen
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek single
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Ligging hut Bovendek
Aantal personen max. 1 persoon
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek met bad
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche bad
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Bovendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 2 personen
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek single met bad
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche bad
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Bovendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 1 persoon
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek met douche
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Bovendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 2 personen
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek single met douche
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Bovendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 1 persoon
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Hoofddek
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kan echter niet geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan echter niet geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Hoofddek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 2 personen
Hoofddek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Hoofddek single
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kan echter niet geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan echter niet geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Hoofddek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 1 persoon
Hoofddek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Middendek
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 2 personen
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Middendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 2 personen
Middendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Middendek single
 • Grootte hut: ca. 14,5 m2
 • Aantal personen: max. 1 persoon
 • Raam: ja, kan geopend worden
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning reguleerbare temperatuurvoorziening
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje -
Roomservice -
Föhn x
Minibar -
Raam ja, kan geopend worden
Kluisje x
Telefoon -
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Ligging hut Middendek
Mindervalide hut -
Grootte hut ca. 14,5 m2
Bereikbaar met lift -
Aantal personen max. 1 persoon
Middendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Opstapplaats
Op- en uitstapplaatsen

Voor deze reis zijn de volgende op- en uitstapplaatsen van toepassing. Controleer je reispapieren voor de definitieve vertrektijden:

Opstapschema
Kras biedt voor deze reis de keus uit 4 opstapplaatsen in Nederland, waaronder het centrale wisselpunt Asten (tussen Eindhoven en Venlo).

Opstapplaatsen:
• Asten (eventuele parkeerkosten bedragen €15,- na 01.04.2019)
• Eindhoven
• Utrecht
• Rotterdam Capelsebrug
Uitstapschema
Kras biedt voor deze reis de keus uit 4 uitstapplaatsen in Nederland, waaronder het centrale wisselpunt Asten (tussen Eindhoven en Venlo).

Uitstapplaatsen:
• Asten
• Eindhoven
• Utrecht
• Rotterdam Capelsebrug
Corona-maatregelen

De veiligheid en gezondheid van de gasten en bemanning heeft de hoogste prioriteit. Daarom werkt de rederij aan een plan om jou straks weer onbezorgd op reis te kunnen gaan. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor updates.

Maatregelen MS Carissima
De rederij heeft verschillende maatregelen getroffen om jou een veilige en mooie cruise te laten beleven. De maatregelen vind je hier.
Gezondheidsverklaring
Verplicht voor alle reizigers
Om aan boord te mogen gaan verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring moet elke reiziger (dus ook kinderen) altijd bij zich hebben tijdens de hele reis. Dit geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.

Download hier de gezondheidsverklaring via de website van het RIVM.

Riviercruise inclusief busreisRiviercruise met reisleider
Excursies
Excursies Donau naar de Zwarte Zee

Maak je cruise compleet en boek diverse excursies bij. Je hebt de keuze om vooraf bij KRAS of aan boord diverse losse excursies boeken.

Optionele excursies (aan boord te boeken)
• Stadswandeling Melk € 35 p.p.
• Wenen naar het Mozart/ Strauss concert € 49 p.p.
• Stadswandeling Wenen € 35 p.p.
• Stadswandeling Bratislava incl.
• Stadswandeling Boedapest € 32 p.p.
• Wachau inclusief wijnproeverij € 35 p.p.

Alle genoemde optionele excursies zijn alleen aan boord te boeken. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies worden Duitstalig of Engelstalig uitgevoerd. Er geldt een minimum aantal deelnemers van 20 voor het definitief doorgaan van deze excursies. Meer informatie aan boord.
Overnachten
Hotelovernachting voorafgaand aan de reis

Begin de vakantie ontspannen! KRAS biedt je de mogelijkheid om voorafgaand aan je vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar je de volgende ochtend wordt opgehaald om aan de vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op het gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wil je een vakantie toch starten? Bovendien kun je je auto voordelig parkeren bij het door jou gekozen hotel gedurende de gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt per kamer.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kies je als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kies je voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

*
Met uitzondering van Best Western Hotel Nobis in Asten, Postillion Deventer, Novotel Breda, Mercure Zwolle en Golden Tulip Helmond is het momenteel nog niet mogelijk een overnachting voorafgaand aan uw reis met vertrek na 1 april 2021 te boeken.

De overnachtingen voorafgaand aan je vakantie na 1 april 2021 kun je vanaf eind oktober bijboeken.

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)
v
+2
+1
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 69,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 63,50 per kamer

Overnachting na afloop van de reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer je hier gebruik van wilt maken kun je bellen met het volgende telefoonnummer: 088 - 0 885 808.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 109,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 103,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 15 per auto
Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond
v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! Je dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dien je in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 15 per munt.
Hotel Mercure in Zwolle
v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 65 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 65 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,00 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijg je bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.
Hotel Novotel Breda
v
+9
+8
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,75 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)
Beoordelingen
Anderen bekeken ook
All Inclusive Kerst riviercruise over de Donau
All Inclusive Kerst riviercruise over de Donau
 • Incl. busreis en hotelovernachtingen Zuid-Duitsland
 • Cruise vanuit Passau
 • O.a. Wenen, Bratislava en Boedapest
 • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-12-2020
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf919
8,1Bekijk reis
Riviercruise varen over de Donau
Riviercruise varen over de Donau
 • Incl. busreis en 2 hotelovernachtingen
 • Cruise vanuit Passau
 • o.a. Bratislava, Boedapest, Esztergom, Wenen en Melk
 • 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-06-2021
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1199
nieuwBekijk reis
Riviercruise van Passau naar Keulen
Riviercruise van Passau naar Keulen
 • Inclusief comfortabele busreis en hotelovernachting Duitsland
 • Vaar mee over de Donau, Rijn en Main
 • Bezoek o.a. Regensburg, Neurenberg, Rüdesheim en Keulen
 • 11 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum28-09-2021
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf899
6,2Bekijk reis
Riviercruise Rijn & Moezel
Riviercruise Rijn & Moezel
 • Vaar over de Rijn en Moezel met MS Prinses Christina
 • Met een comfortabele bus naar Keulen
 • Proef de sfeer in Rüdesheim, Cochem en Boppard
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-05-2021
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf699
8,6Bekijk reis
Laatst bekeken reizen
Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee