Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Cleopatra - Ontdekkingsreis over de Nijl

- inclusief vliegreis en transfers - Nijlcruise vanuit Luxor

Egypte.KomOmbos
Luxor - Karnak
Tempel van Philae
v
Luxor - Karnak
Egypte.KomOmbos
Luxor - Karnak
Tempel van Philae
LG
 • Vliegreis vanuit Brussel per TUI Fly België
 • Rondreis Cleopatra vanuit Luxor o.b.v. volpension
 • O.a. Edfu, Kom Ombo, Aswan en Luxor
 • Per Steigenberger Minerva*****
 • Vertrek april, september en oktober
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-22.00 uur
Zondag: 10.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Deze reis wordt uitgevoerd door Kras
Het is ook mogelijk om deze reis te boeken per
Jaz Jubilee.
Vertrek je liever tussen mei en september vanuit Amsterdam? Boek dan deze reis per
Crown Jewel.

• Vliegreis Brussel-Luxor v.v. met TUI fly België
• Transfers
• 7 nachten verblijf aan boord van het Steigenberger Minerva op basis van volpension (beginnende met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag)
• Nederlandstalige reisleider aan boord
• Nederlandstalige gids tijdens excursies (indien bijgeboekt)
• Vervoer per airconditioned (mini)bus

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 25,- per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Exclusief beschreven excursie- en entreegelden
• Persoonlijke uitgaven
• Beschreven entree- en excursiegelden, deze kunnen vooraf of ter plaatse bijgeboekt worden
• Fooien (ca. € 40,- p.p.)
• Visum (ca. € 29,- p.p.)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Wanneer je voor All Inclusive kiest is bij de prijs inbegrepen: ontbijt-, lunch- en dinerbuffet, mineraalwater en frisdranken, koffie en/of thee (08.00-0.00uur), lokale alcoholische dranken (10.00-00.00 uur), avondshows
Excursiepakket Nijlcruise
• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Extra informatie

Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.
Babybedjes zijn niet aanwezig aan boord.

Kaart
Dagprogramma

Dagprogramma rondreis Cleopatra met vliegreis Brussel-Luxor

Cleopatra was de koningin van het oude Egypte, deze reis is de koningin van de Nijlcruises. Tijdens deze 8-daagse cruise vaar je van Luxor naar Aswan en weer terug naar Luxor. Duik in de Eeuwenoude cultuur tijdens een bezoek aan een van de vele interessante bezienswaardigheden. In plaats van steeds de koffer te pakken om door te reizen naar de volgende bestemming, zit je nu met een cocktail bij het zwembad. Terwijl het groene landschap van de Nijl oevers aan je voorbij trekt waan je je een koning of koningin in Egypte.

Onderstaande dagprogramma geldt als je het excursiepakket bij boekt.

Open alle items
Dag 1: vliegreis Brussel-Luxor, transfer, inscheping
Na aankomst in Luxor word je per (mini)bus naar het cruiseschip gebracht voor inscheping. Het schip blijft deze dag en nacht in Luxor liggen, zodat je 's avonds nog even langs de gezellige corniche van Luxor kunt wandelen. Diner en overnachting aan boord.
Dag 2: Start cruise, Edfu
v
Luxor - Karnak
+1
Luxor - Karnak
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de belangrijke tempels van Luxor en Karnak die beide in goede staat verkeren.
De Luxor tempel ligt in het centrum van Luxor, aan de Nijl. De tempel met zijn voorname zuilenrijen is één van de indrukwekkendste monumenten uit de Egyptische oudheid. Op een deel van het toevoerkanaal is een Islamitische moskee gebouwd.
De Karnak tempel is een immens en onoverzichtelijk complex, het is het grootste tempelcomplex van Egypte en strekt zich uit over 250.000 m2. Archeologen zijn er tot op de dag van vandaag nog niet in geslaagd alle mysteries van het complex te ontrafelen. Geniet bij terugkomst aan boord van de lunch, in de loop van de middag vaar je richting Edfu. Onderweg passeer je de sluis van Esna, een bijzondere gewaarwording met allemaal kleine roeibootjes met verkopers die u hun handel willen verkopen.
Dag 3: Edfu-Aswan
v
+1
's Morgens bezoek je de tempel van Horus die bijna 2000 jaar onder een laag zand en slib heeft gelegen. Het is de best bewaarde tempel van Egypte. Aan de ingang van de tempel staan 2 prachtige beelden van de valkgod Horus met daarachter de toegangspoort (Pyloon) tot de tempel, deze toegangspoort vertelt in reliëf het verhaal van Horus en andere goden. Na de lunch vaar je via Kom Ombo naar Aswan. Onderweg kun je lekker een duik nemen in het zwembad of vanaf het terras genieten van het geweldige landschap dat aan je voorbij trekt.
Dag 4 en 5: Aswan
v
Tempel van Philae
Tempel van Philae
+1
Dag 4
Aswan ligt aan de Nijl en ademt een exotische sfeer uit. Het glooiende landschap en de vele felucca's die hier passeren zorgen voor een bijzonder plaatje. Allereerst wordt een bezoek gebracht aan de Hoge Dam van Aswan (3830 m lang, 111 m hoog en 980 m breed). Met dit immense bouwwerk werd een einde gemaakt aan het continue overstromen van de Nijl. Vervolgens staat de onvoltooide obelisk op het programma. Deze liggende obelisk is al aan drie zijden uitgehakt en heeft een lengte van 41 meter en tot slot van deze dag de Philae tempel waar je onder andere de laatste Egyptische hiërogliefen, daterend uit 394, kunt bewonderen. Na de lunch aan boord stap je in een felucca voor een zeiltocht over de rivier. Onderweg wordt gestopt bij een eiland waar de botanische tuinen bezocht worden.

Dag 5
De ochtend is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld de kleurrijke markt van Aswan bezoeken. Ook bestaat de mogelijkheid om facultatief Abu Simbel te bezoeken. De 2 tempels van Abu Simbel werden uit de bergwand gehakt door Ramses II. Met de bouw van de Hoge Dam van Aswan zouden deze tempels onder water komen te staan, om de tempels te redden werden deze in stukken gezaagd en op een hoger punt weer opgebouwd. Wanneer je deze excursie ter plaatse bijboekt dan vertrek je vroeg in de ochtend per bus naar de grote tempel van Abu Simbel (ca. 4 uur rijden). Eenmaal terug is de lunch aan boord. Ondertussen wordt koers gezet naar Kom Ombo waar een bezoek wordt gebracht aan de "dubbele" tempel die volledig symmetrisch is en gewijd aan de krokodillengod Sobek en valkengod Horus. Vooral de hiërogliefen in deze tempels zijn indrukwekkend, zo vind je hier de jaartellingen, maar ook een kliniek met geneeskundige hiërogliefen die met enige uitleg goed te begrijpen zijn. Vervolgens vaar je naar Edfu.
Dag 6: Aswan - Kom Ombo - Luxor
v
Egypte.KomOmbos
+1
Egypte.KomOmbos
Vroeg in de ochtend vertrek je weer vanuit Aswan naar Kom Ombo. Hier aangekomen breng je een bezoek aan de "dubbele" tempel die volledig symmetrisch is en gewijd aan de krokodillengod Sobek en valkengod Horus. Vooral de hiërogliefen in deze tempels zijn indrukwekkend, zo vind je hier de jaartellingen, maar ook een kliniek met geneeskundige hiërogliefen die met enige uitleg goed te begrijpen zijn. Vervolgens vaar je via Edfu en de Esna sluis naar Luxor.
Dag 7: Luxor
v
+3
+2
Weer terug in Luxor staat nu de westelijke oever op het programma. Je bezoekt een aantal graven in de Vallei der Koningen en zult versteld zijn van de graveringen en muurschilderingen die na al die jaren nog intact zijn gebleven. Ook wordt een bezoek gebracht aan de tempel van Hatshepsut. De bouw van dit indrukwekkende monument duurde slechts 15 jaar. Hatshepsut was een vrouwelijke farao en je zult haar afgebeeld zien in mannenkleding en soms zelfs met een baard. Tot slot wordt ook nog gestopt bij de kolossen van Memnon. Deze beelden zijn het enige overblijfsel van wat eens de tempel ter ere van Amenhotep III was. De middag is ter vrije besteding.
Dag 8: Luxor
Hier eindigt al weer deze reis waar je nog lang over zult napraten. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.
Het schip
MS Steigenberger Minerva*****
v

Aan boord van de Steigenberger Minerva geniet je van alle comfort en luxe, omgeven door een prachtig landschap. Bezoek onvergetelijke plaatsen aan de Nijl en waan je in de tijd van de farao's. Met de 5-sterren service aan boord zal het je aan luxe niets ontbreken.

Specificaties
passagiersdekken: 5 • aantal hutten: 76 • voltage aan boord: 220 v
Faciliteiten
restaurant • loungebar • zwembad • snackbars • schoonheidssalon • winkeltjes • sportruimte • wifi (tegen betaling)
Hutten
v
Zowel de hutten op het hoofddek als op het bovendek hebben een groot panoramaraam met zicht op de Nijl.
De hutten zijn modern ingericht en voorzien van twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, minibar, kledingkast, televisie, telefoon, radio, airconditioning en een kluisje. Badkamer met bad, toilet en föhn.
Culinair
v
Van internationale tot traditionele Egyptische keuken. De professionele koks zullen zorgen dat het u aan niets zal ontbreken aan boord van de Steigenberger Minerva
Vlucht
TUI fly België
v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over TUI fly België, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van TUI fly België, of bel het contact center in België op +32 70 22 00 00 (max. € 0,30/min).

Bagage
Bij TUI fly België is één stuk handbagage (max. 10 kg en met max. afmetingen van 55x40x20 cm) inbegrepen.

Ruimbagage is niet inbegrepen. Het is mogelijk om van tevoren ruimbagage bij te boeken tot en met 2 dagen voor vertrek. De kosten voor 20 kg zijn € 23 per persoon per traject. A lle informatie rondom handbagage, ruimbagage en bijzondere bagage leest u op de site van TUI fly België.
NB: Op de reis naar Punta Cana is ruimbagage tot 20 kg. inbegrepen.

Tip: Boek uw ruimbagage van tevoren. De tarieven die u op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer u vooraf boekt (U betaalt dan voor ruimbagage van 20 kg € 20 per persoon per traject).
Inchecken
Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly België, helaas is dit voor klanten van Kras op dit moment nog niet mogelijk. Uiteraard bent u op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in.
Service aan boord
Eten en Drinken
Aan boord kunt u kiezen uit een beperkt assortiment sandwiches, warme dranken, frisdranken en alcoholische dranken. Heeft u liever een snack, dan kiest u uit een aantal versnaperingen zoals chips, borrelnootjes, koeken, chocolade en snoep. U kunt contant of met creditcard betalen.

Maaltijden en drankjes zijn niet standaard inbegrepen.
Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Excursies
Excursiepakket

Onderstaande informatie heeft betrekking op het excursiepakket met vertrek tot en met oktober 2019. De informatie met vertrek vanaf november wordt zo snel mogelijk aangevuld.

Wil je álle highlights langs de Nijl zien? Boek dan vooraf zéér voordelig het excursiepakket inclusief transfers in (mini)bus met airconditioning, Nederlandssprekende gids en excursieprogramma incl. entreegelden.

Maak je reis compleet en boek dit pakket bij voor slechts € 185 p.p., kinderen 2 t/m 11 jaar € 93,- p.p.

West Oever
West Oever
Vallei der Koningen
De Vallei der Koningen is gelegen op de westoever van de Nijl bij Luxor. In dit bijzondere bergdal kregen de farao’s van het Nieuwe Rijk hun laatste rustplaats. Echt rust kregen ze in vele gevallen niet, want de schatten die de farao’s mee hun graven innamen hadden een magnetische aantrekkingskrachten op dieven en plunderaars. Toch werd hier bij toeval het nog ongeschonden graf van de relatief onbelangrijke farao Toetanchamon gevonden, waarna zijn vele kostbaarheden wereldberoemd werden.
Kolossen van Memnon
Tussen de dodentempels en de Nijl staan deze twee beelden van 16 m hoog, die vroeger de ingang van de begrafenistempel van Amenhotep III ’bewaakten’.
Koninging Hatsjepsoet
Vlakbij de Vallei der Koningen is de dodentempel van koningin Hatsjepsoet gelegen. Deze tempel, gewijd aan de zonnegod Amon-Ra, staat ook wel bekend als Deir el Bahri en is gedeeltelijk in een berg uitgehouwen. Het enorme bouwwerk bestaat onder andere uit een terras met een rij van enorme zuilen, soms wel bijna 30 meter hoog! In de tempel bevindt zich het zonnehof, de kapel en het heiligdom, er zijn reliëfs terug te vinden die verschillende verhalen uitbeelden waaronder het verhaal van de geboorte van Hatsjepsoet.
Edfu
Edfu
Horus tempel
Edfu is geen grote stad, maar is door de rijke historie van de stad voor de Egyptenaren een belangrijk heiligdom. De Horus tempel die in de stad te vinden is, de best bewaarde en op één na grootste tempel van Egypte , was eeuwenlang onder het zand verborgen. Vanaf het dak van de tempel heb je een prachtig uitzicht over de Nijl en de omringende akkerlanden.
Aswan
Aswan
High dam
De in de jaren `70 gebouwde Highdam houdt het kunstmatige Nassermeer (het grootste kunstmatige meer ter wereld van wel 5000 km²) in stand. De omvang van de dam is indrukwekkend: een kleine 4 km lang, 111 m hoog en bij de voet 980 m breed.
Onvoltooide Obelisk
In de steengroeve bij Aswan ligt de onvoltooide obelisk van farao Hatsjepsoet (14e Eeuw v.Chr.). De enorme obelisk, met zijn lengte van 42 meter en een gewicht van naar schatting 1168 ton, is nooit afgewerkt. Omdat hij nog steeds vast zit aan de rots kun je om de liggende obelisk lopen en op zoek gaan naar de sporen van werktuigen en de verschillende ingegraveerde pictogrammen.
Tempel van Philea
De tempel van Philae wordt ook wel de ‘Parel van Egypte’ genoemd en is het hart van de Isis-cultus. De tempel was gelegen op het eiland Philea wat na de bouw van de dam overstroomde. De tempel werd verplaatst naar het eiland Agilkia, voortaan het Philae eiland genoemd, om hem buiten het bereik van het water te houden.
Kom Ombo
Kom Ombo
Kom Ombo
In de fameuze dubbeltempel van Kom Ombo werden, heel ongebruikelijk, 2 goden (Valkgod Horus en krokodilgod Sobek) vereerd. Deze tempel is gebouwd aan de Nijl en is dan ook aangetast door de invloeden van het water. Het gebouw is prachtig symmetrisch ingericht naar Grieks-Romeinse cultuur.
Karnak & Luxor Tempel
Karnak & Luxor Tempel
Karnak & Luxor tempels
De imposante tempel van Luxor is prachtig gelegen midden in de stad. De tempel werd opgericht door Amenhotep III en werd in de loop der tijd verder voltooid en uitgebreid door Toetanchamon, Horemheb, Ramses II, Nectanebo I en Alexander de Grote. Ook de Romeinse kiezers drukten hun stempel op deze bijzondere tempel met een lang en boeiend verleden!
Visum
Visum informatie Nijlcruise
Grensdocumenten
Voor een vakantie naar Egypte heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat op de dag van terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook is een visum verplicht.
Hotels in Egypte kunnen ook vragen om paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij je aan om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen. Indien gewenst, kun je je Burgerservicenummer doorstrepen.
Visum
Regel je visum ruim vóór vertrek. Elk verblijf moet geheel binnen de geldigheidsduur liggen (dus zowel aankomst als vertrek). Op het moment dat het visum is toegekend (meestal enkele dagen na het aanvragen), is het voor 90 dagen geldig. Binnen de geldigheidsduur van 90 dagen mag je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven.

Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis. Tip: neem een paar kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee op reis.

Let op:
Check of een visum wel of niet inbegrepen is bij uw reis (tabblad Inbegrepen). Bij sommige rondreizen en cruises wordt uw visum voor u geregeld door de rederij of lokale agent.

Hoe kunt u uw visum voor Egypte aanvragen? U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Egypte aan te vragen:
 • Aanvraag van uw visum ter plaatse. Bij een bank-kantoor/loket op de luchthaven kunt uw visum kopen. De kosten hiervan bedragen ca. € 25 p.p. en er dient contant en gepast betaald te worden.
 • U kunt uw visum voor Egypte zelf regelen via een speciale website van de Egyptische overheid . Op deze website is alléén betaling met een creditcard mogelijk. Let op: bij deze aanvraag dient uw paspoort minimaal 8 maanden geldig te zijn op de dag van aankomst in Egypte.
 • Heeft u een zonvakantie geboekt en vliegt u met TUI fly, of gaat u op Nijlcruise? Dan kunt u bij een vertegenwoordiger van een van onze lokale agentschappen een visum kopen. Onze vertegenwoordigers op de luchthaven zijn herkenbaar aan de map met TUI logo.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.
Belangrijke extra informatie
Bezoek je tijdens de reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Lees de informatie van alle landen door, zodat je precies weet welke reisdocumenten je nodig hebt.

Bezit je niet de Nederlandse nationaliteit?
Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor je noodzakelijk zijn.

Let op: U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten en visa.

Wanneer u voor een bestemming geen visa aanschaft is het niet mogelijk aan land te gaan, u kunt dan wel aan boord van het schip verblijven maar het is in dat geval niet mogelijk om excursies aan wal te doen.