Familierondreis Egypte, De wonderen van de Nijl

Familierondreis naar het land van farao's, goden en stevig ingepakte mummies

shutterstock_1100207s
Egypte.Gizehs
Egypte.Gizehs
Egypte.ValleiderKoningens
Egypte.strands
v
shutterstock_1100207s
Egypte.Gizehs
Egypte.Gizehs
Egypte.ValleiderKoningens
Egypte.strands
Vanaf1219per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-04-2021
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
nieuw
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 26

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Speciaal voor avontuurlijke gezinnen
 • Tempels, tombes, piramides en de rivier de Nijl
 • Dolen door de smalle steegjes van de soek in Cairo
 • Een leuke middag in de Pharaonic Village
 • Ervaring: met de nachttrein van Cairo naar Luxor
 • 9 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 26

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
Familierondreis Egypte, De wonderen van de Nijl
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
service center
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Cairo met Turkish Airlines
Handbagage
• Rondreis met touringcar en trein
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding
• 4 overnachtingen in hotels in Cairo en Luxor inclusief 4 x ontbijt
• 1 nacht in de slaaptrein tussen Cairo en Luxor incusief 1 x diner en 1 x ontbijt
• 3 overnachtingen in een hotel in Hurghada op basis van all inclusive zoals omschreven
• Natuurlijk naar de indrukwekkende piramiden en de sfinx van Gizeh
• Stadstour door Cairo en Luxor
• Bezoek aan het interessante Egyptische Museum in Cairo
• Een leuk middagje Pharaonic Village, in het voetspoor van de farao's
• Excursie naar de magische Vallei van de Koningen, met o.a. de enorme tempel van Hatsjepsoet
• Fijne vrije dagen in de badplaats Hurghada
• Entreegelden

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 25 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Visum
• Optionele excursies
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 26
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Familierondreis Egypte, De wondere wereld van Nijl

v
+5
+4

Zo’n vier uurtjes vliegen maar en je bent in een héél andere wereld. De wereld van farao’s en goed ingepakte mummies. De wereld van wonderlijke piramiden en enorme tempels die eens vol blinkende schatten lagen. En de wereld waar de machtige rivier de Nijl doorheen kronkelt. Met op haar vruchtbare oevers suikerriet, bananen, graan en ander belangrijks. Je leert alles over de lange historie (je reist er eigenlijk door je geschiedenisboek) en de rijke en gekke tradities van de Egyptenaren. Van hun bouwkunst, hun bijzondere schrift, hun grenzeloze liefde voor de goden en hun manier van leven aan de Nijl én in de droge woestijn, waar ze met hun kamelen en hebben & houwen rondtrekken. Zo heel anders dan jij gewend bent. Maar naast deze flinke dosis cultuur, ga je er natuurlijk ook heerlijk genieten van zon, zee en strand. Een pracht van een reis door een land dat enorm tot de verbeelding spreekt.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam–Cairo
v
shutterstock_1100207s
+1
shutterstock_1100207s
Op naar Egypte. Ga in het vliegtuig zeker aan het raampje zitten, want dan ben jij misschien wel de eerste die de piramiden spot. Of de gigantische Nijldelta, glinsterend in de zon. Op de luchthaven van Cairo staat de bus al klaar om jullie naar het eerste hotel te brengen. Twee nachten slaap je in deze bruisende wereldstad.
Dag 2 • Cairo, naar de piramiden
v
Egypte.Gizehs
Egypte.Gizehs
Egypte.Gizehs
+2
+1
Vlug het ontbijtje naar binnen werken, want je hebt vast al enorm uitgekeken naar deze dag. De drie piramiden van Gizeh – Cheops, Chefren en Mykerinos – staan bij zoveel mensen op de bucketlist. En jij kunt ze vandaag afvinken! Je krijgt er alle info over hoe deze bouwwerken, zonder alle moderne middelen van tegenwoordig, gebouwd zijn. En waar ze voor dienden. Het zijn de oudste en misschien ook wel de bekendste bouwwerken allertijden. Je kunt zelfs naar binnen (optioneel), maar dat is niet echt weggelegd voor mensen met claustrofobie. En natuurlijk maak je vandaag ook een selfie met de sfynx, de bewaker van de tempels. Met het lichaam van een kat of leeuw en het hoofd van een mens. En een wat afgebrokkelde neus. ’s Middags ga je naar de Pharaonic Village, waar je vast een beetje de Eftelingsfeer te pakken krijgt. Je stapt in deze pretparksetting in de voetsporen van de farao’s; je krijgt een rondleiding, bezoekt er drie interessante musea en je ziet een replica van de tombe van Toetanchamon, ‘Toet’ voor intimi.
Dag 3 • Cairo, stadstour en met de nachttrein naar Luxor
v
+2
+1
Je duikt Cairo in. Een bruisende stad waar zoveel te zien is. Zoals de wirwar van steegjes in de Islamitische wijk, met de stoere citadel van Saladin en de Mohamed Ali moskee, nóg zo’n blikvanger. Het kuieren door de Khan El Khalili bazaar, waar je je ogen uitkijkt, is een belevenis op zich. Blinkende spullen, aardewerk, kruiden, buikdansoutfits, kleurige lampen… ze verkopen in deze soek van alles. Ben je gek op souvenirs? Je vindt vast wel iets leuks. En zeker weten ook wat lekkers. Maar het is ook gewoon tof om je te verbazen over de drukte, de geuren en de kleuren.’s Middags is het tijd voor de vele zalen en heel uitgebreide collectie in het Egyptische museum. En daarna, doei Cairo! Je gaat aan boord van de slaaptrein naar Luxor. Een toffe ervaring.
Dag 4 • Luxor
v
+4
+3
Na het ontbijt rijdt de trein het station van Luxor binnen. Je gaat meteen de bus én de stad in, want er is hier ontzettend veel moois te ontdekken. Op het programma staat de enorme tempel van Luxor, van waaruit je via de eeuwenoude sfinxenlaan naar de tempel van Karnak loopt. Per paardenkoets even de stad door? Dat kan optioneel. Daarna heb je vast wel zin om lekker af te koelen in het fijne hotelzwembad. Maar wil je nóg meer interessants leren over Egypte, dan raden we je aan om ’s middags (optioneel) mee te gaan naar het Luxor Museum, met een grote collectie archeologische vondsten. Als je wil, kun je dit combineren met het Mummification Museum. Daarna ben je een échte Egypte-expert. In Luxor is er trouwens ’s avonds een mooie sound & light show (optioneel). Een aanrader.
Dag 5 • Luxor
v
Egypte.ValleiderKoningens
+3
Egypte.ValleiderKoningens
+2
Je bent nog niet aan de overkant van de Nijl geweest, dus daar brengen we je vandaag naar toe. Hier, op de westelijke oever van de levensader van Egypte – want zo wordt de Nijl ook wel genoemd – ligt de Vallei der Koningen. De rotsgraven die de vroegere heersers hier voor zichzelf lieten uitgraven en versieren, zijn wereldberoemd. Het is één grote bijzondere begraafplaats, met de tombes van Toetanchamon, Ramses 1, III, IV en VI, Amenhotep I, II en III, Thoetmosis I, II, III en IV en vele andere VIE's (Very Important Egyptenaren). Kun jij de goed bewaard gebleven hiërogliefen op de muren ontcijferen? Je bekijkt er ook de schitterend tegen een rotswand gelegen tempel van Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao’s. Ook is er een pauze bij de 18 meter hoge kolossen van Memnon, bijna 3,5 duizend jaar oud. In een lokaal restaurantje staat de lunch klaar en daarna mag je op een kameel springen voor een tochtje door het platteland. Je drinkt een kopje thee met de locals en krijgt een kijkje in de huizen en het dagelijks leven van de Egyptenaren.
Dag 6 • naar Hurghada
v
+3
+2
Afscheid van Luxor, op naar de badplaats Hurghada aan de Rode Zee, met de bus. Je verblijft hier drie nachten in een all inclusive hotel aan het strand. Hoe fijn!
Dag 7 en 8 • chillen in Hurghada
v
Egypte.strands
+1
Egypte.strands
Vrije dagen die je waarschijnlijk vooral doorbrengt aan het strand of het zwembad van je hotel. Maar als je na een paar uurtjes zonnen, lezen, plonzen en luieren toe bent aan wat actiefs, dan raden we je aan om te gaan snorkelen (optionele tocht met boot, inclusief gebruik van flippers, duikbril en snorkel). Want Egypte heeft een prachtige onderwaterwereld met koraalriffen en vissen in alle kleuren van de regenboog. Niet voor niets hoog op de lijst met ‘s werelds favoriete duikspots. Ga je liever wat leuks doen op het droge? Dan is de optionele safaritocht misschien meer jullie ding. Je ervaart tijdens deze excursie het bedoeienenleven in de droge woestijn. Flaneer ook zeker over de boulevard van Hurghada. Leuk in de avond.
Dag 9 • Hurghada–Amsterdam
De dagen in Egypte zijn voorbij gevlogen. Jullie vliegen vandaag van Hurghada terug naar Amsterdam. Hier geen piramiden te spotten vanuit de lucht. Helaas.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Turkish Airlines
v
Turkish Airlines
Turkish Airlines logo
Turkish Airlines
Turkish Airlines logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Turkish Airlines, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de website van Turkish Airlines.

Bagage
Ruimbagage
Afhankelijk van de bestemming mag iedere passagier max. 20, 23 of 30 kg meenemen.

Handbagage
Iedere passagier mag maximaal één stuk handbagage van maximaal 8 kg meenemen. Maximale afmetingen zijn 55 x 40 x 23 cm. Daarnaast mag één accessoire ter grote van een camera of telefoon meegenomen worden.

Voor meer informatie over de bagageregels of het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kijk je op de website van Turkish Airlines.
Inchecken
Online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.
Service aan boord
Maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

Via het entertainment systeem van Turkish Airlines kijk je diverse films en tv-series, luister je naar muziek of speel je spelletjes. Ook beschikt het systeem over wifi zodat je met je eigen telefoon, tablet of laptop op internet kunt. Let op: dit systeem is niet op alle routes en in alle vliegtuigen beschikbaar.

Je kunt aan boord je aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.
Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Familierondreizen
Herinneringen voor het leven maken
v

Nieuw bij TUI, familierondreizen. Speciaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen. En gepland in de schoolvakanties. Een groepsrondreis met meerdere gezinnen is een onvergetelijke ervaring waar thuis nog lang over wordt nagesproken. Ideaal voor ouders én kids, want er is altijd wel iemand om mee te kletsen, te spelen of te chillen. En natuurlijk is er ook veel quality time met je eigen gezin. We hebben met ieders interesses rekening gehouden en de programma’s zijn super afwisselend. Naast highlights ontdekken ga je bijvoorbeeld ook varen, fietsen, koken, knutselen en nog veel meer. Dus, zijn jullie klaar voor een reis boordevol activiteiten en gezelligheid?

Dáárom een TUI familierondreis

• Samen de wereld ontdekken
• Reizen in de schoolvakanties
• Speciaal voor jong en oud
• Fijn bijna alles georganiseerd
• Combi van veel zien én vrije tijd
• Comfortabele hotels (soms ook heel uniek en vaak mét zwembad)
• Nederlandssprekende reisleiding (m.u.v. de familierondreis Winter Wonderland Finland)
• Duurzaam reizen
• Ook superleuk voor eenoudergezinnen!

Fijn alles georganiseerd

Van hotels en vervoer tot excursies en diverse maaltijden, bijna alles is geregeld! Wij reserveren voor jullie comfortabele hotels, vaak mét zwembad voor een plonsje na een excursiedag. En soms zijn het wel heel bijzondere accommodaties, zoals een safaritent, een bedoeïenenkamp of wat dacht je van een nachtje aan boord van een schip?

Jullie reisleider spreekt Nederlands

Natuurlijk ontdek je de vakantiebestemming samen met enthousiaste en ervaren Nederlandse of lokale Nederlandssprekende reisleiding. Hij of zij staat dag en – als dat nodig is – nacht voor jullie klaar. En bij sommige reizen is er daarnaast ook nog een lokale gids, die de bestemming natuurlijk ook kent als geen ander, maar meestal wel Engels spreekt.*

*Tijdens de familierondreis Winter Wonderland Finland ben je op reis met een internationaal gezelschap. Om deze reden spreekt de reisleider Engels.

Heel toffe reizen

Het wordt misschien nog moeilijk kiezen, want er is volop keuze uit toffe reizen, met heel veel hoogtepunten en activiteiten die speciaal samengesteld zijn voor jong én oud. Hier en daar is er natuurlijk ook de nodige vrije tijd. Meestal worden er dan ook leuke optionele excursies aangeboden. Net waar jullie zin in hebben! Dus waar op de wereld gaan jullie gezellig samen dingen doen met je gezin, je reisgenootjes én met de lokale bevolking? Kies maar!

Natuurlijk duurzaam

Wij van TUI vinden duurzaamheid enorm belangrijk. Ook tijdens de familiereizen wordt op een bewuste manier omgegaan met de natuur en de lokale bevolking en hun culturele normen en waarden.

De kleine lettertjes

Een TUI familierondreis is alleen te boeken indien je reist met minimaal één kind van 8 tot 18 jaar.
De minimum leeftijd voor onze familiereizen is 8 jaar, de maximum leeftijd van de meereizende kinderen is 18 jaar. Mocht één zoon of dochter nét buiten deze leeftijden vallen, neem dan contact met ons op. Voor bepaalde landen kunnen specifieke regels voor het reizen met kinderen gelden. In Zuid-Afrika en Kenia is bovendien de minimum leeftijd voor het deelnemen aan safari’s per open jeep gesteld op 8 jaar.
• De groepssamenstelling (aantal geboekte personen en hun leeftijden, per datum) kun je bij de diverse vertrekdata inzien, net als de minimale en maximale groepsgrootte.
• In de meeste landen hebben de hotels geen familiekamers voor 4 of 5 personen. Wij bieden bij alle reizen dan ook 2-persoonskamers aan, soms 3-persoonskamers, afhankelijk van de reis. Bij een 3-persoons kamerbezetting zal het derde bed vaak een uitklapbed/stretcher of iets dergelijks zijn (verwacht geen supercomfortabele boxspring!). Wij kunnen helaas geen kamers naast elkaar garanderen.
• Ook al wordt er in steden, stadjes en de natuur volop gewandeld en staan er ook diverse sportieve activiteiten op de planning… iedereen met een normale basisconditie en een sportieve, avontuurlijke instelling kan overal aan meedoen.
• Wij kunnen helaas vooraf geen specifieke stoelen reserveren zodat gezinnen of complete groepen bij elkaar in het vliegtuig zitten, hoewel we dat natuurlijk wel altijd proberen. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen om wel of niet iets met ons verzoek te doen, daar hebben we helaas geen invloed op. Bij de meeste maatschappijen kun of moet je zélf van tevoren stoelen reserveren, vaak tegen betaling van een toeslag. Ook een upgrade naar een hogere klasse kun je zo gemakkelijk zelf regelen, mocht je dat willen. Reserveer je vooraf geen stoel, of doe je dit pas kort voor vertrek, dan worden de ‘overgebleven’ passagiers op de overgebleven stoelen geplaatst, met kans dat je als gezin kriskras verspreid door het vliegtuig kunt zitten. We raden je dan ook aan om zélf tijdig de nodige stoelen voor jullie gezin vast te leggen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Hilton WTC **** - Cairo

Dit Hilton hotel is gelegen aan de rivier de Nijl en op 2 km afstand van de Cairo Tower. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie en restaurant/ bar. Daarnaast kun je vanuit het buitenzwembad genieten van het uitzicht over de Nijl en de stad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, tv, WiFi (toeslag) en een badkamer met douche/bad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Maritim Jolie Ville ***** - Luxor

Dit vijfsterrenhotel ligt op Crocodile Island en wederom direct aan de Nijl. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende bezienswaardigheden. In het hotel is een receptie, verschillende sportvoorzieningen (fitnessruimte, tennis, volleybal en golf), buitenzwembad, restaurant, poolbar aanwezig. Voor de kinderen is er een kinderzwembad, waterglijbanen, kinderclub en speelkamer waar zij zich kunnen vermaken. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning, minibar en thee/koffie faciliteiten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Titanic Beach Spa & Aquapark***** - Hurghada
v
Standard_Room1
Standard_Room_2
Swim_Up_Room
Bathroom
Standard_Room1
+15
+14

Plezier voor jong & oud in het Titanic Resort & Aqua Park, op 700 m van het Rode Zee privé zandstrand! Winkelcentrum op loopafstand, 16 km van Hurgdada, 8 km van de luchthaven ligt. Het hotel heeft een receptie, wifi in de openbare ruimtes (tegen betaling), 3 restaurants (2 à la carte; sushi en grill), 2 snackbars, bars, buitenzwembad met kinderbad, ligbedden, parasols en badhanddoekenservice. Leuk: Aqua Park met o.a. 30 waterglijbanen (16 voor kinderen). Shuttleservice naar privé strand met ligbedden en parasols. Sport- en animatieteam. Kinderclub. Spacenter met gratis fitness (vanaf 16 jaar), massage, jacuzzi en stoombad (tegen betaling). Comfortabele kamers met airconditioning, telefoon, satelliettelevisie, koelkastje, gratis kluisje, badkamer met douche, toilet en föhn en een balkon of terras. Verblijf op basis van All Inclusive: ontbijtbuffet, luchbuffet, snacks, ijsjes, dinerbuffet, koffie/ thee met cakes en koekjes, middernachtsnacks en lokale (non-) alcoholische drankjes (24 uur per dag). Dit alles op de door het hotel vastgestelde tijden. In de restaurants geldt een dresscode; slippers, korte broeken en mouwloze t-shirts niet toegestaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klimaat
De beste reistijd voor Egypte

In Egypte heerst er een woestijnklimaat met weinig neerslag. De zomers zijn er heet en de winters mild. Het hele jaar zal je grote temperatuurverschillen gedurende de dag ervaren.
Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur gedurende dezelfde dag in de woestijn is meestal zo rond de 20 graden. De verschillen zijn kleiner bij badplaatsen langs de Rode Zee en de hoofdstad Caïro. Daar is het verschil gedurende 24 uur slechts 11 tot 15 graden.
Kijk voor de actuele temperatuur van je bestemming op www.klimaatinfo.nl.

Klimaat Egypte

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 21° 22°25°28°31° 33° 34° 34°32°30°27° 23°


groen = de beste reistijd

)Deze rondreis kun je verlengen. Een supergoed idee!

Nog geen zin om naar huis te vliegen? Boek er dan gewoon nog een paar extra vakantiedagen aan vast. Lekker lang (all inclusive!) genieten van zon, zee en strand.

Inclusief verlenging
Familierondreis Egypte, De wonderen van de Nijl
Familierondreis Egypte, De wonderen van de Nijl
 • Inclusief all inclusive strandverlenging
 • Lekker lang chillen aan het strand van Hurghada
 • Speciaal voor avontuurlijke gezinnen
 • 9 + 3 dagen verlenging
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-04-2021
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1399
Laatst bekeken reizen
Familierondreis Egypte, De wonderen van de Nijl