Geachte gast,

Deze reis wordt niet meer aangeboden, omdat deze volgeboekt is of (tijdelijk) geen beschikbaarheid heeft.

Het boeken van deze reis is dus helaas niet mogelijk, maar informeer vrijblijvend via www.kras.nl/contact of KRAS (soortgelijke) reizen naar dezelfde bestemming aanbiedt. Indien u het reisnummer aan ons doorgeeft, kunnen wij u sneller van een antwoord voorzien.

U kunt ook bellen naar 088 - 0885 0886 (lokaal tarief).

v

Rondreis Grandioos Griekenland

Verken in 12 dagen de ongerepte natuur van de Meteora kloosters en de historische Akropolis

3646846_Kust_MtPelion_S
40509073_Meteora_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
10461862_Canyon_Zagoria_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
v
de kust bij het Peliongebergte
3646846_Kust_MtPelion_S
40509073_Meteora_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
10461862_Canyon_Zagoria_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
8,1
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Proef historie en cultuur bij de Akropolis
  • De hooggelegen spectaculaire Meteorakloosters
  • Onontdekte pareltjes en ongerepte natuur
  • Inclusief 11 x ontbijt en 8 x diner
  • Verleng met heerlijke stranddagen!
8,1
Beoordeeld door 238 reizigers van TUI Specials.
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-22.00 uur
Zondag: 10.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Eindhoven-Athene met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfers en rondreis met comfortabele touringcar
• Toeristenbelasting, van ca. totaal € 15 per persoon
• 11 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 11 x ontbijt en 8 x diner (dag 2 t/m 6 & 8 t/m 10)
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 11
• Lokale Nederlandssprekende hostess tijdens de transfers op dag 1 en 12
• Stadsbezoek Athene met Akropolis* en Thessaloniki
• Bezoek aan de Meteorakloosters* en het theater van Dodoni*
• Tocht door natuurgebied Zagoria en over schiereiland Pilion
• Bezoek aan Vergina*, Marathon en Pella*

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, boottochten en treinrit, totaal ca. € 93 p.p.
• Verplichte lokale gidsen, totaal ca. € 12 - € 17 p.p.
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.
• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• De minimum leeftijd voor deze rondreis is 8 jaar.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Grandioos Griekenland

v
+1

Een onderdompeling in de Griekse geschiedenis, cultuur én natuur, dat staat u te wachten als u kiest voor deze veelzijdige rondreis Grandioos Griekenland. Van de Akropolis, de absolute trots van Athene, tot de hooggelegen Meteora kloosters in Kalambaka. Van de ongerepte natuur en karakteristieke bergdorpjes in Zagoria tot de erfenissen van Alexander de Grote in Pella. Van de prachtige stad Thessaloniki tot het idyllische schiereiland Pilion. U gaat het allemaal zien en beleven tijdens deze rondreis boordevol Griekse hoogtepunten, met absolute trekpleisters en onontdekte pareltjes.

Open alle items
Dag 1 • Eindhoven-Athene
Vlucht van Eindhoven naar Athene. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting in Athene. Reisafstand ca. 40 km.
Dag 2 • Athene
v
+4
+3
In de ochtend maken we een oriënterende stadsrondrit en brengen we een bezoek aan de Akropolis, het symbool van het antieke Athene. Het meest in het oog springende gebouw is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig op deze ‘Heilige Rots’ zijn het Erechtheion met de bekende Kariatiden, de Propyleeën en het Athena Niketempeltje. Aan de voet ligt het theater van Dionysos en het Odeon van Herodes Atticus. Het laatste wordt in de zomer nog gebruikt voor voorstellingen. In de middag en avond heeft u vrije tijd in deze prachtige stad. We overnachten in Athene.
Dag 3 • Marathon
v
+1
We rijden verder naar het historische plaatsje Marathon. We maken een stop bij de herdenkings-grafheuvel en bezoeken het Marathon-Run Museum. Vervolgens laten we Marathon achter ons en rijden via Lamia en Thermopyles, met het standbeeld van de Spartaanse held Leonidas, richting Kalambaka voor de overnachting. Reisafstand ca. 390 km.
Dag 4 • Meteora-Metsovo
v
+1
In de ochtend bezoeken we de unieke Meteora kloosters (het Griekse 'meteora' betekent 'zwevend tussen hemel en aarde'), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net-met-katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe. Wij bezichtigen twee van de zes nog bewoonde kloosters. Na dit indrukwekkende bezoek gaat de rit verder naar het dorpje Metsovo, waar nog klederdracht wordt gedragen. Hier bezoeken we in een interessant volkskunstmuseum. De nacht brengen we door in Metsovo. Reisafstand ca. 105 km.
Dag 5 • Dodoni-Ioannina
v
+1
We rijden naar Dodoni, naast Delphi een van de oudste orakelplaatsen van Griekenland, met een uniek antiek theater. Vervolgens gaan we naar Ioannina, hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer. In deze stad is de Turkse invloed nog duidelijk zichtbaar en voelbaar. Met de boot gaan we naar het eilandje in het Pamvotis meer, waar we het museum van de Turkse heerser Ali Pasha bezoeken. De komende twee nachten verblijven we in Ioannina. Reisafstand ca. 110 km.
Dag 6 • Zagoria
v
Zagoria
10461862_Canyon_Zagoria_S
Zagoria
10461862_Canyon_Zagoria_S
+2
+1
Een heerlijke dag in de natuur. Vanuit Ioannina rijden we naar het beschermde natuurgebied Zagoria, met een vijftigtal karakteristieke bergdorpjes. Typisch zijn de huizen met de leistenen daken en de prachtige stenen boogbruggen. We bezoeken hier Monodendri met het bekende klooster van Agia Paraskevi en het imposante uitkijkpunt Oxia. Het uitzicht op de Vikos kloof, in het Guinness Book of Records geregistreerd als ‘diepste kloof’, is indrukwekkend. We keren terug naar ons hotel in Ioannina. Reisafstand ca. 50 km.

Dag 7 • Vergina
v
+2
+1
Na het ontbijt rijden we naar Vergina, de eerste hoofdstad van het antieke Macedonië. Na de moord op Philippus II in het theater van de stad, werd Alexander de Grote hier in 336 voor Christus tot koning uitgeroepen. Op deze archeologisch zeer belangrijke plaats zijn de graven van de Macedonische Koningen gevonden. Uiteraard staan we stil bij het geheel ongeschonden graf van koning Philippus II, vader van Alexander de Grote. Daarnaast zien we in het museum ook de gouden graf-giften die bekendheid genieten over de hele wereld. Nadien rijden we verder naar Thessaloniki, vernoemd naar de halfzuster van Alexander de Grote. In de namiddag heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. De komende twee nachten zijn we te gast in Thessaloniki. Reisafstand ca. 410 km.

Dag 8 • Agion Oros
v
+4
+3
We rijden naar Ouranoupolis op het schiereiland Chalkidiki, vanwaar we een boottocht (optioneel) maken langs de prachtige kloosters van de Agion Oros (‘Heilige Berg’ in het Grieks) (afhankelijk van de weersomstandigheden). Deze autonome monnikenstaat bestaat uit 20 kloosters en is alleen toegankelijk voor mannen. U komt vandaag meer te weten over deze unieke gemeenschap en de vele prachtige kloosters. Na deze mooie tocht keren we terug naar ons hotel in Thessaloniki. Reisafstand ca. 300 km.
Dag 9 • Thessaloniki-Pella
v
Pella
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
3646846_Kust_MtPelion_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
Pella
+2
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
+1
Vanochtend maken we een stadstour, met bezoek aan de kerk van de Heilige Dimitrios, beschermheilige van de stad. Vervolgens reizen we verder naar Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote. We bezoeken hier het prachtige nieuwe museum. ’s Middags gaat de rit verder naar het zuiden, naar het schiereiland Pilion, bekend om de mythen van de Centauren en van Jason en zijn Argonauten. Hierna leidt een korte rit naar het kleine dorpje Afissos aan zee, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Reisafstand ca. 250 km.
Dag 10 • Pilion-Volos
v
+3
+2
Vandaag maken we een rondrit door de Pilion – een prachtig bergachtig gebied met rijke begroeing maar ook met fantastische stranden. Onderweg zullen stops gemaakt worden in de pittoreske dorpjes Portaria, Makrinitsa en Tsangarada, in de winter zeer geliefd als skiresorts. Drink op het dorsplein een Griekse koffie, genietend van het prachtige vergezicht of wandel door de kleine straatjes waar in de winkeltjes talloze lokale producten liggen uitgestald. Een stop zal gemaakt worden in Volos, de hoofdstad van de regio. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de kade en een ‘tsipouro’ drinken in een van de vele ‘tsipouradika’ waar Volos bekend om staat. Vol van unieke indrukken keren we laat op de middag weer terug naar het hotel in Afissos. Reisafstand ca. 185 km.
Dag 11 • Ano Gatzea-Milies
v
Vanochtend maken we een rit met de legendarische ‘moetzoeri’ trein van Pelion. Een leuk weetje; het spoor van deze trein is slechts 60 cm breed en daarmee één van de smalste ter wereld! Onderweg is er een korte stop in het dorpje Ano-Gatzea, waar gelegenheid is om het kleine olijfmuseum te bezoeken. De rit eindigt in het dorpje Milies. Na een wandeling door dit historische plaatsje rijden we terug naar Athene waar we overnachten. Reisafstand ca. 350 km.
Dag 12 • Athene-Eindhoven
Vertrek richting het vliegveld en terug naar Eindhoven.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Corona-maatregelen
Corona-maatregelen

Het is veilig om naar Griekenland te reizen. De situatie is er onder controle en de bevolking is klaar om je te verwelkomen voor een heerlijke vakantie. Voor je reis naar de Griekenland zijn de lokale richtlijnen van toepassing. Maar om je alvast verder op weg te helpen hebben we hieronder wat belangrijke informatie vermeld. We wensen je een fijne rondreis toe!

Open alle items
Algemeen
Griekenland is sinds 1 juli veilig te bezoeken. De sociaal wenselijke afstand is gesteld op 1,5 meter en mondkapjes in het openbaar zijn aan te raden. Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, winkels, markten, musea en andere openbare ruimtes. Handen wassen en desinfecteren bij het betreden en verlaten van die gelegenheden wordt aanbevolen. Je dient zelf voor mondkapjes te zorgen. Ter plaatse kun je mondkapjes kopen op de luchthavens of bij de apotheek.
Lokale richtlijnen en maatregelen
Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.

Download hier de gezondheidsverklaring via de website van het RIVM .

Voor een bezoek aan Griekenland dien je uiterlijk 48 uur voor aankomst op je bestemming een zogenaamd ‘Passenger Locator Form’ (PLF) in te vullen, te vinden op de website van de Griekse overheid. Na het invullen van dit formulier ontvang je een QR-code op je telefoon die je bij aankomst op een Griekse luchthaven moet tonen.
De Griekse overheid is voornemend om zeer streng te controleren op een geldig E-PLF formulier en dus op de QR-code. Zo streng dat zij iedereen die Griekenland betreedt zonder QR-code een boete van € 500 geven.
Let op: Dit formulier is alleen te openen met Google Chrome en/of Microsoft Edge. Via Internet Explorer kan je dit formulier niet openen.

Bezoek de website van de Griekse overheid hier.

Houd je aan de lokale richtlijnen en maatregelen:

Lokale richtlijnen Griekenland

Bezit je een andere nationaliteit dan de Nederlandse? Houd er rekening mee dat er afwijkende voorwaarden kunnen gelden. Bekijk de exacte regels goed op bovengenoemde websites.
Covid-19 (PCR) test
Vanaf 17 augustus dienen alle toeristen vanaf 10 jaar een negatieve Covid-19 PCR test te kunnen overleggen bij aankomst in Griekenland. Deze moet maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland afgenomen zijn. Kras en TUI bieden deze test gratis aan klanten aan die vertrekken in de periode 17-08 t/m 31-10. Kijk voor meer informatie over de PCR-test op deze pagina.
Medische voorzieningen
We doen een beroep op je eigen verantwoordelijk en vragen je om bij ziekteverschijnselen onderweg jezelf te laten testen. Zie de genoemde websites voor de lokale richtlijnen.
Luchthavens en vlucht
Alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens houden zich aan de gezondheidsrichtlijnen van Air Transport Association (IATA). Dat wil zeggen dat:
• Alle reizigers verzocht wordt een mondkapje te dragen bij de incheckbalies, security- en grensprocessen en bij het instappen. Ook elders op de luchthaven wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen. Alleen passagiers met een geldig vliegticket zijn toegestaan op de luchthavens
• Online check-in is geadviseerd.
• Mogelijk wordt je temperatuur opgemeten. Passagiers met een temperatuur boven de 37,8°C mogen niet mee in het vliegtuig.
• Je bent verplicht een mondkapje te dragen in het vliegtuig.
• De crew in het vliegtuig draagt handschoenen en mondkapjes.
• Het is waarschijnlijk alleen mogelijk met betaalpas te betalen in het vliegtuig.

Je dient thuis een gezondheidsverklaring in te vullen en in tweevoud te printen (een exemplaar dient ingeleverd te worden op Schiphol).

Voor meer informatie over Schiphol verwijzen we je naar www.schiphol.nl.

Alle informatie over het vliegen met TUI fly vind je op de website van TUIfly.

Alle informatie over het vliegen met Transavia vind je op de website van Transavia.
Reizen per bus
De groep mag en zal samen in één bus reizen. Handen desinfecteren bij binnenkomst en het dragen van een mondkapje zijn verplicht. Desinfecterende gel is aanwezig in de bus. De chauffeur beschikt tevens over desinfecterende schoonmaakmiddelen. Het openbare vervoer rijdt volgens normale omstandigheden, echter is het dragen van een mondkapje verplicht.
Hotels
Houd in hotels 2 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst en betaal indien mogelijk met pin of creditcard. Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes. Gebruik de lift met maximaal 2 personen. De lucht wordt extra goed geventileerd, en kamers worden vaker schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hotelbars en -restaurants zijn geopend. Ontbijt wordt aan tafel uitgeserveerd of is in buffetvorm. Indien er sprake is van een buffet is er desinfecterende handgel aanwezig en wordt er een verplichte afstand van 2 meter genomen. Het personeel schept voor je op om contact met het eten te voorkomen of voedingsmiddelen zijn per stuk/portie verpakt. De tafels staan op minimaal 2 meter afstand van elkaar.
Excursies
Alle musea, kerken en overige bezienswaardigheden zijn geopend, het programma kan zo goed als uitgevoerd worden. Binnen dien je te allen tijde een mondkapje te dragen en afstand te houden. Er kunnen restricties gelden voor het maximum aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag en controles zijn soms aan de orde.
Maaltijden
Lunch en diner kunnen (zover niet inbegrepen) op eigen gelegenheid genuttigd worden. Restaurants zijn geopend, het dragen van een mondkapje is verplicht.
Reisleider
We vragen je de instructies van de reisleider te allen tijde op te volgen. Als er zich ter plaatse veranderingen voordoen, wordt de reisleider hierover geïnformeerd en zijn zijn/haar instructies bepalend.

Deze informatie wijzigt continue. We doen ons best je van de meest actuele informatie te voorzien, je kunt hier echter geen rechten aan ontlenen. Mocht de situatie ter plaatse tijdens je reis veranderen, dan gelden vanzelfsprekend de laatste lokale richtlijnen! Bekijk ook de reisinformatiepagina met algemene informatie over de rondreizen met TUI/KRAS.

29 juli 2020

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Handbagage
Wanneer je vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg en met de juiste afmetingen; geadviseerd formaat max. 45 x 40 x 25 cm, kan gegarandeerd als handbagage mee aan boord) inbegrepen. Het maximaal formaat is 55 x 40 x 25 cm, echter op drukke vluchten kan het zijn dat deze trolleys toch in het ruim vervoerd zullen worden.

Let op: indien handbagage niet aan bovengenoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze als ruimbagage gezien. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als 1 stuk bagage gerekend. Neem je bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee afgegeven te worden als ruimbagage.

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het op vluchten van Transavia niet langer toegestaan om de 15-inch MacBook Pro Mid (2015 - 2017) mee te nemen als ruimbagage. Wel mag de laptop mee in de cabine, maar alleen als de laptop is uitgeschakeld. De laptop mag niet worden opgeladen tijdens de vlucht. Deze regel is het gevolg van een terugroepactie van Apple. Op de website van Apple kun je precies zien welke laptops het betreft.

Ruimbagage
Ruimbagage kun je voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek je ruimbagage voordat je (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kun je niets meer veranderen aan je vlucht. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn hoger dan wanneer je vooraf je bagage boekt.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting kun je opvragen via Kras of je reisbureau.

Check altijd vooraf op de website van Transavia de exacte bagagevoorwaarden. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Op de website van Transavia kun je via Mijn Transavia tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als je naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 21 dagen tot 30 uur voor vertrek van de vlucht. Je kunt via mijn Transavia alleen een stoel reserveren als je nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kun je namelijk niets meer aan je boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via mijn Transavia als je vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

Je ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor je vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kies je vervolgens een stoel en print je de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is je Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: je moet naast jouw instapkaarten ook de e-tickets die je van ons per e-mail of post hebt ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat je online ingecheckt hebt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je hoeft alleen nog maar je bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, je kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt je tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. Betaal je bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kun je uitsluitend betalen met pinpas of creditcard. Het is niet mogelijk om contante betalingen te doen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid. We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. In het voor-en naseizoen kan het zwembad nog dicht zijn. Hotels openen de zwembaden pas wanneer het weer daar klaar voor is. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Candia **** - Athene
v
+10
+9

Het hotel ligt op loopafstand van het Nationaal Archeologisch Museum, tegenover het Centraal Station van Athene en tussen de metrostations Larissis en Metaxourgeio. Het hotel biedt een buffet restaurant, een dakterras met buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en een kleine bar. Geen eigen parkeergelegenheid (parkeren in de omgeving van het hotel, tegen betaling). De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een badkamer met bad en toilet een zithoek en een mini koelkast.

*Noot: het zwembad en dakterras van hotel Candia zijn voor onbepaalde tijd gesloten

Dorian Inn *** - Athene
v
+3
+2

Het hotel ligt centraal in de buurt van het Omonia-plein. Vlakbij vindt u diverse winkels en restaurants. Hotel Dorian Inn ligt op loopafstand van de centrale wijk Plaka en het Nationaal Archeologisch Museum. Ook vele andere bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar met de metro die onder het Omonia-plein is. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar/lounge, dakterras met zwembad (opening seizoensgebonden), lift en gratis wifi. Er is geen eigen parkeergelegenheid. parkeren is alleen mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, kluis en koelkastje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaikis *** - Kalambaka
v
+3
+2

Het hotel ligt in het centrum van het dorpje Kalambaka, aan de voet van de imposante Meteoren kloosters. Het hotel beschikt over een 24-uurs-receptie, lift, restaurant, bar, en gratis wifi. Er is gratis openbare parkeergelegenheid in de buurt van het hotel.
De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koelkast, kluisje en een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Bitouni ** - Metsovo
v
+1

Het hotel ligt aan de hoofdstraat van Metsovo op ca. 300 meter van het centrale plein. In de omgeving vindt u diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid en lift. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, gratis wifi, koelkast en kluisje. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Dioni ** - Ioannina
v
+1

Het hotel is gelegen midden in het centrum van Ioannina met alle bezienswaardigheden op loopafstand: de meest indrukwekkende culturele bezienswaardigheden van deze historische stad, het prachtige Pamvotis meer maar ook winkelcentra en vele restaurantjes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar/lounge met open haard en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, gratis wifi, airconditioning, koelkastje en kluis. Alle kamers hebben een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel El Greco *** - Thessaloniki
v

Het hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op slechts 5 minuten loopafstand van de haven en het centrale Aristoteles plein. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, gratis wifi en een lift. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats. parkeren is mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, een kluisje en een minibar. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katia Hotel ** - Afissos
v
+2
+1

Het hotel heeft een centrale ligging met uitzicht op het dorpsplein van Afissos. In de directe omgeving liggen diverse restaurants, bars en winkeltjes. Ook het strand ligt op korte afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koelkast en kluisje. Er is een badkamer met bad/douche en toilet

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Athene bekijken
v

In Athene zijn talloze bezienswaardigheden die alle een bezoek meer dan waard zijn. Teveel om op te noemen! Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Museum, met prachtige vondsten uit alle perioden van de Griekse Oudheid. Of wat dacht je van een kijkje op het uitgebreide opgravingsterrein van de Agorá? De vlooienmarkt bij Monastiráki (het centrum van de vroegere Turkse bazaar), het fotogenieke Odhos Athinas, de Hadrianuspoort, het Olympisch Stadion, de Toren van de Winden en talloze musea.

Tempel van Zeus
Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan de Tempel van de Olympische Zeus, de grootste tempel die ooit in Griekenland gebouwd is.
Pláka
Uiteraard moet je een drankje of maaltijd nuttigen in de beroemde uitgaanswijk Pláka, een schilderachtige oude volkswijk, waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes! Zeker in de avonduurtjes is het in deze levendige wijk bijzonder gezellig met talloze winkeltjes, bars en restaurants.
Akropolis
v
griekenland.athenes
Degenen die zoveel mogelijk van de Akropolis (het antieke Athene, ‘de hoge stad’) willen zien, kunnen gerust een gehele dag uittrekken voor dit beroemdste monument van Athene, want het complex is zo enorm en zo boeiend dat je er moeiteloos de dag doorkomt. Het meest in het oog springende is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig zijn (zowel binnen als buiten de oude stadsmuren) het Ereichteion, diverse tempels, de theaters van Herodes Attikos en Dionysos (waar duizenden en duizenden toeschouwers een plaatsje vonden) en het bijzonder interessante Akropolismuseum.
Monastiráki plein
Op het bekende, levendige plein aan de oostkant van het centrum is altijd wat te doen. Loop door de schilderachtige straatjes in winkelcentrum Psiri of kijk rond op het plein waar muzikanten en straatverkopers te vinden zijn. Neem plaats in een van de restaurants waar lokale gerechten worden geserveerd zoals spanakopita, tzatziki, pitabroodjes met hummus, Griekse olijven en dolmas (gevulde druivenbladeren). ’s Avonds kijk je hier uit op het prachtige verlichte Akropolis.
Delphi
v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Griekenland
v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Beoordelingen