Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru

15-daagse ontdekking met de Incaverhalen, landschappen en kleurrijke mensen van Peru

Lima
Arequipa
Arequipa
Arequipa
Cusco
Cúzco
Machu Picchu, schitterend Inca nalatenschap
Peru's hoogtepunt: Machu Picchu
Cúzco
v
Lima
Lima
Arequipa
Arequipa
Arequipa
Cusco
Cúzco
Machu Picchu, schitterend Inca nalatenschap
Peru's hoogtepunt: Machu Picchu
Cúzco
Vanaf2479per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-08-2021
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 25

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Ontdek de kloof Cañon del Colca
 • De heilige vallei van de Inca's
 • Met magisch hoogtepunt Machu Picchu
 • Met o.a. Cusco, Puno, Titicacameer en Aguas Calientes
 • Tip: leuke optionele excursies ter plaatse
 • 15 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 25

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
service center
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Lima met KLM
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met touringcar of minibus
• 13 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 13 x ontbijt, 3 x lunch en 1x diner
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding

• Schitterende treinrit naar de mysterieuze Machu Picchu*
• Boottocht over het unieke Titicacameer*
• Gigantische condors spotten in de Cañon del Colca
• Excursie naar de Heilige Vallei van de Inca's
• Bezoek aan de kerk van Andahuaylillas en de overblijfselen van de Incatempel Wiracocha*
• Per tuktuk dwars door Puno
• Vrije dagen in Lima, Arequipa en Cusco

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 25 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. 356 Soles per persoon
• Fooien, totaal ca. USD 35 per persoon
• Eventuele lokale gidsen
• Optionele excursies
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering

Belangrijk

• We verwachten dat onze reizigers goed ter been zijn en een redelijke basisconditie hebben. Je ziet namelijk veel tijdens deze reis en de activiteiten zijn soms inspannend terwijl het klimaat zeer warm en vochtig is. Ook wissel je regelmatig van accommodatie. Je bent dus niet 'op vakantie', maar op reis.
• Tijdens deze rondreis bezoek je plaatsen die hoger zijn gelegen dan 2.000 meter. Vanaf deze hoogte kun je geconfronteerd worden met 'hoogteziekte': misselijkheid, slapeloosheid, gebrek aan eetlust of hoofdpijn. Dit kan de reis fysiek extra zwaar kan maken.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru

v
+3
+2

Ontdek in een relaxed tempo het meest mystieke land ter wereld: Peru! Dit is het land van de Inca’s en kleurrijke koloniale steden. De kleuren zie je niet alleen terug in de steden, maar ook in de vrolijke klederdracht van de Peruanen. Laat je verrassen door de cultuur en gastvrijheid van de bewoners. Spot de gigantische condors aan de rand van de kloof Cañon del Colca. Wandel door de smalle steegjes van Lima en Cusco, maak kennis met de bijzondere leefwijze op het Titicacameer en wandel naar het absolute hoogtepunt, de Machu Picchu. Een reis om nooit meer te vergeten!

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Peru
Het land van de Inca’s, lama’s en sprekende kleuren…Peru. Hier vlieg je vandaag naar toe. Bij aankomst word je opgehaald en naar het hotel gebracht waar je de komende 2 nachten verblijft. Reisafstand ca. 22 km.
Dag 2 • Vrije dag in Lima
v
Lima
+3
+2
Voor het eerst word je wakker in Peru…kan je ook niet wachten om erop uit te gaan? Lima biedt zo véél mogelijkheden. Deze stad leeft. Op iedere hoek van de straat staan Peruaanse dames met heerlijke huisgemaakte gerechten. Hier moet je zeker van proeven. Tijdens de stadstour (optioneel, ter plaatse te boeken) neemt de gids je mee op ontdekking en leer je oud en nieuw Lima kennen. Toch liever alleen op pad? Het historisch centrum, het aan de stille oceaan gelegen Miraflores en de oase aan rust bij de San Franscico Kathedraal mogen dan niet ontbreken op de lijst. En als je dan het onbekende wilt opzoeken struin dan door de kleurrijke straten van de wijk Barranco. Houd je van winkelen dan mag je in deze wijk de authentieke winkels niet overslaan. Krijg je geen genoeg van Lima? In de avond kun je mee (optioneel, ter plaatse te boeken) naar het Magic Water Circuit. ’s Werelds grootste fontein in een stadspark. Blijf jij vanavond droog?
Dag 3 • Lima - Arequipa
v
Arequipa
+2
+1
Om de meest bijzondere plaatsen van Peru te kunnen bewonderen, neem je vandaag weer het vliegtuig. Ditmaal een binnenlandse vlucht met als bestemming Arequipa. Eenmaal aangekomen in Arequipa ga je merken dat deze stop ook nodig is om je te laten wennen aan de hoogteverschillen die Peru kent. Het is daarom ook aan te raden om vandaag op je gemak de stad te ontdekken en daar krijg je alle tijd voor met twee overnachtingen in deze stad.
Dag 4 • Vrije dag in Arequipa
v
Arequipa
Arequipa
+2
Arequipa
+1
De bijzondere stad Arequipa…waar vulkaan Misti zichzelf aanprijst bij Mirador de Yanahuara en er witte gebouwen in overvloed zijn. Leuk om te weten: de witte gebouwen zijn gemaakt van het zilverwitte gesteente dat de vulkaan heeft uitgestoten. Ga je in de middag mee met de georganiseerde stadstour (optioneel, ter plaatse te boeken), dan krijg je de kleurrijke hoogtepunten te zien. Wanneer je zelfstandig de stad verkent mag een bezoek aan het best bewaarde geheim van Arequipa niet ontbreken: Santa Catalina Klooster. Zodra je een voet over de drempel zet, waan je jezelf in een compleet andere wereld. Muren in rode, blauwe en witte kleuren vormen samen met de vele kleurrijke bloemen een prachtig geheel. Waar maak jij je mooiste foto? Zoek het echte Peruaanse leven op bij de San Camilo Market. Proef de lekkerste smoothies en ruik de verse producten die voor je uitgestald liggen. Heb jij Arequipa al in je hart gesloten?
Dag 5 • Cañon del Colca
v
+2
+1
Nóg verder de hoogte in…je gaat naar een hoogte van ruim 4800 meter. Via de pre-Inca-terrassen en met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen ben je onderweg naar Chivay. Hier ga je naar toe om de Cañon del Colca te bezoeken. Wist je dat deze canon met een diepte van 4000 meter twee keer zo diep is als de Grand Canyon, indrukwekkend hè! Houd je verrekijker bij de hand, want je kan hier de grootste en mooiste roofvogels zien. De grootste exemplaren hebben een spanwijdte van wel drie meter. Ben je een groot dierenfan, dan houdt het niet alleen op bij de roofvogels. Spot jij de wilde lama’s, alpaca’s, guanaco’s, poema’s en vossen? Kortom, een dag om je ogen uit te kijken en de bijzondere natuur op je in te laten werken. Er staat één overnachting in Colca op het programma. Reisafstand ca. 162 km.
Dag 6 • Cruz del Condor - Puno
v
Nog een keer genieten van het magnifieke uitzicht? Dat kan bij Cruz del Condor. Het punt waar de Cañon del Colca het diepst is. Sta stil, bewonder en geniet. Een stuk natuur waar je met veel moeite afscheid van kan nemen. Maar je moet toch écht verder. Op naar de rustige havenstad Puno. Deze stad geeft je een echte kijk in het authentieke leven van de Peruanen. Riksja’s en karren scheuren langs je af, terwijl jij op zoek bent naar die ene plek waar je pollo a la plancha kan scoren. In Jiron Lima Straat komen de klanken van de muziek uit de vele bars en restaurants. Meng je hier tussen de locals en ontdek wat er zó leuk is aan de Peruanen. Met twee overnachtingen in Puno krijg je hier voldoende tijd voor. Reisafstand ca. 300 km.
Dag 7 • Titicacameer
v
+2
+1
In de ochtend race je zo door het verkeer heen in een ‘Tuk Tuk’. Hiermee word je afgezet bij de pier om je dag door te brengen op het bekende Titicacameer. Het Titicacameer is niet alleen bekend om de bijzondere naam, maar ook vanwege de Uros-Indianen die hier op drijvende, zelf gevlochten rieteilanden wonen. Maar eerst wordt er een bezoek gebracht aan het eiland Taquile. Cultuur, eeuwenoude tradities en leven op een unieke manier...laat je hart verwarmen door de bewoners die je graag uitnodigen in hun huis. Na een kleurrijke ontdekkingstocht op het eiland vaar je langzaam terug naar Puno. Dit kan natuurlijk niet zonder een stop te hebben gemaakt bij de Uros eilanden. Hoe is het nou echt om op zo’n drijvend eiland te wonen, hoe komen ze aan hun voedsel en waar verdienen ze hun geld aan? Laat je verrassen door de creativiteit van deze indianen. Een leerzame dag waarop je veel leert over de diverse bewoners van Peru.
Dag 8 • Andahuaylillas - Racchi
v
+2
+1
Op naar Cusco voor nog meer Peruaans avontuur. Je gaat naar Cusco via een mooie route. Onderweg zijn er verschillende stops. De eerste stop is bij de kerk van Andahuaylillas waarvan de buitenkant niet verraadt wat je binnen gaat zien. De bus weer in en door naar Racchi waar overblijfselen te zien zijn van de Incatempel Wiracocha. Via de hoge Raya pas bereik je aan het einde van de dag Cusco. Hier verblijf je drie nachten. Reisafstand ca. 386 km.
Dag 9 • Vrije dag in Cusco
v
Cusco
Cúzco
Cusco
+1
Cúzco
Vandaag heb je een vrije dag om Cusco te ontdekken. Slaap je lekker uit of ben je al vroeg uit de veren om de levendige stad te ontdekken? Cusco is een mengeling van Indiaanse en Spaanse invloeden. Het straatbeeld wordt bepaald door de Indianen en Mestiezen. Loop door de smalle steegjes waar de Inca’s honderden jaren geleden met hun bouwstijl een stempel hebben gedrukt op de stad. Rust vind je in de creatieve wijk San Blas. En hier kun je heerlijke restaurants en cafés vinden. Of ga naar Plaza de Armas, het kloppend hart van Cusco. Op dit plein kijk je je ogen uit, want hier is altijd iets te beleven. Maar niet alleen in Cusco is het te doen. Juist rondom Cusco valt zoveel te beleven en te ontdekken over de geschiedenis van de Inca’s. Tip: Ben je op zoek naar een creatieve activiteit? Doe dan mee aan de Keramiek workshop (optioneel, ter plaatse te boeken). Hoe leuk is het om je eigen gemaakte souvenir mee naar huis te nemen.
Dag 10 • Vrije dag in Cusco
v
+2
+1
Bijkomen van alle indrukken kan vandaag. Neem de tijd voor jezelf en de stad Cusco. Bekijk kloosters, kerken en musea of geniet op een bankje op een van de pleinen van het Peruaans leven. Zin om iets lekker te maken? Leer hoe je chocolade maar van een cacaoboon tijdens de ‘lopende chocolade workshop’ (optioneel, ter plaatse te boeken). Heb je meer interesse in de sterren, het heelal en de cosmos? Dan kun je mee op excursie (optioneel, ter plaatse te boeken) naar het planetarium van Cusco. Hier leer je veel over ons heelal en laat het weer het toe…dan kan je door de telescoop de oudste show ter wereld zien. Zoveel sterren heb je nog nooit gezien.
Dag 11 • Machu Picchu
v
Machu Picchu, schitterend Inca nalatenschap
Peru's hoogtepunt: Machu Picchu
+4
+3
Vroeg uit de veren…vandaag staat het hoogtepunt der hoogtepunten op het programma: Machu Picchu! Een busrit en spectaculaire treinreis voeren je langs groene bergwanden naar Aguas Calientes. Eenmaal hier bouwt de spanning hoog op, nog een beklimming hoog de toppen in en dan is het zover. Je staat oog in oog met één van de zeven wereldwonderen. Vanuit iedere hoek zo bijzonder en indrukwekkend dat het niet eens na te vertellen is. Laat de schoonheid van dit complex op je inwerken. Wandelend tussen de oude tempels en uitkijkend vanaf de terrassen kan je je een voorstelling maken over hoe leven van de Inca’s hier is geweest. De vragen over deze magische en mythische plek blijven maar komen. Gebruik je verbeelding en vind daar de antwoorden op al je vragen. Wauw…terug in Machu Picchu Town kun je al deze indrukken eens goed op je in laten werken. Reisafstand ca. 88 km.
Dag 12 • Aguas Calientes - Cusco
v
+1
Vandaag is er tijd om de kleine plaats Aguas Calientes te bezoeken. Bijnaam van Aguas Calientes? Machu Picchu Town! Alles hier staat in het teken van de Machu Picchu, je voelt de opwinding die hier hangt. Iedereen die hier komt, komt ook maar met één doel. Tip: Wandel naar de overdekte markt of door het rommelige labyrinth van straatjes, bruggetjes en treinsporen. Of ga naar de warmwaterbron waar dit dorp zijn naam aan te danken heeft. Later deze dag reis je per trein en bus weer terug naar Cusco voor de laatste twee overnachtingen. Reisafstand ca. 88 km.
Dag 13 • De Heilige Vallei van de Inca's
v
Cúzco
+6
Cúzco
+5
Op ontdekking in de Heilige Vallei van de Inca's. Deze dag staat in het teken van de Inca’s, fascinerende opgravingen en spectaculaire uitzichten. Je begint bij het Raqchi viewpoint vanwaar je uitzicht hebt over de groene Urubamba Vallei. Dit is nog maar het begin, want hierna ga je naar Moray en Maras. De Inca’s hebben geëxperimenteerd met landbouw en bouw, waardoor er enorme terrassen zijn ontstaan. De cirkelvormige terrassen in Moray zijn bedoeld om diverse gewassen te laten groeien en hier is echt over nagedacht bij de aanleg hiervan. Zo perfect, dit ga je nergens anders zien. En dan heb je de zoutterrassen van Maras. Een doolhof aan paden leidt je door vele zoutterrassen. Hopelijk weet je de uitgang straks nog te vinden. Tot op de dag van vandaag werken er nog steeds mensen om zout in te winnen. Wellicht leuk om te weten: het duurste zout ter wereld komt hier vandaan. De dag sluit je af met een bezoek aan Olantaytambo. Hier bezoek je een van de grootste archeologische complexen en kun je nog heel goed zien hoe steden eruit zagen in de tijd van de Inca’s. Aan het einde van deze dag weet jij alles over de Inca’s en hun manier van leven. Reisafstand ca. 161 km.
Dag 14 • Cusco - Lima - Amsterdam
In de loop van de ochtend vlieg je terug naar Lima. In de avond volgt de terugvlucht naar Nederland. Dag Peru met al je geheimen, koloniale steden, boeiende Incaverhalen, fantastische landschappen en kleurrijk, gastvrije mensen!
Dag 15 • Amsterdam
Met een koffer vol herinneringen en prachtige foto’s komt er vandaag een einde aan de reis. Je bent terug op Schiphol.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Extra info
Ga op pad met een herbruikbare waterfles!
v

Zoals in veel landen neemt de plasticvervuiling toe, een probleem dat niet ontsnapt aan de wonderen van Peru. Daarom is het meenemen van plastic wegwerp flessen niet meer toegestaan in meer dan 76 beschermde natuurgebieden. Denk hierbij aan de Machu Piccu, het Paracasreservaat of het Titicacameer. Heb jij een herbruikbare waterfles? Twijfel dan niet om deze mee te nemen. We raden het af om kraanwater te drinken in Peru, daarom zijn er bij vertrekken vanaf april 2021 bijvulpunten ter beschikking gesteld door hotels en andere locaties die gelegen zijn op de route van de rondreis. Zo zijn er bijvulpunten te vinden in Lima, Paracas, Puno, Titicaca, Cusco, de heilige Vallei van de Inca's en Aguas Calientes. Is je fles leeg, trek dan aan de bel bij de reisleider of hotelreceptie, zodat zij je kunnen vertellen waar jij je fles weer kunt vullen. Bij busritten, (ook van toepassing bij vertrekken vanaf april 2021) van meer dan 4 uur is er een watertank aanwezig, waarmee de waterflessen gevuld mogen worden. Vul je waterfles elke dag bij, en blijf goed gehydrateerd.

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa (incl Rusland) en naar Israël, Marokko, Tunesië en Turkije is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op de website van KLM bij 'Mijn reis' het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm. Zie voor meer informatie de website van KLM.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting, vind je op de website van KLM. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Check altijd vooraf op de website van KLM de exacte bagagevoorwaarden voor jouw bestemming.

Lid van het Flying Blue programma van KLM?
Deelnemers aan het Flying Blue programma van KLM ontvangen korting op het ruimbagagetarief. Je kunt bij je boeking alvast jouw Flying Blue nummer aan ons doorgeven. Wanneer je voor vertrek via de website van KLM je bagage reserveert wordt de korting al automatisch verrekend. Het Flying Blue lidmaatschap is persoonlijk. Alle personen in een boeking moeten dus lid worden. Hiervoor heeft ook elke deelnemer een eigen emailadres nodig. Je kunt bagage ook telefonisch boeken bij KLM via telefoonnummer: 020 - 47 47 74 7.
Wil je lid worden van het Flying Blue programma? Kijk dan op de website van KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van je stoel kan uitsluitend via de website van KLM bij 'Mijn reis'. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Noot: een achternaam met een voorvoegsel moet aan elkaar worden ingevoerd: Bijvoorbeeld; De Vries wordt DEVRIES.
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kun je lezen op de website van KLM.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Familierondreizen
Herinneringen voor het leven maken
v

Nieuw bij TUI, familierondreizen. Speciaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen. En gepland in de schoolvakanties. Een groepsrondreis met meerdere gezinnen is een onvergetelijke ervaring waar thuis nog lang over wordt nagesproken. Ideaal voor ouders én kids, want er is altijd wel iemand om mee te kletsen, te spelen of te chillen. En natuurlijk is er ook veel quality time met je eigen gezin. We hebben met ieders interesses rekening gehouden en de programma’s zijn super afwisselend. Naast highlights ontdekken ga je bijvoorbeeld ook varen, fietsen, koken, knutselen en nog veel meer. Dus, zijn jullie klaar voor een reis boordevol activiteiten en gezelligheid?

Dáárom een TUI familierondreis

• Samen de wereld ontdekken
• Reizen in de schoolvakanties
• Speciaal voor jong en oud
• Fijn bijna alles georganiseerd
• Combi van veel zien én vrije tijd
• Comfortabele hotels (soms ook heel uniek en vaak mét zwembad)
• Nederlandssprekende reisleiding (m.u.v. de familierondreis Winter Wonderland Finland)
• Duurzaam reizen
• Ook superleuk voor eenoudergezinnen!

Fijn alles georganiseerd

Van hotels en vervoer tot excursies en diverse maaltijden, bijna alles is geregeld! Wij reserveren voor jullie comfortabele hotels, vaak mét zwembad voor een plonsje na een excursiedag. En soms zijn het wel heel bijzondere accommodaties, zoals een safaritent, een bedoeïenenkamp of wat dacht je van een nachtje aan boord van een schip?

Jullie reisleider spreekt Nederlands

Natuurlijk ontdek je de vakantiebestemming samen met enthousiaste en ervaren Nederlandse of lokale Nederlandssprekende reisleiding. Hij of zij staat dag en – als dat nodig is – nacht voor jullie klaar. En bij sommige reizen is er daarnaast ook nog een lokale gids, die de bestemming natuurlijk ook kent als geen ander, maar meestal wel Engels spreekt.*

*Tijdens de familierondreis Winter Wonderland Finland ben je op reis met een internationaal gezelschap. Om deze reden spreekt de reisleider Engels.

Heel toffe reizen

Het wordt misschien nog moeilijk kiezen, want er is volop keuze uit toffe reizen, met heel veel hoogtepunten en activiteiten die speciaal samengesteld zijn voor jong én oud. Hier en daar is er natuurlijk ook de nodige vrije tijd. Meestal worden er dan ook leuke optionele excursies aangeboden. Net waar jullie zin in hebben! Dus waar op de wereld gaan jullie gezellig samen dingen doen met je gezin, je reisgenootjes én met de lokale bevolking? Kies maar!

Natuurlijk duurzaam

Wij van TUI vinden duurzaamheid enorm belangrijk. Ook tijdens de familiereizen wordt op een bewuste manier omgegaan met de natuur en de lokale bevolking en hun culturele normen en waarden.

De kleine lettertjes

Een TUI familierondreis is alleen te boeken indien je reist met minimaal één kind van 8 tot 18 jaar.
De minimum leeftijd voor onze familiereizen is 8 jaar, de maximum leeftijd van de meereizende kinderen is 18 jaar. Mocht één zoon of dochter nét buiten deze leeftijden vallen, neem dan contact met ons op. Voor bepaalde landen kunnen specifieke regels voor het reizen met kinderen gelden. In Zuid-Afrika en Kenia is bovendien de minimum leeftijd voor het deelnemen aan safari’s per open jeep gesteld op 8 jaar.
• De groepssamenstelling (aantal geboekte personen en hun leeftijden, per datum) kun je bij de diverse vertrekdata inzien, net als de minimale en maximale groepsgrootte.
• In de meeste landen hebben de hotels geen familiekamers voor 4 of 5 personen. Wij bieden bij alle reizen dan ook 2-persoonskamers aan, soms 3-persoonskamers, afhankelijk van de reis. Bij een 3-persoons kamerbezetting zal het derde bed vaak een uitklapbed/stretcher of iets dergelijks zijn (verwacht geen supercomfortabele boxspring!). Wij kunnen helaas geen kamers naast elkaar garanderen.
• Ook al wordt er in steden, stadjes en de natuur volop gewandeld en staan er ook diverse sportieve activiteiten op de planning… iedereen met een normale basisconditie en een sportieve, avontuurlijke instelling kan overal aan meedoen.
• Wij kunnen helaas vooraf geen specifieke stoelen reserveren zodat gezinnen of complete groepen bij elkaar in het vliegtuig zitten, hoewel we dat natuurlijk wel altijd proberen. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen om wel of niet iets met ons verzoek te doen, daar hebben we helaas geen invloed op. Bij de meeste maatschappijen kun of moet je zélf van tevoren stoelen reserveren, vaak tegen betaling van een toeslag. Ook een upgrade naar een hogere klasse kun je zo gemakkelijk zelf regelen, mocht je dat willen. Reserveer je vooraf geen stoel, of doe je dit pas kort voor vertrek, dan worden de ‘overgebleven’ passagiers op de overgebleven stoelen geplaatst, met kans dat je als gezin kriskras verspreid door het vliegtuig kunt zitten. We raden je dan ook aan om zélf tijdig de nodige stoelen voor jullie gezin vast te leggen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Tambo *** - Lima
v
+6
+5

Dit hotel is centraal gelegen op ca. 900 meter afstand van het centrale plein met diverse reastaurants en cafés in de gezellige wijk Miraflores. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning, kluisje en badkamer met bad/douche, toilet en föhn en kijken uit over de tuin en de stad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La Maison D'Elise ***- Arequipa
v
+7
+6

Het hotel is gebouwd in mediterrane stijl. Arequipa Plaze de Armas en Plaza de Yanahuara zijn op loopafstand gelegen. Het hotel beschikt over een zwembad, gratis internet, 24-uursreceptie, een restaurant en een wisselkantoor. Tegen betaling is het mogelijk om gebruik te maken van de strijk- en wasservice. De kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, een bureau, een minibar en een eigen badkamer met bad/douche en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozo del Cielo*** - Chivay

Pozo del Cielo ligt op slechts 1 kilometer afstand van het centrale plein van Chivay. De praktisch ingerichte kamers zijn voorzien van eigen badkamer en hebben een geweldig uitzicht. Er is gratis wifi en er is een restaurant aanwezig.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Hacienda Puno *** - Puno
v
+2
+1

Het hotel is gevestigd in het historische centrum van de stad Puno. Vanaf het dak biedt het hotel een panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over gratis internet, een bar, 24-uursreceptie en een eigen restaurant. Tegen betaling is het mogelijk om gebruik te maken van de was-, strijk- en stoomservice. De kamers zijn voorzien van een flatscreen tv en een eigen badkamer met bad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel José Antonio **** - Cusco
v
+1

Hotel José Antonio Cusco is een modern hotel met een ideale ligging om alle juweeltjes van de stad Cusco te ontdekken, zoals de kathedraal, verschillende kerken en diverse markten. Ook Plaza de Armas ligt op 10 min loopafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, gratis wifi, restaurant, bar en Spa (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling), kluisje en eigen badkamer met douche of bad, toilet en haardroger.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Mapi By Inkaterra Hotel *** - Machu Picchu
v
+5
+4

Het hotel is op loopafstand gelegen van het stadscentrum en het museum van Machu Picchu. Het hotel beschikt over gratis internet, 24-uursreceptie, een bar en een eigen restaurant. Tegen betaling is het mogelijk om gebruik te maken van de wasservice. De kamers zijn voorzien van panoramische ramen, een flatscreen tv, een koelkast en een eigen badkamer met föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Arequipa
v

De stad ligt temidden van spectaculaire bergen en wordt "de witte stad" genoemd omdat veel koloniale gebouwen en kerken gebouwd zijn van een wit vulkanisch gesteente, afkomstig van de 5822 m hoge, met sneeuw bedekte vulkaan El Misti.

Cusco
v

Deze schitterende stad is gelegen in het Zuid-oosten van Peru. Cusco, ook wel de navel der aarde genoemd, was vroeger de hoofdstad van het Inca-rijk. Het zijn dan ook de prachtige pronkstukken die de charme van Cusco vormen.

Lima
v
Lima
Lima
Lima

Lima is gelegen aan de kust en staat bekend als een grote, chaotische stad. Deze hoofdstad bezit vele bezienswaardigheden en de meerderheid van de bezienswaardige gebouwen ligt in en rond de koloniale stad. Op slechts enkele kilometers van Lima ligt de adobe stad van Cajamarquilla, een van de oudste archeologische vindplaatsen in de streek.

Machu Picchu
v
Machu Picchu
Machu Picchu
Machu Picchu

De verloren stad Machu Picchu is de bekendste toeristische stad van Peru. De stad is een inca-citadel en ligt mysterieus op een hoog plateau, omgeven door steile kloven en hoge bergtoppen. Er zijn vele ruïnes die toegankelijk zijn voor publiek. Deze schitterende stad is per trein vanuit Cusco of via de Inca-trail te bereiken.

Peru
v
Peru - Bolivias
+5
+4

Wie denkt aan Peru, denkt ongetwijfeld direct aan de indrukwekkende overblijfselen van het oude Incarijk, zoals de zeer mysterieuze Nazca lijnen en de wereldberoemde ‘Verborgen Stad’ Machu Picchu. Deze magnifiek bewaard gebleven stad is fabelachtig gelegen op grillig gevormde bergen temidden van tropisch regenwoud. Verder boeit Peru haar bezoekers met onder meer één van de droogste woestijnen op aarde, enkele van de hoogste Andes bergtoppen en diverse nog praktisch ongeschonden regenwouden. De kleurrijke markten, waar de al net zo kleurrijk geklede inheemse bevolking handelt en onderhandelt, de typische panfluitmuziek van de Andes, hooggelegen meren, spectaculaire kloven... cultuur, natuur en historie komen allemaal samen in Peru!

De Inca’s
Het Incarijk, een enorm koninkrijk in het Andesgebergte, werd in de 15e eeuw gesticht door het Quechua volk, één van de oorspronkelijke stammen. De Inca’s bouwden een welvarende samenleving met een zeer complex regeringssysteem. Ondanks het gebrek aan de moderne middelen van onze tijd, bouwden zij enorme tempels, imposante vestingwerken en prachtige paleizen. Ook wisten zij bruggen en wegen te bouwen in de onherbergzame bergen. De glorietijd van de Inca's duurde slechts een eeuw en kwam in 1532, toen het rijk door de Spanjaarden verwoest werd, tot een einde. In het huidige Peru herinnert gelukkig nog veel aan deze bijzonder rijke beschaving.

Klimaat
De beste reistijd voor Peru

Het klimaat in Peru wordt voornamelijk bepaald door de hoogteverschillen. Overdag als de zon schijnt loopt de temperatuur al gauw op naar ca. 20ºC, ‘s avonds kan het echter behoorlijk afkoelen en is een trui en/of jas noodzakelijk. De temperatuur kan vooral in juli en augustus tot onder het vriespunt dalen. De kustplaatsen kennen een woestijnklimaat waardoor het overdag heet is en het ‘s nachts behoorlijk kan afkoelen. De droogste maanden zijn mei t/m augustus, de regentijd loopt van november tot april. Ook in de regentijd is het reizen in Peru echter over het algemeen goed te doen. De beste reistijd is april t/m oktober.

Klimaat Peru - Regenwoud

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)32°31°32°31°31°31°31°32°32°32°32°32°
De beste reistijd is mei t/m oktober. Het regenseizoen is januari t/m april en november, december.

Klimaat Peru - Machu Picchu

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 26° 27° 26°25°22°20°19°19°19°20° 22° 24°
groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Anderen bekeken ook
Familierondreis de schatten van Sri Lanka
Familierondreis de schatten van Sri Lanka
 • Op ontdekking in Kandy en Galle
 • Boeddha's bij de Dambulla rotstempel
 • Luxe kamperen bij Udawalawe
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-07-2021
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1899
nieuwBekijk reis
Familierondreis Cowboys & Indianen in Amerika
Familierondreis Cowboys & Indianen in Amerika
 • Wandel tussen de rotspartijen in Bryce Canyon
 • Vergaap je aan de neonreclame in Las Vegas
 • Vrije dagen in Los Angeles: tijd voor pretparken
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-07-2021
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf3089
nieuwBekijk reis
Rondreis Classic South Africa
Rondreis Classic South Africa
 • Inclusief excursies en entrees t.w.v. €175
 • Met eSwatini (voormalig Swaziland) en Hluhluwe
 • Fijn: rechtstreeks vliegen met KLM
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-04-2021
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2099
8,5Bekijk reis
Familierondreis Avontuurlijk Costa Rica
Familierondreis Avontuurlijk Costa Rica
 • In de jungle speuren naar dieren
 • Als Tarzan slingeren tussen de boomtoppen
 • Kom tot rust in warme vulkanische baden
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-08-2021
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2319
nieuwBekijk reis
Laatst bekeken reizen
Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru