Geachte gast,

Deze reis wordt niet meer aangeboden, omdat deze volgeboekt is of (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft.

Het boeken van deze reis is dus helaas niet mogelijk, maar informeer vrijblijvend via www.kras.nl/contact of KRAS (soortgelijke) reizen naar dezelfde bestemming aanbiedt. Indien u het reisnummer aan ons doorgeeft, kunnen wij u sneller van een antwoord voorzien.

U kunt ook bellen naar 088 - 0885 0886 (lokaal tarief).

v

Rondreis Verrassend Griekenland

Ontdek in 16 dagen indrukwekkende archeologische opgravingen en Griekse Mythologieën

Athene.Acropoliss
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
Kastoria
Kastoria
v
Thessaloniki
Athene.Acropoliss
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
Kastoria
Kastoria
8,6
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Prachtige natuur van het vasteland en de Peloponnesos
  • De spectaculaire Meteora Kloosters en Dodoni
  • Inclusief 15 x ontbijt en 9 x diner
  • Nederlandssprekende reisleiding
  • Met o.a. Athene, de Mani-streek en Delphi
8,6
Beoordeeld door 130 reizigers van TUI Specials.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-22.00 uur
Zondag: 10.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Vlucht Amsterdam-Athene en Thessaloniki-Amsterdam met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfers en rondreis met comfortabele touringcar
• 15 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 15 x ontbijt (dag 2 t/m 15) en 9 x diner (dag 2, 5, 6, 7, 10 t/m 14)
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m dag 14
• Lokale Nederlandssprekende hostess tijdens de transfer op dag 1
• Lokale Engelssprekende hostess tijdens de transfer op dag 16
• Toeristenbelasting ca. € 18,50 per kamer in totaal voor de gehele reisduur
• Stadsbezoeken Athene met Akropolis*, Nafplion, Ioannina, Kastoria en Thessaloniki
• Bezoek aan de opgravingen van Nemea*, Oud Messini, Olympia* en Delphi*
• Dagtocht Manistreek
• Bezoek aan Dodoni*
• Bezoek aan de Meteorakloosters*
• Bezoek aan de Prespesmeren

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. € 157 per persoon
• Verplichte lokale gidsen ca. € 50 per persoon bij een groep van 20 personen
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• De minimum leeftijd voor deze rondreis is 8 jaar.
• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Verrassend Griekenland

v
+3
+2

Een prachtige rondreis met vele verrassende hoogtepunten van Griekenland. Athene met de imposante Akropolis, symbool van de antieke stad. Een prachtige rit door de ruige Mani-streek en bezoeken aan vele indrukwekkende archeologische opgravingen op het grootste schiereiland van Griekenland, de Peloponnesos. Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen en natuurlijk Delphi. De hooggelegen Meteora Kloosters die zorgen voor een magisch uitzicht. Een boottocht op de Acheron om kennis te maken met de in Griekse mythologie beschreven rivier van de onderwereld.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam - Athene
v
Vlucht van Amsterdam naar Athene. Na aankomst wordt er een korte stadsrondrit gemaakt door Athene waarna u naar het overnachtingshotel gebracht wordt voor de eerste twee overnachtingen in Athene. Reisafstand ca. 40 km.
Dag 2 • Athene
v
Athene.Acropoliss
Athene.Acropoliss
+2
+1
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Akropolis, het symbool van het antieke Athene. Het meest in het oog springende gebouw is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig op deze ‘Heilige Rots’ zijn het Erechtheion met de bekende Kariatiden, de Propyleeën en het Athena Niketempeltje. Aan de voet liggen het theater van Dionysos en het odeon van Herodes Atticus. Het laatste wordt in de zomer nog gebruikt voor voorstellingen. Vervolgens gaan we naar het imposante Nationaal Archeologsch Museum van Athene, met vondsten uit alle perioden van de Griekse Oudheid. In de middag heeft u vrije tijd.
Dag 3 • Korinthe
v
+1
We laten Athene achter ons en rijden naar het grootste schiereiland van Griekenland, de Peloponnesos. Onderweg stoppen we bij het smalle Kanaal van Korinthe, dat de Saronische Golf verbindt met de Golf van Korinthe. Vervolgens gaan we naar Akrokorinthos , de Akropolis van de stad Korinthe. Hierna bezoeken we Oud Korinthe en wandelen door de overblijfselen van de antieke stad met ondermeer de Apollo-tempel. De komende twee nachten verblijven we in Nafplion. Reisafstand ca. 145 km.
Dag 4 • Nemea - Mycene
v
+1
Na het ontbijt gaan we op weg naar Nemea, één van de bekendste wijngebieden van Griekenland. Het antieke Nemea is al vanouds bekend uit de heldenverhalen van Herakles (hier moest hij de leeuw van Nemea doden) en door de Nemeïsch Spelen die hier om de twee jaar gehouden werden. We bezoeken de archeologische opgraving van Nemea met onder andere de tempel van Zeus, gebouwd in de vierde eeuw voor Christus, en het stadion waar de spelen gehouden werden. Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan een wijnproeverij. Vervolgens rijden we door naar Mycene, het centrum van de welvarende Helladische cultuur. We zien de Cyclopenmuren en gaan via de bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven (ontdekt door Heinrich Schliemann). Reisafstand ca. 95km .
Dag 5 • Nafplion
v
+1
De ochtend brengen we door in Nafplion - de eerste hoofdstad van het van de Turken bevrijde Griekenland in de 19e eeuw met het kenmerkende ‘Bourtzi’ kasteeltje, gelegen in de baai voor de stad. Een bezoek zal gebracht worden aan de dominerende Palamidi burcht met de bekende trap van 999 treden. Ook zal een ouzo-destilleerderij-annex-museum worden bezocht. Na wat vrije tijd in het gezellige oude centrum beginnen we aan een prachtige rit via de bergachtige weg ‘kolosoertis’ richting Tripoli. Hierna vervolgen we de weg naar het zuiden richting de Mani om aan het eind van de dag aan te komen in Areopolis (Stad van de Oorlogsgod Ares) waar we twee nachten zullen verblijven. Reisafstand ca. 200 km.
Dag 6 • Mani-streek
v
+1
Vandaag maken we een dagexcursie door de ruige en heel speciale Mani streek. Mani is de zuidelijkste uitloper van de Peloponnesos met de karakteristieke Torenburcht woningen. De Maniaten stonden bekend als vechtlustige mensen, die gedurende de Turkse overheersing altijd hun onafhankelijkheid hebben weten te bewaren. De inwoners zien zichzelf als de nazaten van de stoere Spartanen! De rit gaat tot het meest bekende torendorp Vathia. Via het karakteristieke vissersdoprje Gerolimenas rijden we terug richting Areopolis en stoppen onderweg voor een bezoek aan de unieke grotten van Diros waar u met een bootje doorheen vaart. In de late namiddag maken we nog een korte wandeling door het historische centrum van Areopolis. Reisafstand ca. 90 km.

*Noot: bij vertrek op 23/4 verblijft u vannacht in Kalamata. Reisafstand ca. 180 km.
Dag 7 • Kalamata-Oud Messini
v
+2
+1
We rijden deze ochtend via Kalamata naar Oud-Messini. Hier vinden we één van de belangrijkste archeologische opgravingen uit de Griekse geschiedenis. We zien onder andere een stadion, theater, verschillende tempels en schatkamers. Rondom deze opgravingen zijn nog delen van de oude stadsmuur te zien. Erg indrukwekkend. We eindigen deze dag in Kaiafas waar we zullen overnachten. Reisafstand ca. 195 km.

*Noot: bij vertrek op 23/4 rijdt u vandaag van uw hotel in Kalamata naar Oud-Messini. De reisafstand vandaag is ca. 20 km.
Dag 8 • Olympia
v
+1
We rijden verder naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier onder meer de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum zal worden bezocht. Via de Rion-Andirion brug steken we over naar het vasteland van Griekenland. Hier zullen we de komende twee nachten overnachten in het gezellige plaatsje Nafpaktos. Reisafstand ca. 270 km.
Dag 9 • Delphi
v
+3
+2
We bezoeken vandaag het museum en de opgravingen van Delphi. Volgens de Griekse mythologie, was Delphi de ontmoetingsplaats van twee adelaren, losgelaten door Zeus en gestuurd in verschillende richtingen. De plek waar de twee elkaar ontmoetten - Delphi - werd als het centrum van de wereld weergegeven, ook ‘omphalos’ genoemd. Reisafstand ca. 200 km.
Dag 10 • Nikopolis-Nekromanteion
v
+1
Een prachtige dag voor de boeg! We rijden langs Mesolongi en Preveza naar Nikopolis– bekend van de zeeslag tussen Marcus Antonius en Cleopatra tegen Octavianus waarna het Romeinse Rijk een keizerrijk werd. Bezoek aan de overblijfselen van wat ooit één van de belangrijkste handelscentra van het Romeinse Rijk was. Ook het museum zal hier bezocht worden. Vervolgens gaan we naar de Acheron rivier die de grens vormde van de onderwereld zoals de oude Grieken die zich voorstelden. De veerman Charon bracht de schimmen van de doden over deze rivier naar de onderwereld. We maken een boottocht over deze historische rivier waarna we een bezoek brengen aan het nabij gelegen Nekromanteion ofwel het dodenorakel. Een labyrint leidde naar de ‘onderwereld’ waar de priesters zorgden voor contact met de zielen van de overledenen. We eindigen deze indrukwekkende dag in Ioannina. We zijn hier de komende twee nachten. Reisafstand ca. 310km.


Dag 11 • Dodoni-Ioannina
v
Dodoni
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
Dodoni
Dodoni
Ioannina
+3
Ioannina
+2
We rijden naar Dodoni, naast Delphi een van de oudste orakelplaatsen van Griekenland, met het grootste antieke theater van Griekenland (18.000 zitplaatsen). Dan terug naar Ioannina, hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer. We wandelen door de historische binnenstad waar de Turkse invloed nog goed zichtbaar is met de minaretten naast de kerktorens. Ook steken we over naar het eilandje ‘Nisi’ – hier bevinden zich het museum van Ali Pasha en een aantal mooie kerkjes. Reisafstand ca. 90 km.

Dag 12 • Meteora
v
de kloosters van Meteora
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
de kloosters van Meteora
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
+3
37379971_Klooster_Meteora_S
+2
In de ochtend bezoeken we de unieke Meteora kloosters (het Griekse 'meteora' betekent 'zwevend tussen hemel en aarde'), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net met katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe. Wij bezichtigen twee van de zes nog bewoonde kloosters. Na dit indrukwekkende bezoek gaat de rit verder naar Kastoria voor twee overnachtingen in het dorpje Sidiorchori. Reisafstand ca. 250 km.
Dag 13 • Prespesmeren-Kastoria
v
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
+1
Vanochtend gaan we naar de Prespesmeren, de hoogst gelegen meren van de balkan (850 meter) op de grens van Griekenland, Albanië en Macedonië. Het is een zeer bijzonder natuurgebied, met veel zeldzame vogels waaronder een aantal soorten pelikanen, de dwergaalscholver en de steenarend. Over een loopbrug in het kleine Prespameer komen we op het eilandje Agios Achileios met Byzantijnse en Post-Byzantijnse monumenten. Dan verder naar het grote Prespameer waarin het drielandenpunt Griekenland-Albanië-Macedonië ligt. We maken een boottocht over dit meer met aan de oevers rotsen en grotten met imposante fresco’s geschilderd door de asceten die hierheen kwamen in de laat Byzantijnse periode, veilig ver verwijderd van de Turkse overheersers. Vervolgens terug naar het plaatsje Kastoria, mooi gelegen op een landtong in het Orestiada meer. Kastoria heeft een lange geschiedenis wat de bontindustrie betreft. Statige herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw getuigen nog van de toenmalige rijkdom van deze stad. Reisafstand ca. 130 km.
Dag 14 • Thessaloniki
v
In de ochtend rijden we naar Thessaloniki, vernoemd naar de halfzuster van Alexander de Grote. Daar maken we een stadstour met bezoek aan de kerk van de Heilige Demetrius, beschermheilige van de stad. Ook maken we een stop bij de oude bovenstad en de stadsmuren waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. We verblijven 2 nachten in Thessaloniki. Reisafstand ca. 210 km.
Dag 15 • Thessaloniki
v
Thessaloniki
Thessaloniki
+1
Vandaag heeft u talloze mogelijkheden om uw vrije dag door te brengen. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologisch museum of het Byzantijns museum, beide met prachtige tentoonstellingen. Gaat u hierna heerlijk even ontspannen op een van de vele terrasjes aan de gezellige boulevard met de kenmerkende Witte Toren. Vroeger was dit een gevangenis, nu is het een museum. Of ga heerlijk winkelen in de bekende Tsimiski-straat. Al wandelend door de stad zult u nog veel meer historische gebouwen zien, zoals de Rotonda, de Galeriusboog en de Romeinse Agora.
Dag 16 • Thessaloniki-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugvlucht naar Nederland. Reisafstand ca. 15km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Corona-maatregelen
Corona-maatregelen

Het is veilig om naar Griekenland te reizen. De situatie is er onder controle en de bevolking is klaar om je te verwelkomen voor een heerlijke vakantie. Voor je reis naar de Griekenland zijn de lokale richtlijnen van toepassing. Maar om je alvast verder op weg te helpen hebben we hieronder wat belangrijke informatie vermeld. We wensen je een fijne rondreis toe!

Open alle items
Algemeen
Griekenland is sinds 1 juli veilig te bezoeken. De sociaal wenselijke afstand is gesteld op 1,5 meter en mondkapjes in het openbaar zijn aan te raden. Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, winkels, markten, musea en andere openbare ruimtes. Handen wassen en desinfecteren bij het betreden en verlaten van die gelegenheden wordt aanbevolen. Je dient zelf voor mondkapjes te zorgen. Ter plaatse kun je mondkapjes kopen op de luchthavens of bij de apotheek.
Lokale richtlijnen en maatregelen
Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.

Download hier de gezondheidsverklaring via de website van het RIVM .

Voor een bezoek aan Griekenland dien je uiterlijk 48 uur voor aankomst op je bestemming een zogenaamd ‘Passenger Locator Form’ (PLF) in te vullen, te vinden op de website van de Griekse overheid. Na het invullen van dit formulier ontvang je een QR-code op je telefoon die je bij aankomst op een Griekse luchthaven moet tonen.
De Griekse overheid is voornemend om zeer streng te controleren op een geldig E-PLF formulier en dus op de QR-code. Zo streng dat zij iedereen die Griekenland betreedt zonder QR-code een boete van € 500 geven.
Let op: Dit formulier is alleen te openen met Google Chrome en/of Microsoft Edge. Via Internet Explorer kan je dit formulier niet openen.

Bezoek de website van de Griekse overheid hier.

Houd je aan de lokale richtlijnen en maatregelen:

Lokale richtlijnen Griekenland

Bezit je een andere nationaliteit dan de Nederlandse? Houd er rekening mee dat er afwijkende voorwaarden kunnen gelden. Bekijk de exacte regels goed op bovengenoemde websites.
Covid-19 (PCR) test
Vanaf 17 augustus dienen alle toeristen vanaf 10 jaar een negatieve Covid-19 PCR test te kunnen overleggen bij aankomst in Griekenland. Deze moet maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland afgenomen zijn. Kras en TUI bieden deze test gratis aan klanten aan die vertrekken in de periode 17-08 t/m 31-10. Kijk voor meer informatie over de PCR-test op deze pagina.
Medische voorzieningen
We doen een beroep op je eigen verantwoordelijk en vragen je om bij ziekteverschijnselen onderweg jezelf te laten testen. Zie de genoemde websites voor de lokale richtlijnen.
Luchthavens en vlucht
Alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens houden zich aan de gezondheidsrichtlijnen van Air Transport Association (IATA). Dat wil zeggen dat:
• Alle reizigers verzocht wordt een mondkapje te dragen bij de incheckbalies, security- en grensprocessen en bij het instappen. Ook elders op de luchthaven wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen. Alleen passagiers met een geldig vliegticket zijn toegestaan op de luchthavens
• Online check-in is geadviseerd.
• Mogelijk wordt je temperatuur opgemeten. Passagiers met een temperatuur boven de 37,8°C mogen niet mee in het vliegtuig.
• Je bent verplicht een mondkapje te dragen in het vliegtuig.
• De crew in het vliegtuig draagt handschoenen en mondkapjes.
• Het is waarschijnlijk alleen mogelijk met betaalpas te betalen in het vliegtuig.

Je dient thuis een gezondheidsverklaring in te vullen en in tweevoud te printen (een exemplaar dient ingeleverd te worden op Schiphol).

Voor meer informatie over Schiphol verwijzen we je naar www.schiphol.nl.

Alle informatie over het vliegen met TUI fly vind je op de website van TUIfly.

Alle informatie over het vliegen met Transavia vind je op de website van Transavia.
Reizen per bus
De groep mag en zal samen in één bus reizen. Handen desinfecteren bij binnenkomst en het dragen van een mondkapje zijn verplicht. Desinfecterende gel is aanwezig in de bus. De chauffeur beschikt tevens over desinfecterende schoonmaakmiddelen. Het openbare vervoer rijdt volgens normale omstandigheden, echter is het dragen van een mondkapje verplicht.
Hotels
Houd in hotels 2 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst en betaal indien mogelijk met pin of creditcard. Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes. Gebruik de lift met maximaal 2 personen. De lucht wordt extra goed geventileerd, en kamers worden vaker schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hotelbars en -restaurants zijn geopend. Ontbijt wordt aan tafel uitgeserveerd of is in buffetvorm. Indien er sprake is van een buffet is er desinfecterende handgel aanwezig en wordt er een verplichte afstand van 2 meter genomen. Het personeel schept voor je op om contact met het eten te voorkomen of voedingsmiddelen zijn per stuk/portie verpakt. De tafels staan op minimaal 2 meter afstand van elkaar.
Excursies
Alle musea, kerken en overige bezienswaardigheden zijn geopend, het programma kan zo goed als uitgevoerd worden. Binnen dien je te allen tijde een mondkapje te dragen en afstand te houden. Er kunnen restricties gelden voor het maximum aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag en controles zijn soms aan de orde.
Maaltijden
Lunch en diner kunnen (zover niet inbegrepen) op eigen gelegenheid genuttigd worden. Restaurants zijn geopend, het dragen van een mondkapje is verplicht.
Reisleider
We vragen je de instructies van de reisleider te allen tijde op te volgen. Als er zich ter plaatse veranderingen voordoen, wordt de reisleider hierover geïnformeerd en zijn zijn/haar instructies bepalend.

Deze informatie wijzigt continue. We doen ons best je van de meest actuele informatie te voorzien, je kunt hier echter geen rechten aan ontlenen. Mocht de situatie ter plaatse tijdens je reis veranderen, dan gelden vanzelfsprekend de laatste lokale richtlijnen! Bekijk ook de reisinformatiepagina met algemene informatie over de rondreizen met TUI/KRAS.

29 juli 2020

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Handbagage
Wanneer je vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg en met de juiste afmetingen; geadviseerd formaat max. 45 x 40 x 25 cm, kan gegarandeerd als handbagage mee aan boord) inbegrepen. Het maximaal formaat is 55 x 40 x 25 cm, echter op drukke vluchten kan het zijn dat deze trolleys toch in het ruim vervoerd zullen worden.

Let op: indien handbagage niet aan bovengenoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze als ruimbagage gezien. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als 1 stuk bagage gerekend. Neem je bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee afgegeven te worden als ruimbagage.

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het op vluchten van Transavia niet langer toegestaan om de 15-inch MacBook Pro Mid (2015 - 2017) mee te nemen als ruimbagage. Wel mag de laptop mee in de cabine, maar alleen als de laptop is uitgeschakeld. De laptop mag niet worden opgeladen tijdens de vlucht. Deze regel is het gevolg van een terugroepactie van Apple. Op de website van Apple kun je precies zien welke laptops het betreft.

Ruimbagage
Ruimbagage kun je voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek je ruimbagage voordat je (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kun je niets meer veranderen aan je vlucht. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn hoger dan wanneer je vooraf je bagage boekt.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting kun je opvragen via Kras of je reisbureau.

Check altijd vooraf op de website van Transavia de exacte bagagevoorwaarden. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Op de website van Transavia kun je via Mijn Transavia tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als je naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 21 dagen tot 30 uur voor vertrek van de vlucht. Je kunt via mijn Transavia alleen een stoel reserveren als je nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kun je namelijk niets meer aan je boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via mijn Transavia als je vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

Je ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor je vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kies je vervolgens een stoel en print je de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is je Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: je moet naast jouw instapkaarten ook de e-tickets die je van ons per e-mail of post hebt ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat je online ingecheckt hebt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je hoeft alleen nog maar je bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, je kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt je tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. Betaal je bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kun je uitsluitend betalen met pinpas of creditcard. Het is niet mogelijk om contante betalingen te doen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid. We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. In het voor-en naseizoen kan het zwembad nog dicht zijn. Hotels openen de zwembaden pas wanneer het weer daar klaar voor is. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Candia **** - Athene
v
+10
+9

Het hotel ligt op loopafstand van het Nationaal Archeologisch Museum, tegenover het Centraal Station van Athene en tussen de metrostations Larissis en Metaxourgeio. Het hotel biedt een buffet restaurant, een dakterras met buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en een kleine bar. Geen eigen parkeergelegenheid (parkeren in de omgeving van het hotel, tegen betaling). De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een badkamer met bad en toilet een zithoek en een mini koelkast.

*Noot: het zwembad en dakterras van hotel Candia zijn voor onbepaalde tijd gesloten

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Nafplia ** - Nafplion

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en dicht bij de haven. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, parkeergelegenheid en wifi in openbare ruimtes en op de kamers. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en telefoon. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kastro Maini ** - Areópolis
v
+5
+4

Het hotel ligt aan de rand van het historische hart van Areópolis, in de Mainistreek. Ontdek deze ruige en karakteristieke streek met de vele kasteel-torens en pittoreske dorpjes met smalle straatjes. Het hotel is gebouwd in traditionele stijl van deze streek, van natuursteen en beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden) en gratis wifi. Er is een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkast, balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaiafas Lake *** - Kaiafas
v
+2
+1

Het hotel ligt op slechts 800 meter van het meer van Kaiafas en op 900 meter van de stranden van Zacharo en Kaiafa. Het hotel beschikt over een receptie, een restaurant, bar, gratis parkeergelegenheid, gratis wifi en een buitenzwembad (opening seizoensgebonden). De hotelkamers beschikken over airconditioning, televisie, koelkast, een balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Nafpaktos *** - Nafpaktos
v
+3
+2

Het hotel ligt aan de oostelijke oever van Nafpaktos, met uitzicht op de Rio - Antirrio brug. Het centrum is op loopafstand van 5 minuten. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, bar/lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, koelkast, kluis en telefoon. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Dioni ** - Ioannina
v
+1

Het hotel is gelegen midden in het centrum van Ioannina met alle bezienswaardigheden op loopafstand: de meest indrukwekkende culturele bezienswaardigheden van deze historische stad, het prachtige Pamvotis meer maar ook winkelcentra en vele restaurantjes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar/lounge met open haard en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, gratis wifi, airconditioning, koelkastje en kluis. Alle kamers hebben een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loggas hotel *** - Kastorias
v
+9
+8

Het hotel ligt op de meest idyllische locatie van Kastorias om te genieten van de stad én de natuur. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden) en gratis wifi in openbare ruimtes. Er is grtais parkeergelegenheid bij het hotel. De kamers zijn voorzien van televisie, koelkast en kluis. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel El Greco *** - Thessaloniki
v

Het hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op slechts 5 minuten loopafstand van de haven en het centrale Aristoteles plein. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, gratis wifi en een lift. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats. parkeren is mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, een kluisje en een minibar. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Athene bekijken
v

In Athene zijn talloze bezienswaardigheden die alle een bezoek meer dan waard zijn. Teveel om op te noemen! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Museum, met prachtige vondsten uit alle perioden van de Griekse Oudheid. Of wat dacht je van een kijkje op het uitgebreide opgravingsterrein van de Agorá? De vlooienmarkt bij Monastiráki (het centrum van de vroegere Turkse bazaar), het fotogenieke Odhos Athinas, de Hadrianuspoort, het Olympisch Stadion, de Toren van de Winden en talloze musea.

Tempel van Zeus
Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan de Tempel van de Olympische Zeus, de grootste tempel die ooit in Griekenland gebouwd is.
Pláka
Uiteraard moet je een drankje of maaltijd nuttigen in de beroemde uitgaanswijk Pláka, een schilderachtige oude volkswijk, waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes! Zeker in de avonduurtjes is het in deze levendige wijk bijzonder gezellig met talloze winkeltjes, bars en restaurants.
Akropolis
v
griekenland.athenes
Degenen die zoveel mogelijk van de Akropolis (het antieke Athene, ‘de hoge stad’) willen zien, kunnen gerust een gehele dag uittrekken voor dit beroemdste monument van Athene, want het complex is zo enorm en zo boeiend dat je er moeiteloos de dag doorkomt. Het meest in het oog springende is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig zijn (zowel binnen als buiten de oude stadsmuren) het Ereichteion, diverse tempels, de theaters van Herodes Attikos en Dionysos (waar duizenden en duizenden toeschouwers een plaatsje vonden) en het bijzonder interessante Akropolismuseum.
Monastiráki plein
Op het bekende, levendige plein aan de oostkant van het centrum is altijd wat te doen. Loop door de schilderachtige straatjes in winkelcentrum Psiri of kijk rond op het plein waar muzikanten en straatverkopers te vinden zijn. Neem plaats in een van de restaurants waar lokale gerechten worden geserveerd zoals spanakopita, tzatziki, pitabroodjes met hummus, Griekse olijven en dolmas (gevulde druivenbladeren). ’s Avonds kijk je hier uit op het prachtige verlichte Akropolis.
Delphi
v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Olympía
v

Bezoek Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier o.a. de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum is een bezoekje waard.

Griekenland
v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Beoordelingen