Rondreis Noord-Macedonië & Albanië

Maak in 12 dagen kennis met rijke historie, culturele hoogtepunten, meren en bergen

Kastoria
Kastoria
57694153_Stadszicht_Metsovo_S
50658088_OudKlooster_Metsovo_S
Macedonie.0Ohrids
v
Kastoria
Kastoria
Kastoria
57694153_Stadszicht_Metsovo_S
50658088_OudKlooster_Metsovo_S
Macedonie.0Ohrids
Vanaf919per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-09-2021
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
7,9
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Ontdek een authentiek stuk Europa
 • Unieke drielandenreis
 • Met ook een vleugje Griekenland
 • Rijke historie & eeuwenoude tradities
 • Mooie meren & bergachtig landschap
 • 12 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
7,9
Beoordeeld door 44 reizigers van TUI Specials.
Rondreis Noord-Macedonië & Albanië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
service center
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Ohrid met TUI fly
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per touringcar
• 11 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 11 x ontbijt
• Nederlandssprekende reisleiding
• Stadsbezoeken Ohrid, Gjirokastër, Berat, Kruja, Tirana en Struga inclusief lokale gidsen*
• Bezoek aan klooster Sveti Naum*
• In Griekenland bezoek aan Kastoria inclusief lokale gids en Metsovo*
• Bezoek aan de ruïne van Butrint*
• Bezoek aan de opgravingen van Apollonia*
• Bezoek aan Elbasan en grotkerkje van Radozda*
• Bezoek aan Bitola vanuit Ohrid*

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. € 40 per persoon
• Fooien
• Afscheidsdiner met folkloreshow € 15,00 p.p. (optioneel)
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Macedonië & Albanië

v
+1

Een mooie landencombinatie, waarbij we je meenemen naar Noord-Macedonië, Albanië én Griekenland. Een verrassende ontdekkingstocht met rijke historie, culturele hoogtepunten, mooie meren, bergen en innemende bewoners die tradities nog steeds in ere houden. Verken de UNESCO steden Ohrid en Gjirokastër. Je zet een flinke stap terug in de tijd bij de archeologische opgravingen van de oude Griekse steden Butrint en Apollonia, bewondert de fresco’s in Kastoria en je ontdekt alles over de Albanese nationale held Skanderbeg.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Ohrid
v
+4
+3
Op naar Macedonië! Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Ohrid. Na aankomst volgt een korte transfer (ca. 10 km) naar het hotel aan het 289 meter diepe Meer van Ohrid, voor de eerste overnachting. ’s Middags verken je het oude stadshart van Ohrid, in zijn geheel opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ohrid wordt ook wel aangeduid als ‘het Jeruzalem van de Balkan’, vanwege de 365 kerken in de stad. Je bezichtigt enkele van deze kerken en ziet de wereldberoemde Byzantijnse iconen in de iconengalerij. Ohrid staat ook bekend om het fort op de heuvel in het stadscentrum. Hier houdt men zich nog steeds bezig met opgravingen. Onder dit fort vind je het amfitheater, waar in de zomer ook concerten en evenementen worden gehouden. Wist je dat Ohrid bekend en geliefd werd bij de Nederlanders dankzij de schrijver A. den Doolaard? Hij woonde enkele jaren aan het meer en schreef er meerdere boeken, waaronder ‘De bruiloft der zeven zigeuners’, dat zich deels afspeelt in Ohrid.
Dag 2 • St. Naum-Korce
v
+3
+2
Je begint deze dag met een bezoek aan het Sveti Naum klooster, heel fraai gelegen op een rots met uitzicht over het meer van Ohrid. Hier ligt de heilige St. Naum begraven. Volgens de legende kun je het hart nog horen kloppen in het klooster. Vervolgens passeer je de grens met Albanië en rijd je door naar Korce, de grootste stad van zuidoost Albanië. Het is een gezellige stad met een grote, levendige markt en mooie, oude huizen. Het heeft een enigszins gemengde, Albanees en Griekse sfeer. De stad bezit een groot aantal musea, waaronder het Nationaal Museum van Middeleeuwse Kunst, met een grote iconenverzameling. Je reis gaat verder naar Egeïsch Macedonië en Epirus, twee provincies in Griekenland. Je bereikt Kastoria, waar je de komende twee nachten overnacht. Reisafstand ca. 158 km.
Dag 3 • Kastoria
v
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Deze dag is gereserveerd voor Kastoria. In de loop van de ochtend maak je een wandeling door de nauwe straatjes van misschien wel de schilderachtigste stad van Grieks Macedonië, Kastoria (= ‘Burcht’), dé stad van de Byzantijnse kunst. Kastoria ligt aan de oever van het schitterende meer van Kastoria of het Orestiadameer en telt nog altijd een zestigtal Byzantijnse en postbyzantijnse kerken die gebouwd zijn tussen de 9e en de 19e eeuw. Het merendeel daarvan is geheel beschilderd met de prachtigste fresco’s. Bezoek een aantal van deze kerken, maar ook het Museum voor Byzantijnse Geschiedenis, waarin zich een aantal fraaie en zeer vroege iconen bevindt. Wat een indrukken vandaag! De middag is ter vrije besteding. Je overnacht in hotel Kastoria.
Dag 4 • Butrint-Saranda
v
Metsovo
57694153_Stadszicht_Metsovo_S
50658088_OudKlooster_Metsovo_S
57694153_Stadszicht_Metsovo_S
Metsovo
50658088_OudKlooster_Metsovo_S
Je keert weer terug naar Albanië, met onderweg een korte stop in het plaatsje Metsovo, waar je je in Zwitserland waant. Geniet van de bergen en proef de lokaal geproduceerde kaas en de veelbelovende wijnen. Metsovo staat ook bekend om de herders, het ambachtelijk handwerk, de houtwerkindustrie en de skiliften. Historie en tradities worden hier nog in ere gehouden. Duidelijke dat het dorp heel geliefd is bij dagjesmensen uit de regio! In Saranda verblijf je de komende twee nachten. Reisafstand ca. 310 km.

Dag 5 • Ruïne van Butrint
v
+1
`s Ochtends neem je de tijd voor de ruïne van Butrint. Deze oude Griekse stad herbergt resten die dateren van meer dan 2500 jaar geleden. De moerassige omgeving en de oude bossen maken het tot een waar vogelparadijs. In de middag heb je vrije tijd in Saranda. Reisafstand ca. 55 km.
Dag 6 • Gjirokastër
v
+1
Op naar Gjirokastër, de geboortestad van de Albanese schrijver Ismail Kadare en van de voormalig dictator van Albanië, Enver Hoxha. Gjirokastër is tevens een cultureel centrum van de Griekse minderheid in Albanië. In 1420 werd de toen Griekse stad Argyrion bezet door de Turken, die er de scepter bleven zwaaien tot 1913 toen de staat Albanië het levenslicht zag. Eerdere Griekse pogingen de stad te heroveren liepen op niets uit; alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de Grieken er weer enkele maanden de baas (van december 1940 tot april 1941), nadat ze de Italiaanse bezetters hadden weten te verdrijven. Je bezoekt in het fraaie oude stadsgedeelte, opgenomen op de werelderfgoedlijst, onder meer de pre-Ottomaanse citadel met het wapenmuseum en de voormalige politieke gevangenis. Je overnacht in Gjirokastër. Reisafstand ca 55 kilometer
Dag 7 • Apollonia-Berat
v
+2
+1
Zin in een nieuwe ontdekking? Op weg naar de Berat neem je de tijd voor de opgravingen van Apollonia, in 588 v. Chr. gesticht als kolonie van Kerkyra met kolonisten uit Korinthe en vernoemd naar de Griekse god Apollon. De nederzetting werd gesticht op een heuvel, ongeveer een kilometer ten noorden van de Vjosarivier, enkele kilometers landinwaarts van de plaats waar deze stroom destijds in de Adriatische Zee uitmondde. De rivier was in de oudheid zeker tot aan de stad bevaarbaar en zorgde er mede voor dat de kolonie al snel uitgroeide tot de belangrijkste en grootste stad in de regio. Tijdens de Noord-Macedonische oorlogen werd de stad in 214 v. Chr. belegerd door de Noord-Macedonische koning Philippos de vijfde. Marcus Valerius snelde de stad te hulp. Hij heroverde de havenstad Oricum op de Noord-Macedoniërs en stuurde zijn ervaren onderbevelhebber Quintus Naevius Crista met de vloot naar de monding van de Vjosarivier. Hier ontscheepten zij en trokken ze een eind van de rivier vandaan naar de belegerde stad. Ze wisten in de nacht ongezien de stad binnen te komen en de volgende dag liet hij de verdedigingswerken van de stad en het vijandelijke kamp inspecteren. Nadat hij had ontdekt dat het Noord-Macedonische kamp niet bewaakt werd wist hij de daaropvolgende nacht ongezien het kamp binnen te sluipen. Er waren al meer dan 1000 Romeinse soldaten in het kamp voordat ze ontdekt werden. De Noord-Macedoniërs raakten in paniek en sloegen op de vlucht, waaronder de half aangeklede Noord-Macedonische koning. Omdat Valerius de riviermonding blokkeerde waren de Noord-Macedoniërs genoodzaakt hun schepen te verbranden en te voet naar Noord-Macedonië terug te keren. In 48 v. Chr., tijdens de burgeroorlog tussen Pompeius en Ceasar achtervolgde Julius Ceasar Pompeius naar Illyrie. Hier nam hij Oricum en Apollonia in. In 43 v. Chr. studeerden Octavianus (de latere keizer Augustus) en Marcus Agrippa in Apollonia. Je bezoekt in deze geschiedkundig belangrijke plaats de oude stadsmuur, het nabijgelegen Byzantijnse Marija klooster en het plaatselijke museum. `s Middags verken je Berat, ook wel ‘Stad van de 1.000 vensters’ genoemd. In dit ware openluchtmuseum vind je er onder meer een burcht, diverse Byzantijnse kerken en een moskee. Je verkent de stad en breng de nacht door in Berat. Reisafstand ca. 175 km.
Dag 8 • Kruja-Tirana
v
+1
Je bezoek vandaag de kleine stad Kruja, hoog in de bergen gelegen en ooit onder leiding van de nationale held Skanderbeg het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. Je ziet hier het fort van Kruja, het Skanderbeg museum, het Etnografische museum en de oude bazaar vol met souvenirs en handgemaakte spullen. Keer later op de dag terug naar Tirana, dat in 1920 hoofdstad werd van Albanië. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat bij wijze van compromis tussen het noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20e eeuw heeft Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korcë overvleugeld en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden. Centraal in de stad ligt het kolossale Skanderbegplein, genoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg (George Kastrioti). Aan het plein staan onder meer het parlementsgebouw en verschillende regeringsgebouwen. Overnachting in Tirana. Reisafstand ca. 80 km.
Dag 9 • Elbasan-Radozda-Struga
v
+3
+2
De reis gaat verder naar Elbasan, alwaar je het fort en het Turkse badhuis bezoekt. In de middag rijd je door naar Ohrid, met onderweg een kort bezoek aan het grotkerkje van Radozda en Struga, stad van de bekende Noord-Macedonische schrijvers, de gebroeders Miladinovi. Beroemd is het festival ‘Avonden van de poëzie van Struga’, bezocht door dichters uit hele wereld die dan op de bruggen van de stad voorlezen uit eigen werk. Je eindbestemming is Ohrid. Hier breng je de laatste nachten van de reis door. Reisafstand ca. 125 km.
Dag 10 • Bitola
v
+1
Goede wandelschoenen aan en fotocamera in de tas? Vanuit Ohrid maak je vandaag een dagtocht naar Bitola waar je een mooie wandeling gaat maken langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden. Bitola is de tweede grootste stad van het Noord-Macedonië, van oudsher al een politiek, cultureel en economisch centrum. In het Ottomaanse Rijk werd Bitola de stad van de consulaten en de diplomatie. De pracht en praal van de gebouwen en huizen van rijke handelslieden en Noord-Macedonische gilden bepalen ook nu nog altijd het stadsbeeld. Bitola is tevens de stad van de opgravningen van de nabijgelegen Heraclea Lyncentis, met goed bewaarde mozaïekvloeren. De totale reisafstand vandaag is ca. 160 km.
Dag 11 • Ohrid
v
Macedonie.0Ohrids
Macedonie.0Ohrids
+1
Een vrije dag om bij te komen van alle indrukken. Laat de mooie herinneringen nog eens de revue te laten passeren. Misschien even lekker bijkomen aan het meer of toch nog naar het oude centrum voor wat leuke souvenirs. (Tip voor wie van wandelen houdt; neem de wandelroute langs de kust naar het centrum). Als afsluiting van de reis is er nog de mogelijkheid voor een optioneel sluitingsdiner in restaurant Mestono inlclusief folkloreavond. (kosten €20,00 p.p.)
Dag 12 • Ohrid-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Ohrid (ca. 10 km), vanwaar je terugvliegt naar Amsterdam.
Video
Macedonië

Hieronder ziet u een aantal video's die een sfeerimpressie geven van één van de mooiste landen van Europa: Macedonië.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiding
Onze reisleiders

Onze reizigers vertellen vaak hoe blij ze waren met de reisleiding op hun reis. Dat horen we natuurlijk graag en we kiezen onze reisleiders en chauffeurs dan ook zorgvuldig. Ze hebben stuk voor stuk veel reiservaring en vakkennis en spreken allemaal Nederlands. Op sommige reizen gaat er ook een lokale Engelssprekende gids mee.

Nederlandssprekende reisleiding
De reisleider vertelt je álles over de bestemming en de bezienswaardigheden die je bezoekt. En ze zorgen er natuurlijk voor dat jouw reis zo soepel mogelijk verloopt. Onze reisleiders staan je bij met raad en daad én ze hebben vaak handige tips... Welke kleding kun je het beste dragen voor deze excursie? Waar zitten de leukste restaurants? Hoe zeg je 'Bedankt!' in de taal van dit land?

Even voorstellen
We hebben heel veel bestemmingen en dus ook heel veel reisleiders. Sommigen gaan regelmatig mee op dezelfde reis en anderen wisselen meer af. Welke reisleider op wélke reis meegaat weten we pas kort van tevoren en is daarom altijd onder voorbehoud. Maak hieronder alvast kennis met een of meer reisleiders (we hebben er natuurlijk nog veel meer!).

Reisleider Sveto Milenkovski

" Always take a smile with you!"

v
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski

Ik heb 13 jaar in Nederland gewoond en ik begeleid nu al meer dan 7 jaar reizen naar verschillende landen in de Balkan zoals Macedonië, Albanië, Griekenland en Montenegro . Ik spreek bijna alle talen in die regio waaronder Macedonisch, Grieks en Servisch en ik leer momenteel Albanees. Ik ben gezegend met goede communicatieve vaardigheden en ik kan ook heel goed luisteren, wat goed van pas komt als reisleider.

Een van de leukste herinneringen die ik heb is aan een groep, die een grappig lied had geschreven over mij en wat ze de hele reis door bleven zingen. Het leukste souvenir dat ik ooit heb meegenomen is een paar échte klompen uit Nederland en ook mijn hoedje met Nederlandse vlag gaat altijd mee in mijn koffer.

Ervaringen van reizigers
Ervaringen van reizigers

Indrukwekkende Balkanreis
Met een enthousiaste, deskundige gids (Sveto), een bedreven chauffeur (Darko) en een gemotiveerde en geïnteresseerde groep hebben we drie landen bezocht. Een goede mix van natuur, cultuur, kunst en politiek. Een indrukwekkende regio.
G. van Oorsouw - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Prachtige reis met fantastische reisleider Sveto
Wat hebben we genoten, de uitblinker was de tweede dag in Macedonië waar we gevaren hebben op een meer bij Sveti Naum. Wij vonden drie landen te veel omdat veel oponthoud kan geven bij de grens. Onze keuze gaat dan naar Macedonië en Albanië. We komen nog een keer terug naar Macedonië omdat we daar meer van willen zien. Hotels waren in alle landen prima.
P. van der Kist - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Met Sveto naar de Balkan
Mijn rondreis door Macedonie, Albanie en Griekenland was grandioos. Dankzij reisleider Sveto, die goed op de hoogte was van plaatselijke gebruiken en geschiedenis, heb ik een goede indruk gekregen van het gebied waar ik gereisd heb. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis van Kras meeging en dat is een heel positieve ervaring geweest.
W. van der Meer - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Vlucht
TUI fly

v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items
Bagage
Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen. Handbagage die aan deze afmetingen voldoet maar uiteindelijk toch niet aan boord past, wordt kosteloos in het laadruim vervoerd.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kun je direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar zie je ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.Tip: boek je ruimbagage van tevoren. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer je vooraf boekt.

Kijk voor alle informatie over kosten voor ruimbagage en afwijkende bagage op https://www.tui.nl/vliegtickets/services/bagage.
Stoelkeuze
Is reserveren nodig?
Wil je bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan je favoriete plek tegen betaling. Je kunt jouw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kun je tot 74 uur voor vertrek jouw stoel reserveren. Je kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveer je geen stoel, dan krijg je er automatisch één toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. Je kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van jouw stoel ga je naar de website van TUI fly via onderstaande button, en log je in met jouw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven via ons contact center.

Zitcomfort en service
Zitcomfort en service TUI fly

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van jouw reis kun je jouw gewenste serviceconcept selecteren en je ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heb je al geboekt en wil je alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken
Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en je mag zelf kiezen hoe je wilt inchecken. Uiteraard ben je op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar je kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als je gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht je eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer je (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van jouw stoel kunt je namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kun je online incheken op de site van TUI (KRAS heeft hier geen invloed op). Je gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van KRAS.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als je online hebt ingecheckt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je kunt jouw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: je moet naast je instapkaarten ook je e-tickets, die je van ons hebt ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om vooraf een instapkaart te sturen. Je ontvangt in dat geval een bevestiging van jouw online check-in. Deze bevestiging kun je op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.
Eten en Drinken
Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestel je tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kun je van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volg je een dieet of wil je een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven
Mobiliteitsbeperking
Reis je met een rolstoel of heb je andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt je verder.

Meer informatie
Partners van TUI fly
TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij je vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij jouw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kun je lezen op de website van TUI.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Mizo *** - Ohrid
v
Kamer_S(1)
Kamer_S(1)
+1

Het hotel ligt in een rustige omgeving direct aan het kiezelstrand van Ohrid, met uitzicht over het heldere meer. Het centrum van Ohrid met diverse winkeltjes, restaurants en bars ligt op ca. 1 km. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, bar/lounge en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van televisie, gratis wifi, minibar en balkon met zitje. Badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kastoria *** - Kastoria
v
+2
+1

Het gerenoveerde hotel ligt aan het Orestiada meer. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar/lounge. De kamers zijn voorzien van televisie, minibar, telefoon en kluis. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Il Conte Di Monte Cristo **** - Sarandë
v
+1

Het hotel is gelegen aan het strand en biedt een panoramisch uitzicht over Sarandë. Vlakbij het hotel vindt u de boulevard waar verschillende bars en restaruants gevestigd zijn en op ca. 20 minuten afstand is het centrum van Sarandë gelegen. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, wellness, fitnessruimte en een zwembad op het dak van het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, televisie, kluisje, minibar en een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Cajupi **** - Gjirokaster
v
+1

Het hotel ligt in het centrum van Gjirokaster, net onder het kasteel van Gjirokaster. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk alle bezienswaardigheden, bazaars en musea bezoeken. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar/lounge. De kamers zijn voorzien van televisie en telefoon. De badkamer met bad/douche en toilet.

Hotel Olimpik *** - Gjirokaster

Het hotel is gelegen op ca. 3 km van het centrum van Gjirokaster. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, restaurant en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over gratis wifi, airconditioning, televisie en badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Grand White City **** - Berat
v
+1

Het hotel ligt in de historische buurt van Berat. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar/lounge en biedt een prachtig uitzicht. De kamers zijn voorzien van televisie, airconditioning en een koelkast. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Doro City **** - Tirana
v
+1

Het hotel ligt in het centrum van Tirana, op loopafstand van alle bezienswaardigheden en winkels. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar/lounge. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, kluis, televisie, telefoon en gratis wifi. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klimaat
De beste reistijd voor Griekenland

Griekenland heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent over het algemeen: warme droge zomers met gemiddeld zo’n driehonderd dagen zon per jaar. En milde, natte winters. In het noorden van Griekenland en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het in de winter zelfs gaan sneeuwen.

Klimaat Griekenland

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gem. temp. (°C)13°13°16°20°25°30°33°34°29°23°18°14°
groen = de beste reistijd

Bovenstaande gegevens zijn op basis van de stad Athene.

De beste reistijd voor Noord-Macedonië

Het bergachtige Noord-Macedonië kent grote klimaatverschillen. In de lagere delen van het land heerst een mediterraan klimaat met warme, zonnige en vrijwel altijd droge zomers met een gemiddelde temperatuur van 25 tot 30°C. In de hoger gelegen gebieden wordt het in de zomermaanden gemiddeld zo'n 20 tot 25°C. Beste reistijd is april t/m juni en september, oktober.

Klimaat Noord-Macedonië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 13°19°23°29° 31° 31°26°19° 12°


groen = de beste reistijd

Beoordelingen
)Verleng deze rondreis met 3 nachten in een hotel aan het Ohridmeer.

Inclusief verlenging
Noord-Macedonië & Albanië + Hotel Tino
Noord-Macedonië & Albanië + Hotel Tino
 • 4-sterren hotel in Ohrid
 • In het centrum van Ohrid
 • Met wellness centre
 • 12 + 3 dagen verlenging
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum26-05-2021
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf990
Laatst bekeken reizen
Rondreis Noord-Macedonië & Albanië