Geachte gast,

Deze reis wordt niet meer aangeboden, omdat deze volgeboekt is of (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft.

Het boeken van deze reis is dus helaas niet mogelijk, maar informeer vrijblijvend via www.kras.nl/contact of KRAS (soortgelijke) reizen naar dezelfde bestemming aanbiedt. Indien u het reisnummer aan ons doorgeeft, kunnen wij u sneller van een antwoord voorzien.

U kunt ook bellen naar 088 - 0885 0886 (lokaal tarief).

v

Rondreis Toscane Totaal

In 8 dagen naar álle hoogtepunten van Toscane, één van de meest geliefde regio's van Italië

62353768_Plein_Arezzo_S
69103261_Cortona_S
21245983_Cortona_S
v
Arezzo
62353768_Plein_Arezzo_S
69103261_Cortona_S
21245983_Cortona_S
8,1
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Ontdek alles over het witte marmer van Carrara
  • Met bekende steden als Pisa, Lucca en Florence
  • Proost: proef de heerlijke wijnen van Montepulciano
  • Met ook bezoek aan dé cultuurstad van 2017, Pistoia
  • Uitgebreide kennismaking met de charme van Toscane
8,1
Beoordeeld door 36 reizigers van TUI Specials.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-22.00 uur
Zondag: 10.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Vlucht Amsterdam-Pisa met Transavia
Handbagage
• Rondreis per touringcar
• Nederlandssprekende reisleiding
• 7 nachten verblijf in middenklasse hotels (of gelijkwaardig) in een standaardkamer
• 7 x ontbijt en 7 x diner
• Stadsbezoek aan Pisa *, Lucca, Florence *, Arezzo *, Cortona, Pienza en Siena *
• Bezoek aan cultuurstad 2017, Pistoia
• Bezoek aan de marmergroeves van Carrara
• Wijnproeverij
• Bezoek aan de abdij van Monte Oliveto

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, ca. € 60
• Treinkaartje luchthaven Pisa-touringcar v.v., ca. € 2,70 per rit
• Verplichte stadsgidsen en gebruik headsets
• Kosten openbaar vervoer van/naar en in de steden
• Toeristenbelasting, ca. € 5,40 per persoon
• Facultatieve excursies
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van wijzigingen)

Toeslagen

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• De minimum leeftijd voor deze rondreis is 8 jaar.
• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Dagprogramma Toscane Totaal

v
+1

Toscane is niet voor niets een van de meest geliefde regio’s van Italië. De landschappen zijn er schitterend; van de witte bergen waar Carraramarmer wordt gewonnen tot de karakteristieke heuvels met ranke cipressen. En overal olijfbomen, zonnebloemen en druivenranken. De dorpen en steden wedijveren om het mooiste plein, de imposantste Dom, de meeste kerken. Ze zijn stuk voor stuk rijk aan eeuwenlange historie, prachtige monumenten en bovenal een flinke dosis charme. Struinen over keitjes door smalle straatjes, nippen aan een volle rode Vino-Nobile op een terrasje aan een middeleeuws plein (salute!)… het Toscaanse leven is uitzonderlijk goed.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Pisa
v
+1
Het vliegtuig landt op de luchthaven van Pisa. We gaan direct de stad in (indien de vluchttijd het toelaat), voor een kijkje bij de fameuze scheve toren, hét monument van de stad. De bedoeling was dat de toren gewoon recht zou zijn, maar meteen aan het begin van de bouw, in 1173, ging het al mis. In de eeuwen daarna zijn er talloze pogingen gedaan om de toren recht te krijgen, tevergeefs. Het maakt de inmiddels stabiel verklaarde toren in ieder geval tot een trekpleister van formaat. Maar aan het Piazza dei Miracoli (het Plein der Wonderen… wat een mooie naam!) vinden we nog meer fraais, zoals de Dom en het Baptisterium, de grootste doopkapel van Italië. Het zijn stuk voor stuk schitterende getuigen van een tijd dat de bloeiende stad vele handelscontacten had met Spanje en Noord-Afrika. We proeven hier ook direct die heerlijke Italiaanse vakantiesfeer. Het is druk in de straatjes en in de Corso Italia, dé winkelstraat van Pisa. En op de terrassen smult men van allerlei lekkers. Ook dát is Italië. De eerste twee nachten brengen we door in de omgeving van Lucca. Reisafstand ca. 40 km.
Dag 2 • Carrara
v
Het bijna vlekkeloos witte marmer van Carrara staat centraal. We gaan richting de marmergroeves bij het aan de Toscaanse kust gelegen Massa Carrara, marmerhoofdstad van de wereld. Carrara zelf herbergt een prachtig centrum, met een imposante Dom, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. En uiteraard zijn vele gebouwen hier in marmer opgetrokken, zoals het postkantoor. Carrara is bijzonder trots op het witte goud! Na een korte wandeling door het stadje bereiken we de marmergroeves. Hier haalt men bij de meer dan 100 groeves gigantische marmerblokken uit de witte bergen van de Alpi Apuane. Blokken van gigantische afmetingen en soms met een gewicht tot wel 60 ton! Jaarlijks wordt er meer dan vijf miljoen ton marmer gewonnen, bewerkt en geëxporteerd; het marmer is over de hele wereld bekend en geliefd. Liefhebbers kunnen vandaag optioneel een jeeptocht maken bij de groeves. Reisafstand naar Massa Carrara ca. 75 km.
Dag 3 • Lucca-Pistoia
v
+1
Een wandelingetje over de volledig bewaarde stadsmuur van het bakstenenrode Lucca brengt ons eeuwen terug in de tijd. Een super charmant stadje met stadspoorten, galmende klokkentorens (we zijn in ‘de stad van de 100 kerken’), pittoreske pleintjes, een wirwar van straatjes, imposante paleizen, chique etalages en volop restaurants. Natuurlijk kijken we er rond op het ovalen Piazza dell’Anfiteatro, een juweel van een plein. Later op de dag bewonderen we Pistoia. Het wemelt er van de Romaanse en renaissancistische monumenten. Ook vindt u er, op het centrale plein, de Duomo di Pistoia en de Cattedrale di San Zeno, de belangrijkste kerk van de stad. Niet voor niets is Pistoia uitgeroepen tot cultuurstad 2017! We slapen de komende twee nachten in Noord-Toscane. Reisafstand ca. 130 km.
Dag 4 • Florence
v
+1
Bella Firenze, het schitterende Florence, mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Toscane. We pakken de trein (treinkaartje niet inbegrepen) en verheugen ons tijdens het treinritje op deze stad vol kunst, cultuur en geschiedenis. Florence is een van de meest sfeervolle en aangename steden van Italië. Prachtig gelegen aan de oevers van de rivier de Arno, verovert de stad al snel het hart van de vele bezoekers. Zo ook die van ons! Het oude centrum lijkt in veel opzichten nog op de kleine stad van zo'n 500 jaar geleden. Middeleeuwen en renaissance gaan hier hand in hand en de grootste kunstenaars woonden en werkten hier. Namen als Leonardo da Vinci, Dante en Michelangelo zeggen wat dat betreft genoeg! De beroemde middeleeuwse brug Ponte Vecchio met de juwelierswinkeltjes, de indrukwekkende Dom, de basiliek Santa Croce en het beeldenplein (marmer uit Carrara!)… wat is er onvoorstelbaar veel te zien in deze stad.
Dag 5 • Arezzo-Cortona
v
62353768_Plein_Arezzo_S
69103261_Cortona_S
21245983_Cortona_S
62353768_Plein_Arezzo_S
+2
69103261_Cortona_S
+1
De antiekstad Arezzo ligt op een heuvel ten oosten van Toscane. En op deze heuvel staan trots de ranke gotische kathedraal, het stadshuis en de vesting van de Medici. Vanaf de top leiden de belangrijkste straten naar beneden, tot aan de poorten van de oude stad. Niet alleen het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven, ook staan er opmerkelijke monumenten uit latere tijden. Ook het amfitheater, waar nog belangrijke delen van te zarezzoien zijn, is een bezoek waard. De gieterijen van de stad waren erg beroemd, evenals de werkplaatsen die gespecialiseerd waren in de productie van koraalrode vazen. De techniek verspreidde zich over het hele Romeinse rijk. Niet zo gek dat er in de etalages van Arezzo veel rode vazen te zien zijn! Wist u dat veel scènes van de bekende film ‘La Vita è bella’ met Roberto Benigni hier werden opgenomen? Misschien herkent u het Piazza Grande, waar Benigni op zijn fiets naar beneden racet en zijn toekomstige echtgenote ondersteboven rijdt. “Buongiorno principessa!” Later vandaag wandelen we door nóg zo’n parel, het van oorsprong Etruskische stadje Cortona. Dit schilderachtige stadje, gesticht op één van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie, is beschreven in talloze boeken (zoals ‘Een huis in Toscane’ van Frances Mayes) en er wonen veel internationale kunstenaars. Een omgeving die inspireert! We verblijven de komende drie nachten in het zuiden van Toscane. Reisafstand ca. 155 km.
Dag 6 • Pienza-Montepulciano
v
+2
+1
Prachtig Pienza wordt ook wel de 'volmaakte' stad genoemd. Deze passende bijnaam heeft het stadje te danken aan de opvallende 15e-eeuwse bouwwerken van Paus Pius II. Achter de kathedraal geniet u van adembenemende panorama's over de Orciavallei. Pienza is óók bekend vanwege de Pecorino. Een kaas van wereldklasse die van schapenmelk wordt gemaakt. Overal in dit plaatsje ruikt u de typische geur van deze plaatselijke specialiteit. Dan door naar Montepulciano, bekend vanwege haar overheerlijke Vino-Nobilewijn, de 'koning van alle wijnen’. Natuurlijk gaan we wijnen proeven! Wat vindt u van de Rosso di Montepulciano? Het ommuurde Montepulciano is naast wijncentrum ook gewoon een bijzonder plaatsje met volop charme, rijk aan historie. We wandelen er over de keitjes door smalle straatjes. We gaan steil omhoog, langs de verschillende adellijke palazzi naar het grote marktplein met de Dom uit de 16e en 17e eeuw. En aan terrasjes en trattoria geen gebrek. Reisafstand ca. 50 km.
Dag 7 • Monte Oliveto-Siena
v
+2
+1
Toscane wat ben je mooi! De route van vanochtend, door het typisch Toscaanse heuvellandschap met ranke cipressen en grijsgroene olijfbomen, is geweldig. We rijden via Bagno Vignoni, waar Romeinen en Etrusken het thermale water dat hier omhoog borrelt ontdekten. Ook pelgrims op weg naar Rome genoten van de aangelegde thermale baden. Paus Pius II en Lorenzo de' Medici, het waren niet alleen pelgrims die hier kwamen om te ontspannen! We bereiken Monte Oliveto, waar we de benedictijner Monte Oliveto abdij met een bezoekje vereren . De 36 fresco’s in de grote kruisgang zijn een lust voor het oog. En daarna op naar de volgende Toscaanse parel, Siena. Dé trots van deze bijna ongeschonden middeleeuwse stad is de imposante Dom, maar in het oude stadshart vinden we nog veel meer fraais, waaronder het sierlijke Palazzo Pubblico. Het kloppende hart is de schelpvormige Piazza del Campo, een van de mooiste pleinen van heel Italië. Elk jaar vindt hier in augustus de Palio plaats, paardenrennen die sinds 1287 gehouden worden en waarbij de stadswijken (contrade) strijden om de eer. Voor veel mensen, jong én oud, een zaak van levensbelang. Het paard dat wint wordt door de hele wijk geknuffeld, de winnende jockey valt eeuwige roem ten deel en in de winnende wijk viert men dágenlang feest. Is het de 30e keer dat de wijk wint, dan zal het feest waarschijnlijk ook 30 dagen lang duren! Strijk neer op een van de terrasjes, te midden van alle middeleeuwse glorie, en probeer u een voorstelling te maken van dit traditierijke evenement. Reisafstand ca. 165 km.
Dag 8 • Pisa-Amsterdam
Addio Toscana, tot ziens! Van Pisa (reisafstand ca. 210 km) vliegt u terug naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Handbagage
Wanneer je vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg en met de juiste afmetingen; geadviseerd formaat max. 45 x 40 x 25 cm, kan gegarandeerd als handbagage mee aan boord) inbegrepen. Het maximaal formaat is 55 x 40 x 25 cm, echter op drukke vluchten kan het zijn dat deze trolleys toch in het ruim vervoerd zullen worden.

Let op: indien handbagage niet aan bovengenoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze als ruimbagage gezien. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als 1 stuk bagage gerekend. Neem je bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee afgegeven te worden als ruimbagage.

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het op vluchten van Transavia niet langer toegestaan om de 15-inch MacBook Pro Mid (2015 - 2017) mee te nemen als ruimbagage. Wel mag de laptop mee in de cabine, maar alleen als de laptop is uitgeschakeld. De laptop mag niet worden opgeladen tijdens de vlucht. Deze regel is het gevolg van een terugroepactie van Apple. Op de website van Apple kun je precies zien welke laptops het betreft.

Ruimbagage
Ruimbagage kun je voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek je ruimbagage voordat je (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kun je niets meer veranderen aan je vlucht. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn hoger dan wanneer je vooraf je bagage boekt.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting kun je opvragen via Kras of je reisbureau.

Check altijd vooraf op de website van Transavia de exacte bagagevoorwaarden. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Op de website van Transavia kun je via Mijn Transavia tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als je naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 21 dagen tot 30 uur voor vertrek van de vlucht. Je kunt via mijn Transavia alleen een stoel reserveren als je nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kun je namelijk niets meer aan je boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via mijn Transavia als je vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

Je ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor je vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kies je vervolgens een stoel en print je de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is je Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: je moet naast jouw instapkaarten ook de e-tickets die je van ons per e-mail of post hebt ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat je online ingecheckt hebt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je hoeft alleen nog maar je bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, je kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt je tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. Betaal je bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kun je uitsluitend betalen met pinpas of creditcard. Het is niet mogelijk om contante betalingen te doen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Corona-maatregelen
Corona-maatregelen Italië

De situatie in Italië is weer onder controle en dus is het nu genieten van de rust bij de bezienswaardigheden. Voor je reis naar Italië zijn de lokale richtlijnen van toepassing. Maar om je alvast verder op weg te helpen hebben we hieronder wat belangrijke informatie vermeld. We wensen je een fijne rondreis toe!

Open alle items
Algemeen
Italië is sinds 15 juni veilig te bezoeken. De sociaal wenselijke afstand is gesteld op 1 meter en mondkapjes in het openbaar zijn aan te raden. Mondkapjes zijn verplicht in restaurants, het openbaar vervoer, winkels, markten, theaters en musea. Handen wassen en desinfecteren bij het betreden en verlaten van die gelegenheden wordt aanbevolen. Je dient zelf voor mondkapjes te zorgen. Ter plaatse kun je mondkapjes kopen op de luchthavens of bij de apotheek.
Lokale richtlijnen en maatregelen
Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.
Download hier de gezondheidsverklaring via de website van het RIVM

Toeristen met vertrek naar Puglia dienen zich voor vertrek te registreren via de volgende website:
Registreer hier

Houd je aan de lokale richtlijnen en maatregelen:
Lokale richtlijnen Italië

Bezit je een andere nationaliteit dan de Nederlandse? Houd er rekening mee dat er afwijkende voorwaarden kunnen gelden. Bekijk de exacte regels goed op bovengenoemde websites.
Medische voorzieningen
We doen een beroep op je eigen verantwoordelijk en vragen je om bij ziekteverschijnselen onderweg jezelf te laten testen. Zie de genoemde websites voor de lokale richtlijnen.
Luchthavens en vlucht
Alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens houden zich aan de gezondheidsrichtlijnen van Air Transport Association (IATA). Dat wil zeggen dat:
• Alle reizigers verzocht wordt een mondkapje te dragen bij de incheckbalies, security- en grensprocessen en bij het instappen. Ook elders op de luchthaven wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen. Alleen passagiers met een geldig vliegticket zijn toegestaan op de luchthavens
• Online check-in is geadviseerd.
• Mogelijk wordt je temperatuur opgemeten. Passagiers met een temperatuur boven de 37,8°C mogen niet mee in het vliegtuig.
• Je bent verplicht een mondkapje te dragen in het vliegtuig.
• De crew in het vliegtuig draagt handschoenen en mondkapjes.
• Het is waarschijnlijk alleen mogelijk met betaalpas te betalen in het vliegtuig.

Je dient thuis een gezondheidsverklaring in te vullen en in tweevoud te printen (een exemplaar dient ingeleverd te worden op Schiphol).

Voor meer informatie over Schiphol verwijzen we je naar www.schiphol.nl.

Voor meer informatie over Eindhoven Airport verwijzen we je naar www.eindhovenairport.nl.

Voor meer informatie over Rotterdam The Hague Airport verwijzen we je naar www.rotterdamthehagueairport.nl

Alle informatie over het vliegen met Transavia vind je op de website van Transavia.

Alle informatie over het vliegen met KLM vind je op de website van KLM.
Reizen per bus
De groep mag en zal samen in één bus reizen. Handen desinfecteren bij binnenkomst en het dragen van een mondkapje zijn verplicht. Desinfecterende gel is aanwezig in de bus. De chauffeur beschikt tevens over desinfecterende schoonmaakmiddelen. Het openbare vervoer rijdt volgens normale omstandigheden, echter is het dragen van een mondkapje verplicht.
Autohuur
Samen in de auto? Voor personen niet uit éé n huishouden geldt: een afstand bewaren van min. 1 meter, mondkapje verplicht, alleen de bestuurder zit voorin en max. 2 personen per zitrij. Passagiers op motoren: niet toegestaan.

Om de veiligheid van alle klanten en medewerkers te waarborgen heeft Avis verschillende veiligheidsmaatregelingen genomen. Dit zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelingen:
- Duidelijke markeringen op de vloer bij de verhuurbalies om afstand te houden.
- Medewerkers gebruiken maskers en handschoenen.
- Voertuigen, balies en alle ‘veel aangeraakte’ gedeeltes worden schoon gemaakt met goedgekeurde desinfecterende middelen.
- Een contactloos inleverproces.
- Kwitantie wordt ge-e-maild na de huur.

Zie de website van Avis voor meer informatie.
Hotels
Houd in hotels 1 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst en betaal indien mogelijk met creditcard. Gebruik de lift met maximaal 2 personen. De lucht wordt extra goed geventileerd, en kamers worden vaker schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hotelbars en -restaurants zijn geopend. Ontbijt wordt aan tafel uitgeserveerd, dus geen buffet. De tafels staan op voldoende afstand van elkaar.
Excursies
Alle musea, kerken en overige bezienswaardigheden zijn geopend, het programma kan volledig uitgevoerd worden. Binnen dien je te allen tijde een mondkapje te dragen en afstand te houden. Er kunnen restricties gelden voor het maximum aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag en controles zijn soms aan de orde.
Maaltijden
Lunch en diner kunnen (zover niet inbegrepen) op eigen gelegenheid genuttigd worden. Restaurants zijn geopend, het dragen van een mondkapje is verplicht.
Reisleider
We vragen je de instructies van de reisleider te allen tijde op te volgen. Als er zich ter plaatse veranderingen voordoen, wordt de reisleider hierover geïnformeerd en zijn zijn/haar instructies bepalend.

Deze informatie wijzigt continue. We doen ons best je van de meest actuele informatie te voorzien, je kunt hier echter geen rechten aan ontlenen. Mocht de situatie ter plaatse tijdens je reis veranderen, dan gelden vanzelfsprekend de laatste lokale richtlijnen! Bekijk ook de reisinformatiepagina met algemene informatie over de rondreizen met TUI/Kras.

30 juni 2020

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Milano *** - Borgo a Mozzano

Vanuit het 3-sterrenhotel Milano heeft u een prachtig uitzicht over de Media Valle del Sercio. Het ligt op ca. 2 kilometer van de Grotta del Ventogrot. Steden als Lucca (ca. 20 minuten) en de stad van de scheve toren Pisa (ca. 50 minuten) zijn gemakkelijk vanuit dit hotel te bezoeken. Het beschikt over een prachtige tuin met terras, gratis parkeergelegenheid, fitnessruimte, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien wifi, televisie en minibar. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Marrani *** - Ronta
v
Ronta---Htl-Marrani-8e
Ronta---Htl-Marrani-8e
+3
+2

Hotel Marrani is een eenvoudig familiehotel, rustig gelegen aan de rand van Ronta en op ca. 40 kilometer van Florence. Het hotel wordt omringd door de groene heuvels van de Mugello vallei. Hier wordt u warm welkom geheten door de familie Marrani. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met authentieke Italiaanse keuken, bar, kleine caféruimte, gratis wifi en tuin met (zonne)terras en zwembad (seizoensgebonden). Gratis parkeren is mogelijk bij de accommodatie. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon en gratis wifi. Er is een badkamer met douche en toilet.
Tip: We raden u aan om Florence met de trein te bezoeken. U geniet onderweg van het prachtige Toscaanse landschap en stapt circa 40 minuten later in het hartje van de stad uit. Ideaal!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Mediterraneo *** - Chianciano Terme
v
+2
+1

Het hotel ligt in het centrum van Chianciano Terme, bekend om de thermale baden. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, terras, ontbijtzaal, gratis wifi en restaurant waar u terecht kunt voor verse en seizoensgebonden mediterrane gerechten. U kunt gratis gebruik maken van het buitenzwembad dat op ca. 100 m van het hotel ligt (geopend van ca. half mei tot half september onder voorbehoud van weersomstandigheden). Parkeergelegenheid op ca. 50 meter van het hotel (betaald en onbetaald). Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning (op vaste tijden), kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Bezienswaardigheden in FlorenceFlorence
v
Florence - Ponte Vecchio
Florence - Ponte Vecchio
Florence - Ponte Vecchio

Florence wordt wel de mooiste kunststad ter wereld genoemd. De overvloed aan kunst, cultuur en geschiedenis is overweldigend en daarmee is Florence één van de sfeervolste en aangenaamste steden om te bezoeken in Italië. Prachtig gelegen aan de oevers van de rivier de Arno, temidden van zachtglooiende heuvels met olijfboom- en wijngaarden, verovert de stad al snel het hart van de vele bezoekers. Het oude centrum lijkt in veel opzichten nog op de kleine stad van zo’n 500 jaar geleden die zo veel heeft bijgedragen aan de culturele en politieke ontwikkeling van Europa. In deze stad woonden en werkten de grootste kunstenaars zoals Dante en Michelangelo, maar ook invloedrijke staatsmannen als Machiavelli en de Medici’s. De stad heeft meer dan 400.000 inwoners, is de zetel van de aartsbisschop, heeft een universiteit en telt talrijke belangrijke wetenschappelijke instituten. De Florentijnse musea behoren, en dat zal niemand verbazen, tot de belangrijkste ter wereld. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar in het historische centrum van de stad. We kunnen onmogelijk alle bezienswaardigheden opnoemen, maar maken een selectie van de hoogtepunten. Florence is een stad die u het beste te voet kunt gaan ontdekken; al wandelend door de middeleeuwse, smalle straatjes proeft u de sfeer van weleer.

bezienswaardigheden
v
Florence
Florence
Florence

Op de Piazza del Duomo in het hart van de stad vinden we de Duomo, met zijn kleurrijke buitenkant en de oranje koepel van Brunelleschi. Vanaf de top van de koepel (een beklimming van 463 treden) heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Tegenover de Dom staat het Baptisterium met zijn beroemde bronzen deuren. Het Piazza della Signoria is een prachtig plein, dat vol staat met beelden, waaronder een replica van de David van Michelangelo.Hier staat ook het oude paleis, het Palazzo Vecchio, dat thans in gebruik is als stadhuis. Iets verder, richting rivier de Arno ligt de Ponte Vecchio, de oudste, nog bestaande brug van de stad met zijn typische winkeltjes aan weerszijden. Van de vele kerken die de stad rijk is noemen we de Santa Croce, met graftombes van beroemde Florentijnen als Michelangelo, Galilei en Machiavelli en de Santa Maria Novella, met zijn prachtige bogengalerij. Vermoeid geraakt van al deze prachtige indrukken? Ga dan eens naar de heerlijke Boboli-tuinen, waar u tussen groen, waterpartijen en uitzichtpunten heerlijk kunt bijkomen. Voor een magnifiek panorama over de stad gaat u naar de Piazzale Michelangelo, vooral tegen de avond een plaats met indrukwekkende uitzichten.

winkelen
v

Florence heeft veel mooie winkels en staat bekend om haar lederwaren, porselein, antiek en schoenen. De grote namen van de Italiaanse haute couture zijn te vinden in de winkelstraat Via de Tornabuoni. Maar als dat allemaal wat duur wordt, zijn de markten een prima alternatief. Bezoek bijvoorbeeld de Mercato Central, een van de grootste overdekte levensmiddelenmarkten van Europa of de vlooienmarkten op het Piazza dei Ciompi en de Cascine.

musea

Het Uffizi, het grootste kunstmuseum van Italië met de beste collectie Italiaanse Renaissance ter wereld, is een niet te missen hoogtepunt tijdens uw verblijf. De collectie is voortgekomen uit de enorme rijkdom van de Medici’s, die opdrachten gaven aan vele Florentijnse kunstenaars als Bottecelli, Da Vinci, Rafaël, Titiaan en Caraveggio. Houdt u wel rekening met lange wachttijden voor dit populaire museum en probeer zo vroeg of laat mogelijk te komen. Ook het beeldenmuseum Bargello, met veel werken van Michelangelo, behoort tot de belangrijkste musea van Florence. In de Galleria dell’Accademia vinden we de originele versie van Michelangelo’s David en het bezit daarnaast een grote collectie schilderijen van Florentijnse kunstenaars. Tot slot noemen we het zeer interessante museum over de geschiedenis van de wetenschap, met veel aandacht voor de geleerde Galileo Galilei.

eten en drinken
v

Florence heeft ontelbaar veel restaurantjes in alle prijsklassen, onder meer in de wijken rond de Santo Spirito en de Santa Croce. Lokale specialiteiten zijn ribollita, een Toscaanse bonensoep en bistecca alla fiorentina, naar eigen zeggen de moeder van alle biefstukken. Maar uiteraard zijn er voldoende gelegenheden waar u kunt genieten van pizza en pasta.

Lucca
v

De prachtige middeleeuwse plaats Lucca, wordt omringd door stadsmuren uit de 16e eeuw. In deze baksteenrode stad is het heerlijk wandelen en in de wirwar van kleine straatjes waant u zich eeuwen terug in de tijd. Het middeleeuwse centrum van Lucca is grotendeels autovrij. Er zijn vele fraaie oude gebouwen die de sfeer van weleer weerspiegelen, waaronder tal van kerken en de 17e-eeuwse San Martino kathedraal.

Pienza

Pienza is een renaissancestad en biedt uitzicht op het Val d’Orciadal.
Het ligt tussen Rome en Florence, op ca. 50 km van Siena.
Pienza is door UNESCO aangewezen als cultureel werelderfgoed.
De 15 e eeuwse kathedraal is de belangrijkste toeristische attractie in de stad. De glazen ramen zorgen ervoor dat de kathedraal wordt overspoeld met licht. Elke vrijdagmorgen vindt er een markt plaats in Pienza. Leuk weetje: Pienza is beroemd om zijn van schapenmelk gemaakte Pecorinokaas.

Pisa
v

In Pisa getuigen de talrijke kunstwerken van een rijk verleden. De aandacht gaat van het Campo dei Miracoli (het Plein der Wonderen) naar de beroemde Scheve Toren en door naar de 11 e -eeuwse Dom. Ook het indrukwekkende Baptisterium en de fascinerende fresco’s van de wonderlijke begraafplaats Campo-Santo zijne en bezoek meer dan waard. U hoort het al, vergeet niet uw fototoestel in te pakken om deze bijzondere stad voor altijd vast te leggen.

Siena
v

Het adembenemende Siena ligt in het hart van de streek Toscane, te midden van het heuvellandschap met cipressen, olijfbomen en wijngaarden. De lokale bevolking is druk in de weer om druiven te plukken voor de bekende Chianti Wijn. Tijdens een bezoek aan de binnenstad kun je deze heerlijke wijn zelf proeven als je neerstrijkt op een terras aan het Piazza del Campo, het middelpunt van de stad en tevens een lust voor het oog. De stad heeft een goed behouden middeleeuws stadsbeeld mede door haar vele bezienswaardigheden. De trots van Siena is de Duomo di Siena, waarvan de bouw begon in de 12e eeuw en waar prachtige fresco’s en mozaïeken vloeren te zien zijn. Beklim ook de 102 meter hoge klokkentoren, Torre del Mangia, en geniet van het uitzicht over het plein en de stad!

Toscane
v

Het heerlijke Toscane is één van de populairste vakantiegebieden van Italië. Geen wonder, want naast een prachtige kustlijn vind je in dit gebied wuivende korenvelden, eindeloze wijnranken, glooiende heuvels en eeuwenoude boerenstadjes.

Culturele parels
Toscane betovert met haar wonderschone steden! Zo is daar Pisa, wereldberoemd vanwege de scheve toren. En het sfeervolle Florence, de mooiste kunststad ter wereld. Zij toont je vol trots haar overvloed aan kunst, cultuur en geschiedenis.

‘La vita è bella’
Niet alleen de steden van formaat lokken met al hun pracht, ook de kleine stadjes heten je welkom. De antiekwinkeltjes van het stadje Arezzo, bekend van de film ‘La vita è bella’. Indrukwekkend Volterra. Lucca met haar robuuste stadsmuren. Schitterend Siena met haar wonderschone plein en haar trots, de Dom. Dwalend door de bijna ongeschonden bewaard gebleven middeleeuwse stad kom je nog veel meer fraais tegen! Karakteristiek San Gimignano, van verre al herkenbaar vanwege de vele vierkante torentjes. Geniet van je reis door Toscane, met opdew route de verrassing van leuke dorpjes, het typerende landschap met de ranke cipresbomen en mooie stranden en intieme baaien! Want ook dát is Toscane!

Bekijk hier een video over Toscane

Italië
v
+3
+2


Italië verovert moeiteloos de harten van haar bezoekers. Van cipressenrijen tot glooiende heuvels in Toscane. Het land met eindeloze stranden, vele meren, ruige bergen en prachtige eilanden. Italië toont vol trots haar eeuwenoude historie, terug te vinden in de overvloed aan parels van steden en streken. Denk aan de steden Rome, Florence, Pisa, Venetië. En vergeet vooral de bekende streken Toscane, Amalfikust, Puglia en de Bloemenrivièra niet! Deze steden en streken moet je beslist ééns in je leven gezien hebben! Italië neemt je mee naar haar talrijke schilderachtige dorpen waar het lijkt of je een flinke stap terug in de tijd zet, kuierend door smalle stegen, uitkomend op verrassende pleinen. En natuurlijk verleidt Italië je met haar culinaire hoogstandjes. De beste koffie, pastagerechten waar het water je van in de mond loopt, het traditionele ijs, wijnen van topklasse… hier geniet iedereen van het leven!

Beoordelingen