Familierondreis Verrassend China

In 15 dagen van Beijing, via de Chinese Muur en de pandaberen, naar Hongkong

Victoria Peak
China.Beijing.Zomerpaleiss
435247330_Chinese_Muur_China
China.Xians
2010-09-28-18-xian-terracotS
Beijing. Yiheyuan - Zomerpaleis
3301227_Chengdu_s
Aberdeen Typhoon Shelter
v
Victoria Peak
Victoria Peak
China.Beijing.Zomerpaleiss
435247330_Chinese_Muur_China
China.Xians
2010-09-28-18-xian-terracotS
Beijing. Yiheyuan - Zomerpaleis
3301227_Chengdu_s
Aberdeen Typhoon Shelter
Vanaf2149per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-08-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
nieuw
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 29

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Wandel als een keizer door het Zomerpaleis
 • Leuke ritten per hogesnelheidstrein
 • Op bezoek bij de vertederende reuzenpanda's
 • Met een bamboeraft over de Li-rivier
 • Natuurlijk ga je dé Chinese muur op!
 • 15 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 29

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
Familierondreis Verrassend China
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Beijing en Hongkong-Amsterdam met KLM of Lufthansa
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per touringcar
• Rit met hogesnelheidstrein Xi'An-Chengdu en Chengdu-Guilin
• 13 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 13 x ontbijt (Dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ), 7 x lunch (Dag 2, 3, 4, 6, 7, 9, 11), 1 x diner (Dag 2)
• Lokale Engelssprekende gidsen
• Stadsbezoeken Bejing, Xi'An, Chengdu en Hong Kong
• Stadstour Hong Kong
• Wandelen over de Chinese muur en kijken bij het Zomerpaleis
• Bezoek aan het fameuze Terracottaleger
• Bezoek aan Verboden Stad, Cloisonné-fabriek, Olympisch Stadion, Waterkubus, Jingshanpark, Panda Center, Plein van de Hemelse vrede, Moslimwijk en Boeddhistische Wildegangspagode
• Bamboe-raften op de Li-Rivier
• Met electrisch vervoer naar Xingping

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
Visum China € 180,50 per persoon (direct bij te boeken)

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen).

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering

Belangrijk

• In de eerste week van mei en oktober kan het extra druk zijn in China. Vanwege de Chinese feestdagen gaat de lokale bevolking op ontdekking in eigen land. Houd er rekening mee, dat bezienswaardigheden, stations en horeca slechter bereikbaar kunnen zijn.
• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 29
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Familierondreis Verrassend China

v
+1

Stap in China helemaal uit je dagelijkse leven. Samen met andere gezinnen reis je van Beijing naar Hongkong, twee wervelende wereldsteden waar je van de ene in de andere verbazing valt. Je wandelt over de legendarische Chinese Muur, ontdekt dat Chinees eten heel anders is dan in Nederland en je gaat de stenen soldaten van het Terracottaleger tellen in Xi’an. Je zegt “Ni hao” tegen sullige reuzenpanda’s in Chengdu en vaart de Li-rivier over. Tussen de karstbergen, zwaaiend naar de vissers. Een reis vol tempels, keizerlijke monumenten, onwaarschijnlijke verkeersdrukte, schilderachtige landschappen en leuke treinritten per hogesnelheidstrein. Ga mee en ontdek hoe bijzonder dit land is.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Bejing
Vliegen door de nacht, op naar China. Slapen of lekker veel films kijken.
Dag 2 • Bejing
v
China.Beijing.Zomerpaleiss
+2
+1
Goedemorgen Beijing, of beter gezegd: “ni hao”! We nemen je direct mee naar het Zomerpaleis buiten de stad. Op de route ernaartoe kijk je je ogen al uit. Wat een drukte op de weg. Niet zo gek dat de keizers vroeger op zoek waren naar rust. Even vluchten uit de warme, hectische stad. Bij het Zomerpaleis konden zij eindeloos wandelen over de honderden wandelpaden door de perfect aangelegde tuinen. De Chinezen zijn ware tuinkunstenaars. Je bewondert er tempels, paleizen, bruggen, hallen en pagodes vol kleur en verhalen. De Langlevenheuvel, de Hal van de Zee der Wijsheid, de Hal van de Wegdrijvende Wolken, het Paviljoen van de Edele Wolken en de Hal van Jade Rimpelingen… in China zijn ze ook meesters in mooie namen geven. En als de magen gaan rammelen is het tijd voor de eerste Chinese lunch, bijna altijd in de vorm van verschillende gerechtjes op een groot draaiend plateau. Dus, draaien maar tot je favoriete lekkers voor je neus staat. Dan kan je koffer naar de hotelkamer in de stad, waar we drie nachten blijven. Vanmiddag ben je vrij. Wat gaat het worden: uitrusten of de stad in?
Dag 3 • Bejing, Chinese Muur, Cloisonné-fabriek en Olympisch park
v
435247330_Chinese_Muur_China
435247330_Chinese_Muur_China
+1
Je hebt je vast enorm verheugd op de wereldberoemde Chinese Muur! Vandaag ga je een stukje óp deze muur lopen. Lang geleden werden er losse stukken muur gebouwd die het Chinese keizerrijk moesten beschermen tegen ‘de vijand’. En zo’n dikke 200 jaar voordat onze jaartelling begon, werden deze losse stukken samengevoegd tot één muur. Een megaproject waar meer dan een half miljoen arbeiders bijna 10 jaar lang aan werkten. De arbeidsomstandigheden waren belabberd en er ging geen dag voorbij zonder ongelukken. Gestorven bij een val of door ziekte? Dan werd je gewoon í n de muur begraven. En nu sta jij op dit bouwwerk dat als een slang door het ruige Chinese landschap slingert. Ruim 6000 kilometer lang. En met het blote oog te zien vanaf de maan. Als dat geen wauw-moment is! Als je van de muur stapt ga je door naar een cloisonné-fabriek waar je van heel dichtbij kunnen zien hoe die prachtige kommen, schalen en vazen (de beroemde Mingvazen) worden gemaakt. Tijd om te lunchen en dan de laatste stop van vandaag; het Olympische park, waar in 2008 de Zomerspelen plaatsvonden. Opvallend zijn het Nationale Stadion, ook wel het Vogelnest genoemd, en het Olympische Zwembad, oftewel de Waterkubus. In deze Waterkubus vind je overigens tegenwoordig geen 50-meter wedstrijdbad meer, maar een subtropisch zwemparadijs. Héél populair bij Chinese families.
Dag 4 • Bejing, Plein van de Hemelse Vrede en Verboden Stad
v
+1
Daar sta je, op het Plein van de Hemelse Vrede in het hart van Beijing. Om het gigantische plein staan grote communistische gebouwen uit de jaren vijftig. En in het midden het mausoleum van Mao Zedong, leider van de Communistische Partij van China. Direct aan het plein ligt ook de Verboden Stad. Hier woonden 500 jaar lang 24 keizers. De 10 meter hoge dikke muur, de uitkijkposten en de 50 meter brede gracht rondom waren duidelijk genoeg; bezoekers waren hier niet welkom. Zo bang was men voor moordlustige vijanden met plannen om de keizer wat aan te doen en de macht over te nemen. Pas sinds 1925 mag ‘het normale volk’ hier naar binnen. Je wandelt door de poort met erboven het portret van Mao en ontdekt binnen vele gerestaureerde felgekleurde paviljoens, troonzalen en binnentuinen. Eeuwenlang was dit het domein van het keizerlijke hof; kun je je voorstellen hoe het leven eruit moet hebben gezien? Geniet van de sfeer en de bijzondere verhalen die er over dit wereldwonder te vertellen zijn. Nadat je in het Jingshanpark de Verboden Stad nog even van boven kunt bekijken, is het tijd voor de lunch en een vrije middag. Ga je vanavond mee naar een Kungfu-show? (niet inbegrepen)
Dag 5 • Bejing-Xi'An
v
+1
De laatste ochtend in Beijing. Liefhebbers stappen aan boord van trishaws en laten zich door de hutongs rijden, de traditionele woonwijken. Hier geen druk zakencentrum en hypermoderne winkels, maar kleine werkplaatsjes en eenvoudige huisjes. Een interessant inkijkje in het gewone dagelijkse leven. Op het station van Beijing staat de trein op je te wachten, je reist ermee naar Xi’an. Hier slaap je de volgende drie nachten.
Dag 6 • Xi'An
v
Xi'an
Xi'an
+1
Xi'an was vroeger het beginpunt van de Zijderoute tussen het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. De stad was rijk, groeide razendsnel en trok meer en meer mensen van over de hele wereld. Je ziet er de boeddhistische Wildeganspagode en je krijgt een leuk lesje kalligraferen, schoonschrijven. Wie ontdekt een verborgen talent en maakt de sierlijkste letters? Niet te missen in Xi’an is de bijna 14 kilometer lange stadsmuur rondom de oude stad. Maar liefst 18 meter (je kunt er zelfs fietsen… doen!) en 12 meter hoog. Je struint ook nog even door de wirwar aan straatjes in de levendige moslimwijk. Misschien verrassend, maar bedenk dat vele Arabieren over de Zijderoute deze stad bezochten. Het was dan ook de allereerste stad in China waar de keizer de islam toestond als religie. De Grote Moskee is een mengelmoes van Arabische versieringen en Chinese architectuur. Ben je een lekkerbek, dan vind je vast al snel je weg naar de eetkraampjes; voor een stukje mierzoete rijstcake of wat ander lekkers.
Dag 7 • Xi'An, Terracottaleger
v
China.Xians
2010-09-28-18-xian-terracotS
Beijing. Yiheyuan - Zomerpaleis
China.Xians
2010-09-28-18-xian-terracotS
+2
+1
Xi'an is een populaire must-see, vooral vanwege het stenen Terracottaleger, dé trekpleister van de stad. Het is hier alle dagen van de week lekker druk, dus je schuifelt lekker met vele mensen richting de ingang. Maak je niet druk om het gedrom van de mensen en de herrie, het hoort er bij in China. Eenmaal binnen staan daar de soldaten, wapens, rijtuigen en paarden. Rijen dik. Wie gaat ze tellen? Maar vooral, waarom staat dit enorme stenen leger hier? De eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, zetelde in Xi’an. Hij was als de dood voor de dood en dit leger moest, als zijn tijd gekomen was, zijn graf bewaken. Het is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de vorige eeuw. Nog steeds worden er figuren uitgegraven. Dezelfde keizer gaf ook het startsein om alle losse stukken muur in China tot één muur — ja, dé Grote Chinese Muur — aaneen te bouwen. Via een terracottafabriek en met een lunchstop onderweg reis je terug naar het hotel. Vanavond is er voor de liefhebbers een Tang Era show (niet inbegrepen) met zang, dans én lekkere dumplings.
Dag 8 • Chengdu
v
+1
Met hoge snelheid trein je van Xi’an naar Chengdu, waar je rond de middag aankomt. Tip voor de vrije middag: ga lekker wandelen door de karakteristieke straatjes in Chengdu. Langs theehuizen, stoffige antiekwinkeltjes met verborgen schatten en restaurants met op het menu de lokale specialiteit ‘hotpot’. Het proberen waard. Kleine waarschuwing: de naam ‘hotpot’ zegt eigenlijk al genoeg, blussen is echt nodig. Je slaapt twee nachten in Chengdu.
Dag 9 • Chengdu, Panda Center
v
3301227_Chengdu_s
+1
3301227_Chengdu_s
Ach, wat schattig, die panda’s! In het Panda Center zetten ze zich in voor deze bedreigde reuzenpanda. Heel mooi werk. En voor jou dé kans om deze dieren, die het liefst 24 uur per dag aan bamboe knabbelen, van heel dichtbij te zien. Leuk weetje: het woord panda betekent, hoe kan het ook anders, bamboe-eter. Na de lunch en een vrije middag kun je in de avond mee naar de opera (niet inbegrepen). Héél anders dan de opera’s zoals wij ze gewend zijn.
Dag 10 • Guilin
v
+1
Met de hogesnelheidstrein bereik je de volgende bestemming, Guilin. Er is vanmiddag geen programma. Wat ga je doen nadat we in het hotel ingecheckt zijn? De reisleider heeft vast wel leuke tips voor je.
Dag 11 • Li-rivier en Xingping
v
+1
Tijd voor wat actie. Je gaat bamboe-raften op de Li-rivier. Je vaart ongeveer een uur lang langs kleine dorpjes, je haalt vissers in en je geniet van de prachtige omgeving, met links en rechts de zo kenmerkende kalkstenen rotsen. Met elektrisch vervoer ga je ook nog naar het plaatsje Xingping voor lunch en een kijkje in het oude centrum. Wat ligt dit plaatsje mooi! Daarna naar Yangshuo voor de volgende overnachting.
Dag 12 • Yangshuo
v
+1
Een vrije dag in het levendige Yangshuo. Je bent nog steeds aan de Li-rivier, tussen de gifgroene rijstvelden en de fotogenieke bergpieken van het karstgebergte. Leuk: bezoek de markt of struin van winkel naar winkel. Optioneel kun je wat meer leren over het leven op een Chinese boerderij, waar je zelf groenten mag plukken én de lunch klaarmaakt. En ga je vanmiddag ook nog mee op de optionele fietstocht door de omgeving? Het is leuk om dit fraaie stukje China op een heel andere, sportieve manier te verkennen.
Dag 13 en 14 • Hongkong
v
Aberdeen Typhoon Shelter
+2
+1
Van de Chinese natuur naar wereldstad Hongkong, weer met de hogesnelheidstrein. Snel naar het hotel en daarna ben je vrij om de stad in te duiken. De naam Hong Kong betekent ‘geurige haven’, afgeleid van de wierookhandel die in Hongkong plaatsvond. Op dag 14 staat er een stadstour langs de highlights op het programma. Natuurlijk ga je ook naar Victoria Peak; het uitzicht is te gek! Hoeveel wolkenkrabbers tel jij vanaf dit punt op 554 meter boven de stad? Geniet nog van de laatste vrije middag. Ga naar een van de markten, pak de langste roltrap ter wereld of brand een wierookstokje in een van de tempels. Kijk naar de schepen in de baai of steek zelf over met de ferry. Ga winkelen, bezoek Harbour City… er is zoveel te doen en te beleven. Wat je eigenlijk ook niet mag overslaan: de dagelijkse Symphony of Lights geluids- en lichtshow die de gehele skyline van de stad letterlijk in het licht zet. Een mooiere manier om deze rondreis af te sluiten kun je haast niet bedenken.
Dag 15 • Hongkong-Amsterdam
Op de luchthaven van Hongkong wacht het vliegtuig terug naar Nederland. Dag China!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa (incl Rusland) en naar Israël, Marokko, Tunesië en Turkije is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op de website van KLM bij 'Mijn reis' het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm. Zie voor meer informatie de website van KLM.

Afwijkende bagage
De voorwaarden voor het meenemen van afwijkende bagage, bijvoorbeeld een fiets of golf- of duikuitrusting, vind je op de website van KLM. Hier vind je ook informatie over bagage voor kinderen.

Check altijd vooraf op de website van KLM de exacte bagagevoorwaarden voor jouw bestemming.

Lid van het Flying Blue programma van KLM?
Deelnemers aan het Flying Blue programma van KLM ontvangen korting op het ruimbagagetarief. Je kunt bij je boeking alvast jouw Flying Blue nummer aan ons doorgeven. Wanneer je voor vertrek via de website van KLM je bagage reserveert wordt de korting al automatisch verrekend. Het Flying Blue lidmaatschap is persoonlijk. Alle personen in een boeking moeten dus lid worden. Hiervoor heeft ook elke deelnemer een eigen emailadres nodig. Je kunt bagage ook telefonisch boeken bij KLM via telefoonnummer: 020 - 47 47 74 7.
Wil je lid worden van het Flying Blue programma? Kijk dan op de website van KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van je stoel kan uitsluitend via de website van KLM bij 'Mijn reis'. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Noot: een achternaam met een voorvoegsel moet aan elkaar worden ingevoerd: Bijvoorbeeld; De Vries wordt DEVRIES.
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.
Lufthansa
v

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Lufthansa, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Lufthansa of neem contact op met het servicecenter van Lufthansa op telefoonnummer 0900-1234 777.

Bagage
Ruimbagage
1 stuk, max. 23 kg.

Handbagage
1 stuk, max. 8 kg, afmetingen max. 55 x 40 x 23 cm.

Lees meer over de bagageregels op de website van Lufthansa.
Inchecken
Indien je met Lufthansa naar China of Rusland vliegt is het niet mogelijk online in te checken.
Voor overige bestemmingen kun je op de website van Lufthansa vanaf 23 uur voor vertrek online inchecken en een stoel reserveren.

Hoe werkt online inchecken via www.lufthansa.com?
(mogelijk vanaf 23 uur voor vertrek tot 1 uur voor vertrek)

Stap 1: Ga naar Online Check-in
Vul de boekingscode (Booking code / Booking reference) in die je in je reisbescheiden vindt onder het vluchtschema. Wanneer er geen boekingscode in de reisinformatie wordt vermeld, dan kun je deze telefonisch bij onze organisatie opvragen. Vul tevens je achternaam en voorletter in.

Stap 2: Je gegevens
Jouw reisschema verschijnt op je scherm. Je kunt eventueel de medepassagiers toevoegen die je wilt inchecken.

Stap 3: Stoel
Er is voor jou en je eventuele medereizigers een stoel gereserveerd. Indien je deze wenst te wijzigen, dan klik je op 'change seat'.

Stap 4: Print documenten
Kies vervolgens de wijze waarop je jouw Boarding Pass wilt ontvangen. Indien je kiest voor een 'Online Boarding pass' dien je deze te printen en mee te nemen naar de incheckbalie.

Afgeven van ruimbagage
Als je bent ingecheckt hoef je alleen nog voor vertrek jouw ruimbagage af te geven bij een bagage afgiftepunt op de luchthaven. Op de meeste luchthavens kun je jouw bagage afgeven vanaf 2 uur voor vertrek van je vlucht. Voor de bagageregeling verwijzen we je naar de website van Lufthansa.
Service aan boord
Eten en drinken
In Economy Class op alle routes kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Een uitgebreide keuze aan drankjes worden gratis geserveerd.

Entertainment
Aan boord beschik je over een persoonlijk inflight entertainment programma met een persoonlijk scherm in de rugleuning van de stoel voor je. Via de gebruiksvriendelijke touch-screen navigatie kun je kiezen uit diverse films, tv-programma’s, tv-series en muziekkanalen.

Je kunt aan boord je aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Familierondreizen
Herinneringen voor het leven maken
v

Nieuw bij TUI, familierondreizen. Speciaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen. En gepland in de schoolvakanties. Een groepsrondreis met meerdere gezinnen is een onvergetelijke ervaring waar thuis nog lang over wordt nagesproken. Ideaal voor ouders én kids, want er is altijd wel iemand om mee te kletsen, te spelen of te chillen. En natuurlijk is er ook veel quality time met je eigen gezin. We hebben met ieders interesses rekening gehouden en de programma’s zijn super afwisselend. Naast highlights ontdekken ga je bijvoorbeeld ook varen, fietsen, koken, knutselen en nog veel meer. Dus, zijn jullie klaar voor een reis boordevol activiteiten en gezelligheid?

Dáárom een TUI familierondreis

• Samen de wereld ontdekken
• Reizen in de schoolvakanties
• Speciaal voor jong en oud
• Fijn bijna alles georganiseerd
• Combi van veel zien én vrije tijd
• Comfortabele hotels (soms ook heel uniek en vaak mét zwembad)
• Nederlandssprekende reisleiding
• Duurzaam reizen
• Ook superleuk voor eenoudergezinnen!

Fijn alles georganiseerd

Van hotels en vervoer tot excursies en diverse maaltijden, bijna alles is geregeld! Wij reserveren voor jullie comfortabele hotels, vaak mét zwembad voor een plonsje na een excursiedag. En soms zijn het wel heel bijzondere accommodaties, zoals een safaritent, een bedoeïenenkamp of wat dacht je van een nachtje aan boord van een schip?

Jullie reisleider spreekt Nederlands

Natuurlijk ontdek je de vakantiebestemming samen met enthousiaste en ervaren Nederlandse of lokale Nederlandssprekende reisleiding. Hij of zij staat dag en – als dat nodig is – nacht voor jullie klaar. En bij sommige reizen is er daarnaast ook nog een lokale gids, die de bestemming natuurlijk ook kent als geen ander, maar meestal wel Engels spreekt.

Heel toffe reizen

Het wordt misschien nog moeilijk kiezen, want er is volop keuze uit toffe reizen, met heel veel hoogtepunten en activiteiten die speciaal samengesteld zijn voor jong én oud. Hier en daar is er natuurlijk ook de nodige vrije tijd. Meestal worden er dan ook leuke optionele excursies aangeboden. Net waar jullie zin in hebben! Dus waar op de wereld gaan jullie gezellig samen dingen doen met je gezin, je reisgenootjes én met de lokale bevolking? Kies maar!

Natuurlijk duurzaam

Wij van TUI vinden duurzaamheid enorm belangrijk. Ook tijdens de familiereizen wordt op een bewuste manier omgegaan met de natuur en de lokale bevolking en hun culturele normen en waarden.

De kleine lettertjes

Een TUI familierondreis is alleen te boeken indien je reist met minimaal één kind van 8 tot 18 jaar.
De minimum leeftijd voor onze familiereizen is 8 jaar, de maximum leeftijd van de meereizende kinderen is 18 jaar. Mocht één zoon of dochter nét buiten deze leeftijden vallen, neem dan contact met ons op. Voor bepaalde landen kunnen specifieke regels voor het reizen met kinderen gelden. In Zuid-Afrika en Kenia is bovendien de minimum leeftijd voor het deelnemen aan safari’s per open jeep gesteld op 8 jaar.
• De groepssamenstelling (aantal geboekte personen en hun leeftijden, per datum) kun je bij de diverse vertrekdata inzien, net als de minimale en maximale groepsgrootte.
• In de meeste landen hebben de hotels geen familiekamers voor 4 of 5 personen. Wij bieden bij alle reizen dan ook 2-persoonskamers aan, soms 3-persoonskamers, afhankelijk van de reis. Bij een 3-persoons kamerbezetting zal het derde bed vaak een uitklapbed/stretcher of iets dergelijks zijn (verwacht geen supercomfortabele boxspring!). Wij kunnen helaas geen kamers naast elkaar garanderen.
• Ook al wordt er in steden, stadjes en de natuur volop gewandeld en staan er ook diverse sportieve activiteiten op de planning… iedereen met een normale basisconditie en een sportieve, avontuurlijke instelling kan overal aan meedoen.
• Wij kunnen helaas vooraf geen specifieke stoelen reserveren zodat gezinnen of complete groepen bij elkaar in het vliegtuig zitten, hoewel we dat natuurlijk wel altijd proberen. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen om wel of niet iets met ons verzoek te doen, daar hebben we helaas geen invloed op. Bij de meeste maatschappijen kun of moet je zélf van tevoren stoelen reserveren, vaak tegen betaling van een toeslag. Ook een upgrade naar een hogere klasse kun je zo gemakkelijk zelf regelen, mocht je dat willen. Reserveer je vooraf geen stoel, of doe je dit pas kort voor vertrek, dan worden de ‘overgebleven’ passagiers op de overgebleven stoelen geplaatst, met kans dat je als gezin kriskras verspreid door het vliegtuig kunt zitten. We raden je dan ook aan om zélf tijdig de nodige stoelen voor jullie gezin vast te leggen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merucre Bejing Downtown ****- Bejing

Mercure Bejing Downtown is goed gelegen aan Xi Da Wang Road in het central Business District. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, fitnesscentrum en een gezellige bar waar je een lekker drankje of snacks kunt bestellen. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv, minibar, kluis en gratis wifi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grand Dynasty Culture Hotel ****- Xi'An

Het hotel is ideaal gelegen in het stadscentrum, in de buurt van verschillende bezienswaardigheden. De kamers beschikken over een satelliet-tv, minibar en een eigen badkamer. Op het gebied van recreatie biedt het hotel een fitnessruimte en een tennisbaan. Liever ontspannen? Geniet dan in de sauna, stoombad of het binnenzwembad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Holiday Inn Express Gulou****- Chengdu

Holiday Inn Express Gulou Chengdu is gelegen in de binnenstad van Chengdu en op 10 minuten rijden van de tempel Wuhou. Het hotel beschikt over gratis wifi, 24-uursreceptie en een restaurant. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv, airconditioning, bank, bureau en eigen badkamer met douchevoorzieningen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Guilin Minfeng International Hotel ****+ - Guilin
v
+1

Het hotel ligt in Guilin City Centre, waar supermarkten, marktjes en winkeltjes te vinden zijn. Op 1,7 kilometer afstand vindt u Seven-Star Park. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, sauna en wifi in openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van televisie en telefoon. De badkamer beschikt over een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Days Inn Frontier ****- Yangshuo

Days inn Frontier Yangshuo is gelegen op 2,5 km van Yangshuo Park. De accomodatie is voorzien van een restaurant, 24-uursreceptie en gratis Wi-Fi. De kamers beschikken over een minibar, airconditioning, flatscreen-tv, bureau, kluis en eigen badkamer met bad of douche.

Hotel Dorsett Tsuen Wan **** - Hongkong
v
+1

Hotel Dorsett Tsuen Wan ligt in het bruisende wijk Tsuen Wan, op zo'n 30 minuten rijden van de luchtthaven en een kleine 10 minuutjes wandelen van een metrostation. Ideaal voor een stadsverkenning. Er is een receptie, liften, bar, restaurant, Spacentrum voor o.a. beauty- en massagebehandelingen, fitness en een buitenzwembad. Kamers met airconditioning, telefoon, televisie en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. Gratis wifi.

Plaatsinfo
Beijing
v
China.GroteMuurs
China.Beijing.Zomerpaleiss
+9
+8

China is een wereld op zich. Een bezoek aan het land is dan ook een stap terug in een wereld die zijn wortels heeft in de oudste nog bestaande beschaving. Met volop tradities die zich wonderwel weten te handhaven in de tijd van nu. U leert tijdens deze reis een stukje van de fascinerende hoofdstad Beijing kennen. Het hart van deze fascinerende miljoenenstad wordt gevormd door het immense Plein van de Hemelse Vrede met direct daarnaast de indrukwekkende Verboden Stad met het Keizerlijk Paleis. De stad telt uiteraard nog veel meer bezienswaardigheden, zoals de Lama Tempel en Tempel van de Hemel, de Zoo (met speciale afdeling voor pandaberen) en het Zomerpaleis.

Dagelijks leven
Voor velen is het leven van alledag het meest bezienswaardig. U verbaast zich over het gebeuren in het Chinese verkeer en zult versteld staan van de manier waarop goederen en mensen worden vervoerd.

Restaurants
Het levensonderhoud is, in vergelijking tot Europa, nog steeds zeer betaalbaar. Er zijn vele restaurantjes waar u een heerlijke maaltijd voor een redelijke prijs kunt eten

Tegenstellingen
De bouwkundige tegenstellingen zijn enorm. De oude volkswijken in de stad worden stukje bij beetje afgebroken. Daarvoor in de plaats komen moderne gebouwen. Een stukje ‘sfeer’ gaat daarmee ongetwijfeld verloren maar de ontwikkeling is niet tegen te houden.

Souvenirs
Het ondernemerschap heeft zich van veel Chinezen meester gemaakt en daardoor ziet men steeds meer winkels en eenvoudige kraampjes waar de waren worden aangeprezen. U kunt hier de mooiste dingen kopen. Vaak tegen heel leuke prijzen, maar vergeet u niet af te dingen!

Ontdek Hongkong

Een uitstapje naar Hong Kong is een ontdekkingsreis door een stad waar de moderne Westerse wereld, het oude Engeland en de Chinese oudheid elkaar gevonden hebben. Een stukje van de Engelse erfenis is de taal: één (van de twee) officiële voertalen in de voormalige Britse kroonkolonie is nog steeds Engels. U kunt hier dus zo uw weg vinden en gemakkelijk reizen!

Open alle items
Bezienswaardigheden
v
hong6s
De periode dat Hong Kong onder Engelse vlag viel (van 1898 tot 1997) heeft de stad een aantal prachtige gebouwen verworven. In het central district van Hong Kong Island ligt o.a. het oudste gebouw van de stad, Flagstaff House en de Old Supreme Court. In Flagstaff House is tegenwoordig het 'Museum of Teaware' gevestigd, waar o.a. de oudst bestaande theepot van de wereld te vinden is. Entree is gratis. Meer Engelse traditie vindt u elke dag in de Causeway Bay regio. Het Noon Day Gun wordt daar nog dagelijks om 12.00 uur afgevuurd. Vanaf Victoria Peak kunt u over de hele stad uitkijken.
Kowloon
Op het schiereiland Kowloon (dat ook de naam "land van de negen draken" draagt) vindt u het winkel en uitgaansparadijs Tsim Sha Tsui. Hier kunt u winkelen in de modernste shopping malls, dineren in uitstekende restaurants en uitgaan tot diep in de nacht. Ten noorden van het meest bruisende stukje Hongkong liggen de karakteristieke wijken Yau Ma Tel en Mong Kok. Kleine specialistische winkeltjes en kleurrijke markten tonen hier een fascinerend Hong Kong.
Wan Chai
v
hong2s
De wijk Wan Chai bestaat tegenwoordig uit moderne hotels, gezellige restaurants en hippe bars. De wijk dankt zijn bekendheid vooral aan schrijver Richard Mason, die in 1957 het boek "The World of Suzy Wong" schreef, toen de wijk nog een rosse buurt was. In deze wijk bevindt zich ook één van de hoogste wolkenkrabbers van Hong Kong, Central Plaza. Vanaf de 46ste(!) verdieping heeft u een werkelijk prachtig uitzicht over de stad.
Causeway Bay
v
hong1s
Een waar paradijs voor winkelliefhebbers! Dat mag de wijk Causeway Bay zich met recht noemen. Grote warenhuizen worden afgewisseld met kleine souvenirwinkeltjes en bieden voor ieder wat wils. Even bijkomen doet u in het Victoria Park, het grootste openbare park van Hong Kong.
Tsim Sha Tsui Waterfront
Bij een bezoek aan Hong Kong mag een bezoek aan Tsim Sha Tsui Waterfront eigenlijk niet ontbreken. U vindt hier de mooiste musea en galeries en theaters waar de meest populaire stukken worden opgevoerd.
Natuur
Even weg uit het drukke straatleven? Hong Kong heeft prachtige stranden, 235 eilandjes voor de kust en een prachtig achterland. In de New Territories liggen traditionele dorpjes, kunt u wandelen en zijn er culturele attracties te bezoeken. Hier vindt u ook de beroemde Tempel van de 10.000 Boeddha's (Man Fat Tsz). En… u kunt heel makkelijk een dagexcursie boeken naar het schitterende Macao, eens Portugees, sinds 20 december 1999 officieel Chinees grondgebied. Dit eiland is een gokparadijs voor Chinezen.
De Chinese invloed
v
hong3s
De Chinese invloeden merkt u in eerste instantie op straat: iedereen lijkt in de wirwar van smalle rustieke straatjes te wonen en te werken. Maar als u langer in Hong Kong bent zult u merken dat alles hier gebaseerd is op oeroude Chinese tradities.
Modern Hong Kong
Verder is Hong Kong wereldwijd bekend als handelsstad en als centrum van financiële dienstverlening. U kunt van Hong Kong dan ook alles verwachten wat bij een moderne westerse wereldstad hoort: een bruisend uitgaansleven, indrukwekkende wolkenkrabbers en een groot aantal restaurants en eetgelegenheden, waar internationale gerechten geserveerd worden of gerechten uit de typische keuken van Hong Kong.
Vervoer
v
Hongs
Vanwege de overvolle straten is Hong Kong het beste te voet te verkennen. Ook kunt u gebruikmaken van de metro MTR, die zowel de belangrijkste delen van de stad als het centrum met de luchthaven verbindt. Het (relatief goedkope) openbaar vervoer behoort ook tot de mogelijkheden en brengt u vrijwel overal.
Geldzaken
De lokale munteenheid in Hong Kong is de Hongkong dollar (HK$). Euro's kunnen omgewisseld worden bij de wisselkantoren. Deze vindt u bijvoorbeeld op de luchthaven Hong Kong International Airport. Geldautomaten vindt u rijwel overal in de stad. De meeste automaten accepteren internationale bankkaarten en bij sommige automaten kan er geld opgenomen worden met een Visa en Mastercard. Met internationale credit cards zoals Visa, American Express, Diners Club en Master Card kunt u bij de meeste hotels, winkels en restaurants terecht.
Gratis lessen tai chi of thee zetten - Cultural Kaleidoscope
De Hong Kong Tourism Board (HKTB) heeft speciaal voor toeristen de brochure ‘Cultural Kaleidoscope’ gepubliceerd, met hierin 11 attracties of lessen die een kijkje geven in een typisch Chinees gebruik. Het merendeel is gratis te bezoeken of te volgen, zoals een tai chi les (iedere ma/wo/vr tussen 08.00 en 09.00 uur), de kunst van het theezetten (iedere ma/wo/vr tussen 08.00 en 09.00 uur), het verhaal achter feng shui, een kung fu les, inzicht in de genezende werking van Chinese kruiden en de geschiedenis van Hongkong. De bijzondere attracties waarvoor wél betaald dient te worden zijn onder meer een boottocht in een authentieke jonk, een les in cake maken en een wandeling langs architectonische hoogtepunten. Ook vindt u in de folder een overzicht van 27 interessante musea, plus informatie over adres, openingstijden en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ga voor deze 'Cultural Kaleidoscope' brochure naar de informatiebalies van de HKTB in Hongkong.
TIP: Museumpas
Wilt u meer dan één museum bezoeken, koop dan de Museumpas. Deze pas geeft toegang tot de volgende 7 toonaangevende musea:
- Hong Kong Museum of History
- Hong Kong Heritage Museum
- Hong Kong Space Museum
- Hong Museum of Art
- Hong Kong Science Museum
- Dr Sun Yat-sen museum
- Hong Kong Museum of Coastal Defence
De Museumpas is verkrijgbaar bij de informatiebalies van de HKTB in Hongkong of bij de deelnemende musea.
China
v
China.Xians
China.Yangtzes
China.Beijing.VerbodenStads
+11
+10

Het fascinerende China, dat zich met de snelheid van een wervelstorm ontwikkelt tot een hypermodern land, toont u een boeiende mix van enerzijds splinternieuw en modern en anderzijds het fascinerende traditionele leven en eeuwenoude keizerlijke pracht. Van de machtige Chinese Muur nabij Beijing tot de levendige Bund boulevard van de bruisende metropool Shanghai. Van de romantische en schilderachtige karstbergen langs de lieflijke rivier de Li tot de oude en beschermde stadsmuren van het antieke Pingyao. Van het oude Xi’an met het wereldberoemde Terracottaleger tot de bruisende wereldstad Hongkong. Van het machtige 71 m hoge Boeddhabeeld bij Leshan tot Nanjing met de lange brug over de Yangtze rivier… afwisselend China popelt vol ongeduld om u al haar pracht te laten zien!

Klimaat
De beste reistijd voor China

China is een groot land en kent daarom klimatologisch gezien grote verschillen, met over het algemeen warme zomers en koude winters.

Klimaat China Beijing

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12°20°26°30°31°30°26°18° 10°
De beste reistijd is april t/m juni en september, oktober. Het regenseizoen is in juli en augustus

Klimaat China Shanghai

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12°18°24°26°31°31°27°22° 16° 10°
De beste reistijd is maart t/m mei en oktober. Het regenseizoen is in juni t/m september.

Klimaat China Xi'an

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12°19°24°27°28°27°23°16° 10°
De beste reistijd is april t/m mei en oktober.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Anderen bekeken ook
Familierondreis Skitterend Suid-Afrika
Familierondreis Skitterend Suid-Afrika
 • Volop avontuur in de ruige Drakensbergen
 • Op de fiets door het kleurrijke Soweto
 • Nijlpaarden spotten in St. Lucia
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum11-07-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2199
nieuwBekijk reis
Familierondreis de schatten van Sri Lanka
Familierondreis de schatten van Sri Lanka
 • Op ontdekking in Kandy en Galle
 • Boeddha's bij de Dambulla rotstempel
 • Luxe kamperen bij Udawalawe
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-04-2020
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1498
nieuwBekijk reis
Familierondreis Vriendelijk Vietnam
Familierondreis Vriendelijk Vietnam
 • Varen door sprookjesachtig Halong Bay met overnachting
 • Spannende speurtocht door Hanoi
 • Waterpoppenkunst van Yen Duc
 • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-04-2020
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1439
nieuwBekijk reis
Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru
Familierondreis Inca's in kleurrijk Peru
 • Ontdek de kloof Cañon del Colca
 • De heilige vallei van de Inca's
 • Met magisch hoogtepunt Machu Picchu
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-08-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2449
nieuwBekijk reis
Laatst bekeken reizen
Familierondreis Verrassend China