Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Kerstcruise vanuit Keulen over de Rijn

inclusief busreis vanuit Nederland - Riviercruise vanaf Keulen

v
© www.koelntourismus.de
ILY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 120

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Incl. busreis en maaltijden volgens beschijving
 • Cruise vanuit Keulen
 • O.a. Koblenz, Rüdesheim, Mainz en Boppard
 • Per MS Select Bellejour****+
 • Vertrek 22 december 2020
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• Busreis Nederland-Keulen v.v. per Comfort Class touringcar
• 7 dagen/6 nachten aan boord van het MS Bellejour ****+ in een hut naar keuze
• Verzorging tijdens de cruise op basis van volpension (beginnend met het diner op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 7)
• Captains welcome & farewell receptie. Inclusief 1 drankje (afhankelijk van de duur van de cruise)
• Captains welcome & farewell 'extended'gala diner (afhankelijk van de duur van de cruise)
• Het beschreven vaarprogramma
• Koffie of thee na lunch en het diner
• Koffie/thee uurtje met gebak
• Avondsnack in de bar of salon
• Feestelijke kerstdiners
• Dagelijks live muziek aan boord
• Kras reisleiding aan boord

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Excursies en entreegelden
• Fooien (optioneel)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Belangrijk

• Kijk voor op- en uitstapplaatsen op het tabblad Opstapplaats
• Dagprogramma onder voorbehoud van wijzigingen
• (Opvouwbare) elektronische rolstoelen en/of scootmobielen zijn niet toegestaan. Zie Extra info
• Voor het garant doorgaan van de excursies gelden andere voorwaarden dan voor het gegarandeerd doorgaan van de gehele reis. Voor meer informatie zie tabblad 'Dagprogramma'.
• Je dient voor deze cruise te beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 120
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Ontspannen de kerstdagen vieren op de Rijn, één van de mooiste rivieren van Europa. Dat kan met deze riviercruise van Keulen naar Mannheim. Laat je onderdompelen in de kerstsfeer in gezellige plaatsen aan de Rijn als Koblenz, Rüdesheim en Boppard; stuk voor stuk fraai verlichte steden die je absoluut in de kerststemming zullen brengen. Ook aan boord zit de stemming er lekker in: er worden diverse thema-avonden georganiseerd en natuurlijk geniet je van de meest heerlijke kerstdiners. Dit wordt een kerst om nooit te vergeten!

Open alle items
Dag 1: busreis naar Keulen, inscheping, start cruise
v
+9
+8
Via diverse opstapplaatsen in Nederland reis je per comfortabele touringcar naar de haven van Keulen. Hier kun je vanaf 14.00 uur inschepen op het schip Select Bellejour.

Vertrek: 23.59 uurKeulen is een mooie Duitse stad aan de Rijn. In de middeleeuwen hadden de bisschoppen in Keulen de macht, wat resulteerde in 150 kerken binnen de stadsmuren! Het werd de grootste Duitse stad van die tijd en de eerste met een gemeentelijke universiteit. Blikvanger van Keulen is natuurlijk de imposante Dom. Het gotische bouwwerk torent boven alles uit en na het leggen van de eerste steen in 1248 duurde het tot in de 19e eeuw voordat de kerk af was. De stad is rijk aan (herbouwde) historische monumenten en prachtige middeleeuwse panden. Museumliefhebbers kunnen in de stad uitstekend terecht. Museum Ludwig, het Stadtmuseum, het Museum voor Oost-Aziatische kunst en het biermuseum zijn slechts enkele voorbeelden. Keulen heeft tevens uitgestrekte winkelstraten, waar ieders winkelhart sneller van gaat kloppen!

Kerstmarkt Keulen
Keulen kent vele kerstmarkten die je kan bezoeken. De kerstmarkten route gaat door verschillende wijken, waaronder de 'Belgisches Viertel', bekend voor zijn vele snuister- en designwinkels.
Dag 2: Koblenz - Rüdesheim
v
+1
Aankomst Koblenz: 07.00 uur
Vertrek Koblenz: 23.00 uur

Koblenz ligt op het punt waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Door deze centrale ligging is Koblenz een belangrijk handelscentrum voor de wijde omgeving. Op het schiereiland tussen beide rivieren heb je een goed zicht op het water. Het is puur genieten op één van de terrasjes op de promenades In de Altstadt vind je onder meer gezellige winkelstraten, gezellige Weinstuben en vele bezienswaardigheden zoals de voormalige koopmanshuizen, het Blumenhof en Schloss Stolzenfels. Vanaf de Deutsches Eck, waar het standbeeld van keizer Wilhelm I pronkt, kan je met de kabelbaan, 118 meter boven de Rijn omhoog naar de machtige rotsvesting Ehrenbreitstein, die tot één van de grootste vestingen ter wereld behoort. Ook kan je een bezoek brengen aan één van de ‘Weinstuben’ en het ‘Weindorf Koblenz’, waar elk huis een ander Duits wijnbouwgebied symboliseert.

Wandel door de mooi versierde straten en het oude centrum van Koblenz. Verder vind je hier prachtig versierde pleinen en op het Forum Confluentes staat zelfs een ijsbaan waar je op kunt ontspannen en genieten van de omgeving.
Dag 3: Rüdesheim - Speyer
v
+5
+4
Aankomst Rüdesheim: 05.00 uur
Vertrek Rüdesheim: 20.30 uur

Rüdesheim is een sfeervolle wijnstad aan de Rijn. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met wijnlokalen en vakwerkhuizen. Maak zeker een avondwandeling door de beroemde Drosselgasse en neem plaats op een van de gezellige terrassen met een goed glas wijn. Een aanrader is ook de kabelbaan naar het Niederwald monument. Op deze plek kun je genieten van een mooi uitzicht over de stad, de Rijn en het schitterend landschap.

Tijdens de wintermaanden is deze plaats prachtig versierd met mooie kerstverlichting in de bomen en gebouwen. Je waant je in een kleine kerstdorp. Tip: de kabelbaan is ook geopend in de winter, om de kou tegen de gaan ligt hier een kleedje zodat je het niet te koud krijgt.

*) Houd er rekening mee dat vanaf ca. 14.00 uur de winkels en bezienswaardigheden gesloten zijn i.v.m. kerstavond.
Dag 4: Speyer - Mannheim (eerste kerstdag)
v
+3
+2
Aankomst Speyer: 07.00 uur
Vertrek Speyer: 12.00 uur

Aankomst Mannheim: 13.30 uur

De Dom van Speyer is de grootste Romaanse kerk ter wereld en is al van verre af zichtbaar. De kerk is gebouwd in de vorm van een Latijns kruis en is een van de bealngrijkste bouwwerken van Duitsland. Bijzonder is de crypte, de grootste romaanse zuilenhal van Europa, waardoor de crypte wordt beschouwd als het symbool van de middeleeuwse keizers. Verder staat deze stad bekend om het Speyer Technik museum en ook de 55 m hoge `Altpörtel`, vroeger de belangrijkste toegangspoort van de stad, het oude jodenbad en de Dreifaltigkeitskirche zijn een bezoek meer dan waard.

Mannheim is een stad in Duitsland en ligt aan de monding van de rivier de Neckar. De stad wordt ook wel ‘Quadratestadt’ genoemd, naar de aanleg van de binnenstad volgens een schaakbordpatroon. De huizenblokken, de zogenaamde Quadrate, zijn genummerd en straatnamen komen bijna niet voor. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de sfeerbepalende watertoren op het Friedrichsplatz en het Mannheimer Schloss, dat een van de grootste paleizen van Europa is. De Paradeplatz is het centrale plein van de stad, hierop komen bijna alle straten uit en ook de belangrijste winkelstraat ‘de Planken’.

In Mannheim weten ze wat versieren is. Wanneer je van boord bent hoor je misschien in de verte al de vrolijke muziek van een orgel

*) houd er rekening mee dat gedurende de kerstdagen winkels gesloten kunnen zijn en bezienswaardigheden niet bezocht kunnen worden.
Dag 5: Mannheim - Mainz - Boppard (Tweede Kerstdag)
v
Vertrek Mannheim: 03.00
Aankomst Mainz: 07.00 uur

Vertrek Mainz: 12.00 uur
Aankomst Boppard: 15.00 uur


In de ochtend kom je aan in Mainz, geniet van dit gezellige stadje aan de Rijn want om ca. 12.00 gooien we de trossen los en varen we naar Boppard. Rond 15.00 komen we in deze gezellige plaats aan.

Wanneer we aangemeerd zijn in Mainz kunt u zeker een bezoekje brengen aan het plein aan het centraal station van Mainz of de Neubrunnenplatz. Deze zijn prachtig versierd. Bekijk ook de 11 meter hoge kerstprimade of de levensgrootte kerstfiguren bij de Sint Martinus Kathedraal.

De stad Mainz ligt aan de linkeroever aan de Rijn, tegenover de monding van de Main waar het ook zijn naam aan te danken heeft. De Dom van St. Martin is een indrukwekkend bouwwerk opgetrokken uit rode zandsteen die al meer dan 1000 jaar het stadsbeeld bepaald. Bijzonder is ook het Gutenberg Museum, gewijd aan de uitvinder van de boekdrukkunst, hier vindt u onder andere de wereldberoemde 42-regelige bijbels. Vanaf de Rijn gezien ziet de stad er voornaam, rustig en een beetje streng uit, maar wanneer u de kronkelige, nauwe steegjes in het centrum doorgaat zult u zien dat het hier altijd even gezellig en druk is.

Boppard is een stadje van afwisseling, deze stad heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar staat ook vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO voor een van de mooiste landschappen van Duitsland. Een bijzondere bezienswaardigheid is het Romeinse castellum dat in 360 na Christus gebouwd is. Aanrader (geopend tot en met oktober) is om met de stoeltjeslift vanuit het Mühltal omhoog te gaan naar het hoogste punt op 240m waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over Boppard en de Rijn. Verder leent de mooie boulevard langs de Rijn, zich uitstekend voor een lange wandeling met als ideale afsluiter een heerlijk glaasje Riesling wijn.

Je kan hier heerlijk wandelen door de oude straten en langs de oude huizen die allemaal verlicht zijn geniet en geef je ogen de kost.

*) houd er rekening mee dat gedurende de kerstdagen winkels gesloten kunnen zijn en bezienswaardigheden niet bezocht kunnen worden.
Dag 6: Boppard - Keulen
Vertrek Boppard: 02.00 uur
Aankomst Keulen: 08.00 uur


In de ochtend bereiken we de haven van Keulen. Vandaag heb je een volle dag om Keulen te verkennen. Vanavond slapen we nog één nacht nog op het riviercruiseschip MS Bellejour.
Dag 7: ontscheping, busreis naar Nederland
Na het ontbijt vindt ontscheping plaats en word je per comfortabele touringcar teruggebracht naar Nederland. Einde van een prachtige Kerstcruise!

Vaarschema's en tijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

In enkele gevallen kan het zijn dat de bus voor de terugreis pas rond het begin van de middag bij het schip is. De tijd tussen de ontscheping en de busreis terug naar Nederland dien je zelf in te vullen. We maken je erop attent dat je na het ontbijt geen gebruik meer kan maken van je hut en een aantal publieke ruimtes. Uiteraard kan de bagage aan boord blijven staan.


In enkele gevallen kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de genoemde plaats ligt. Hierover zul je worden geinformeerd aan boord.

Voor het garant doorgaan van de excursies gelden andere voorwaarden dan voor het gegarandeerd doorgaan van de gehele reis.

Het schip

MS Select Bellejour

Select Voyages

Select Voyages is een merknaam van South Quay Travel & Leisure Ltd., en een deel van de CMV Holdings Ltd. Londen. elect Voyages heeft meer dan vijf decennia van succesvolle oceaan en riviercruises op de Duitse cruisemarkt. Het merk staat voor veeleisende riviercruiseschepen in het 4-sterren segment. Premium riviercruise schepen op de Rijn, Main, Moezel, Donau, de Rhône en Saône completeren het aanbod van een zeer servicegericht en zeer comfortabele manier van reizen op het water.

Jouw schip: MS Select Bellejour***+
v

Harmonie en zorgeloos reizen, dit is waar het schip MS Select Bellejour voor staat. Het MS Select Bellejour behoort tot de Duitse rederij Select Voyages, met Duits als voertaal. Het schip is royaal gebouwd met een glazen koepel en grote trap die je een gevoel van comfort geven. Ook de lichte woonkamer en overdekte promenades zijn grote voordelen die het schip je biedt. Het schip speelt zijn troef overal, bijvoorbeeld met de culinaire hoogstandjes in het restaurant aan boord of op het ruime zonnedek. Dankzij wifi op het hele schip, heb je de mogelijkheid om je dierbaren een vakantiegroet te sturen terwijl je aan het genieten bent aan boord van het MS Select Bellejour.

Technische gegevens

Bouwjaar: 2004 • lengte: ca. 127 m. • breedte: ca. 11 m • snelheid: 24 km/uur • aantal passagiers: 180 • bemanningsleden: ca, 40 • passagiersdekken: 4 • voltage aan boord: 220 v • voertaal aan boord: Duits en Engels • land van registratie: Malta • liften: geen

v
Scheepsindeling

Zonnedek
• Deels overdekt
• (Lig)stoelen

Bovendek
• 18 tweepersoonsbuitenhutten Deluxe met Frans balkon
• Groot restaurant
• Panoramalounge met bar
• Bibliotheek met leeslounge

Middendek
• 44 tweepersoonshutten Deluxe met Frans balkon
• Ruime hal met receptie en winkeltje
• Spa met sauna, jacuzzi & fitness-centrum

Hoofddek
• 27 tweepersoonsbuitenhutten

Hutten
v

Het MS Bellejour***+ beschikt in totaal over 89 buitenhutten waarvan 18 gelegen op het bovendek, 44 op het middendek en 27 op het hoofddek. De hutten zijn onderverdeeld in de volgende hutcategorieën (zie ook prijsberekening voor de verschillende toeslagen per categorie):

- 2 persoonshut hoofddek
- 2- persoonshut middendek met Frans balkon
- 2-persoonshut bovendek met Frans balkon
- 1-persoonshut hoofddek
- 1-persoonshut middendek met Frans balkon
- 1-persoonshut bovendek met Frans balkon

• Alle buitenhutten zijn ca. 16m² en beschikken over 2 aparte bedden.
• De hutten zijn voorzien van een klein rond raam dat niet geopend kan worden.
• De hutten zijn voorzien van een bad of douche en toilet, föhn, airconditioning, tv, schrijftafel/kaptafel, kluisje en minibar.
• De hutten op het middendek en op het bovendek beschikken naast de standaardfaciliteiten over twee ramen van vloer tot plafond die tot een Frans balkon te openen zijn.

Maaltijden

U verblijft op basis van volpension. Elke dag worden alle heerlijke maaltijden aan boord van het MS Bellejour vers voor u bereid. In het restaurant op het bovendek kan er worden genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch en het diner worden aan tafel geserveerd.

Gebruik scootmobiel, rollator en/of rolstoel aan boord

Voor infomatie over het gebruik van een scootmobiel, rollator en/of rolstoel aan boord, zie het tabblad 'Extra info'.

Aanvullende informatie

• Belangrijk: indeling van de hutten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegeven, dit is echter nooit een garantie.

Specificaties schip
Algemeen
Passagiers 180
Naam schip MS Select Bellejour
Valuta aan boord Euro
Taal aan boord Duits en Engels
Vlag Zwitserland
Crew leden 40
Aantal dekken 3
Faciliteiten
Bioscoop -
Internetcafé -
Wellness ja (klein)
Kinderfaciliteiten -
Bibliotheek x
Bars 1
Restaurants 1
lift -
Zwembaden -
Winkels x
stoellift -
Casino -
Theater -
Discotheek -
Whirlpool -
Technische gegevens
Bouwjaar 2004
Voltage aan boord 220 V
Breedte 11,4 m
Snelheid 22 km/ uur
Lengte 126,7 m
Hutten
Hutten

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende hutcategorieën per huttype (binnenhut, buitenhut, balkonhut en suite). Per categorie worden de meestgestelde vragen over de hut beantwoord, zoals: op welke dekken kan de hut liggen? Hoe groot is de hut? Is een mindervalidehut op aanvraag mogelijk? Welke services horen bij deze hut? Zo kun je gemakkelijk en snel de hut kiezen die het beste bij je past.

Let op: Per hut wordt aangegeven hoeveel personen er maximaal kunnen verblijven. Meestal zijn er maar een paar hutten beschikbaar met het maximale aantal personen. Op het tabblad Prijzen kun je zien of een dergelijke hut nog beschikbaar is op jouw vertrekdatum. Als dat niet het geval is, zal er automatisch een extra hut aan jouw boeking worden toegevoegd.

Buitenhut
Benedendek
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, porthole raam dat niet geopend kan worden
Minibar x
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15m2
Ligging hut Benedendek
Aantal personen max. 2 personen
Benedendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Benedendek Single
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche Douche
Balkon -
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam ja, porthole raam dat niet geopend kan worden
Minibar x
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15m2
Ligging hut Benedendek
Aantal personen max. 1 persoon
Benedendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Balkonhut
Bovendek Deluxe met Frans Balkon
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon frans balkon
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam Panoramisch raam
Minibar x
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15 m2
Ligging hut Bovendek
Aantal personen max. 2 personen
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Bovendek Deluxe met Frans Balkon Single
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon Frans balkon
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam Panoramisch raam
Minibar x
Roomservice x
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15m2
Ligging hut Bovendek
Aantal personen max. 1 persoon
Bovendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Middendek Deluxe met Frans Balkon
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon Frans Balkon
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam Panoramisch raam
Minibar x
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15m2
Ligging hut Middendek
Aantal personen max. 2 personen
Middendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Middendek Deluxe met Frans balkon Single
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche Douche
Balkon Frans balkon
Zitje x
Kluisje x
Föhn x
Raam Panoramisch raam
Minibar x
Roomservice -
Hut met stapelbed -
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Bereikbaar met lift -
Grootte hut 15m2
Ligging hut Middendek
Aantal personen max. 2 personen
Middendek
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag
personen
Hut 1:
Hut 2:
Extra info
Extra informatie riviercruises per Select VoyagesOpen alle items
Allergieën & diëten
Je kan tot zes weken voor vertrek je speciale dieetwensen of allergieën doorgeven. Vegetarische gerechten zijn bij alle maaltijden beschikbaar op de Belverdere, Bellejour en Bellefleur. Op de Sans Souci vragen wij je vooraf aan te geven of je vegetarisch bent. Houdt er rekening mee dat we speciale maaltijd verzoeken niet altijd kunnen garanderen. De vulling van de dekbedden en kussens aan boord zijn antiallergisch.
Bagage
Wij raden je aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht. Echter dit is wél het geval voor de eventuele vlieg- of busreis naar het schip. Je dien je hierbij te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij of busmaatschappij. Voor meer informatie over de bagage wordt je verwezen naar jouw reisdocumenten.
Dagprogramma
Je krijgt elke avond een programma in je hut voor de volgende dag. Daarin staat alle informatie over de openingstijden van de restaurants en bars, starttijden van de excursies aan wal, belangrijke informatie over je reis en de sportieve en culturele activiteiten aan boord.
Dialyse
Een aantal geselecteerde cruises met de Belvedere en de Bellejour wordt begeleid door een ervaren dialyseteam. Een dialyse arts met zijn team zorgt voor de juiste technologie en essentiële benodigdheden aan boord.
Excursies
Om jouw reis nog interessanter en gevarieerder te maken, biedt Select Voyages in bijna alle havens excursies aan. De speciaal samengestelde excursies worden in de meeste gevallen met een eigen reisleider uitgevoerd. Het definitieve aanbod van excursies wordt met jouw reispapieren meegestuurd. De boeking en betaling van excursies vindt aan boord plaats, tenzij anders vermeld.
Fooien
Aan boord geldt géén verplicht fooiensysteem! Toch wordt het altijd op prijs gesteld indien je een blijk van waardering geeft voor de geboden service van het personeel. Een indicatie: € 5 tot € 7 per persoon per nacht. Je kan dit aan het einde van de cruise in de fooienbox doen die bij de receptie staat. Deze wordt verdeeld over het gehele personeel aan boord. Desgewenst kun je ook iets extra's laten afrekenen op je boordrekening.
Geldzaken
Aan boord worden in principe geen contante betalingen gedaan. Alle persoonlijke uitgaven voor o.a. excursies, drankjes, artikelen uit de shop etc. worden op je boordrekening bijgeschreven. Aan het einde van de cruise ontvang je een totaal factuur die je kan betalen met creditcard (Euro en VISA), reischeques en ECbetaalkaarten. De valuta aan boord is de Euro.
Gezondheid
Er is direct medische zorg beschikbaar in geval van nood. Reizen naar de Donaudelta worden begeleid door een Duitsprekende arts. Voor medische diensten en het toedienen van medicijnen wordt een vergoeding in rekening gebracht die je kan terug vinden in het tarievenreglement. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor vertrek of je voldoende verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Indien je medicijnen of medische apparatuur gebruikt dien je dit voor vertrek tijdig aan te melden bij de rederij. Op grond van de veiligheid kunnen er restricties van toepassing zijn.
In- en ontscheping
De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Voor die tijd kan je nog geen gebruik maken van je hut in verband met de schoonmaak van het schip en de hutten. De ontscheping is meestal na het ontbijt. Meer informatie over de ontscheping ontvang je aan boord van het schip.Wegens onvoorziene omstandigheden zoals hoge waterstand of langere wachttijden in de havens en sluizen kan het voorkomen dat de tijden van in- en ontscheping aangepast moeten worden. Vaarprogramma’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. De ligplaatsen worden door de havenmeesters soms pas bij aankomst toegewezen. Hierdoor kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de betreffende plaats ligt. Ook door hoge of lage waterstand kan de ligplaats afwijken van het oorspronkelijke programma. Tevens kan het voorkomen dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen kan het dus voorkomen dat je via een ander schip naar wal en terug naar het schip loopt. Hou er in dit geval ook rekening mee dat het kan voorkomen dat je vanuit je hut tijdelijk een belemmerd uitzicht hebt.
Kleding
Het leven aan boord is ongedwongen maar wel verzorgd . Gedurende de dag en tijdens de excursies, is gemakkelijke, sportieve en weerbestendige kleding natuurlijk het meest op zijn plaats. Ook gemakkelijke en stevige schoenen zijn aan te raden. Voor de avonden geldt overwegend casual. Tijdens het galadiner raden wij feestelijke en elegante kleding aan. Het is handig om bad- en sportkleding mee te nemen voor op het zonnedek en in de wellness/fitness ruimtes. Badjassen zijn verkrijgbaar aan boord (tegen borgsom).
Mindervaliden
De schepen van Select Voyages zijn slechts gedeeltelijk toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Vooraf overleg is noodzakelijk, mede in verband met de aard van de ligplaatsen en een groot deel van de aangeboden excursies. Wij vragen je dan ook voordat je ga boeken contact met ons op te nemen en eventueel een begeleidingspersoon aan te geven bij je boeking. Voor cruises waarbij een busreis is inbegrepen geldt het volgende: het is niet toegestaan om (opvouwbare) elektronische rolstoelen en/of scootmobielen mee te nemen. Dit kan ook niet op aanvraag, er is niet genoeg bergruimte voor in de bus. Alleen opvouwbare, niet-elektronische rollators en/of rolstoelen zijn toegestaan mits bij boeking opgegeven. Voor cruises waarbij een vliegreis is inbegrepen, geldt dat het meenemen van een rolstoel of rollator voor vertrek moet worden aangevraagd via de reisorganisatie.
Telefoneren & internet
De schepen zijn bereikbaar per telefoon en fax, via satelliet. Aan boord van een aantal van onze schepen is er een internetcafé en W-LAN (tegen betaling) . Gebruik van internet is tegen betaling. De mobiele telefoon ontvangst en de kosten variëren afhankelijk van het vaargebied. Voor meer informatie, neem contact op met jouw telefoonprovider.
Reddingsoefening / veiligheid aan boord
Aan het begin van de cruise vindt er een reddingsoefening plaats, waaraan het voltallige personeel evenals alle gasten aan boord hun verplichte medewerking dienen te verlenen. Meer informatie aan boord. Meer informatie over vluchtwegen en de bewaarplaats van uw reddingsvest is in je hut te vinden, aan de binnenzijde van de deur. Let goed op de volgende veiligheidsmaatregelen:
• rook niet in bed
• werp geen sigarettenpeuken overboord
• bij golfslag raden we je aan om je vast te houden aan de relingen
• loop niet (of voorzichtig) over natte dekken
• indien van toepassing: hou je kind(eren) altijd goed in de gaten
Reisdocumenten
Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Neem voor exacte informatie contact op met Kras 0900 – 9697 (0,70 cent per gesprek). Je dient te beschikken over een geldig paspoort of geldig identiteitskaart aan boord. Zonder geldig paspoort of identiteitskaart kan je de toegang tot het schip worden geweigerd bij inscheping. Hou er rekening mee dat je paspoort of identiteitskaart de gehele reis ter controle moet worden afgegeven bij de receptie van het schip. Deze krijg je dan weer terug bij ontscheping. Voor paspoort- en visa-informatie: de visumafdeling van Kras (tel. 0900 – 9697, 0,70 cent per gesprek).
Reisleiding
Tijdens de cruise is er Duitssprekende reisleiding (tenzij anders aangegeven), alsmede een Duitssprekend hotelmanagement aan boord. Voor vragen kun je jezelf, op elk gewenst moment, tot hen wenden.
Restaurant / zitting
Aan boord van onze rivierschepen is er een dinerzitting. Tijden van deze zitting zijn terug te vinden in het dagprogramma. Een bindende reservering van zitplaatsen aan tafels is helaas niet mogelijk op voorhand. Zitplaatsen worden toegewezen onder de verantwoordelijkheid van de restaurantmanager en vindt plaats op de dag van inscheping.
Roken aan boord
Roken aan boord is toegestaan op het buitendek en in de aangewezen rookzones. Om de niet-rokers te beschermen en o.b.v. de veiligheidsvoorschriften, is roken in restaurants en in de hutten niet toegestaan.
Vaarprogramma
Door hoog en laag water, sterke nevel, wachttijden en drukte bij sluizen en bruggen blijven de vaarschema’s altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In uiterste gevallen kan gekozen worden voor vervangen van deeltrajecten door bus of trein. Mocht de rederij ons op voorhand berichten dat een route gewijzigd wordt, dan stellen wij je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.
Voertaal
De bemanning is internationaal. De voertaal aan boord van het schip is Duits. Belangrijke informatie, menu's en de dagprogramma's worden (indien nodig) ook in het Engels gemaakt.
Voltage
Het voltage aan boord is 220 Volt. Het gebruik van waterkokers, strijkijzers en andere elektrische apparaten in de hutten is o.b.v. veiligheidsvoorschriften niet toegstaan.
Wasserette / strijken
Tegen een vergoeding aan boord kun je gebruik maken van de wasserette en strijkservice.
Wellness & Fitness
De wellness-ruimte op de Belvedere en Bellejour is gratis beschikbaar. De openingstijden zijn te vinden in het dagprogramma. Het dragen van sportkleding en sportschoenen is vereist. Handdoeken zijn aanwezig in de wellness-ruimte. In de sauna op de Belvedere en Bellejour is het gebruik van een sauna-handdoek verplicht. Voor het gebruik van de whirlpool op de Belvedere en Bellejour is het dragen van badkleding verplicht. Als je op de Sans Souci gebruik wil maken van de cardio-apparaten, dien je jezelf vooraf aan te melden bij de receptie aan boord.
Opstapplaats

Deze cruisevakantie is inclusief busreis. Hieronder vind je het op- en uitstapschema van jouw busreis.

Op- en uitstapschema

Kras bied je voor deze reis de keus uit 9 opstapplaatsen in Nederland.
Aan het eind van deze reis kun je ook uitstappen op onderstaande plaatsen.

Op -en uitstapplaatsen:
• Alkmaar (NS Station Noord)
• Amsterdam (Sloterdijk)
• Utrecht (P + R Westraven)
• 's-Hertogenbosch (Petterlaarspark)
• Eindhoven (P+R Meerhoven)
• Venlo (NS Station)
• Tilburg (Zwembad Stappegoor)
• Breda (NS Station Prinsenbeek)
• Rotterdam (Capelsebrug)

Let op: Kijk in jouw reispapieren voor de vertrektijden.

Corona-maatregelen

De veiligheid en gezondeheid van de gasten en bemanning heeft de hoogste prioriteit Daarom werken zij aan een plan om jou straks weer onbezorgd op reis te kunnen laten gaan. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor updates.

Maatregelen MS Select Bellejour
Zodra deze informatie beschikbaar is zullen wij die hier delen. Wel is er een algemene richtlijn voor riviercruises. Raadpleeg deze hier.
Gezondheidsverklaring
Verplicht voor alle reizigers
Om aan boord te mogen gaan verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring moet elke reiziger (dus ook kinderen) altijd bij zich hebben tijdens de hele reis. Dit geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.

Download hier de gezondheidsverklaring via de website van het RIVM.