Rondreis Ontdek de Balkan

In 8 dagen ontdekt u de hoogtepunten van Montenegro, Centraal Bosnië en Kroatië.

Kroatie.Dubrovniks
v
Kroatie.Dubrovniks
Vanaf1009per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-05-2021
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,2
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Montenegro, Bosnië en Herzegovina
 • Dubrovnik: 'Parel van de Adriatische Zee'
 • Bezoek de mystieke piramides in Visoko
 • Indrukwekkende geschiedenis van Sarajevo
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • 8 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
8,2
Beoordeeld door 56 reizigers van TUI Specials.
Rondreis Ontdek de Balkan
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.00-22.00 uur
Zondag: 09.00-22.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
service center
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Eindhoven-Tivat met TUI fly
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per touringcar
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 7 x ontbijt en 7 x diner
• Nederlandssprekende reisleiding
• Stadsbezoeken Kotor*, Mostar, Sarajevo* en Dubrovnik inclusief lokale stadsgidsen
• Boottocht vanuit Perast*
• Bezoek aan bunker van Tito in Konjic
• Bezoek aan de piramides van Visoko*
• Bezoek aan Travnik*

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Overige entreegelden, totaal ca. € 15 per persoon
• Fooien
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Deze reis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Ontdek de Balkan

v
+1

Deze drielandenreis is een authentieke Balkan belevenis. We maken kennis met de imposante bergen van Montenegro en centraal Bosnië, vertellen u over het roerige verleden van Sarajevo en nemen u mee naar verborgen juweeltjes. Zo gaat u de bunker en tunnels van Tito in en ontdekt u dat er in Bosnië en Herzegovina heuse piramides zijn. Rijdend langs de kust van de Adriatische Zee, op weg naar de Kroatische parel Dubrovnik, geniet u van de zon die glinstert op het water. Voeg daarbij culinaire verrassingen en oprechte gastvrijheid en een heel bijzondere reis is compleet.

Open alle items
Dag 1 • Eindhoven-Tivat
Na de vliegreis van Eindhoven naar Tivat in Montenegro volgt de transfer naar ons accomodatie in Igalo. Hier verblijven we de komende twee nachten.
Dag 2 • Kotor-Perast
v
+6
+5
Na het ontbijt nemen we uitgebreid de tijd voor Kotor, mooi gelegen aan de Baai van Kotor en vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dik en vijftien tot twintig meter hoog. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcenberg, met op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan. Deze vesting is door middel van een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden. In Kotor, waar de Venetiaanse bouwstijl in het oog springt, krijgen we uitgebreid uitleg over de belangrijkste cultuurmonumenten, waaronder de St. Tryphon kathedraal. ’s Middags gaan we naar het nabijgelegen dorpje Perast, vanwaar we een korte boottocht maken naar het kunstmatige eiland Gospa od Škrpjela (Onze Vrouwe van de Rotsen). Het eiland is ontstaan door het zinken van oude en soms ingevorderde schepen geladen met rotsen. Zelfs nu nog, tijdens het jaarlijkse feest fašinada op 22 juli, worden er rotsen in zee gegooid. Na dit bezoek keren we terug naar Perast en rijden we verder naar Bosnië en Herzegovina. We arriveren weer in Igalo voor de komende overnachting. Reisafstand ca. 58 km.
Dag 3 • Mostar
v
+1
We gaan op weg naar Mostar, onderweg genietend van het karstgesteente en de prachtige bergen in dit zuidoostelijke deel van Bosnië en Herzegovina. Na aankomst checken we in bij het hotel, waarna we deze oude stad verkennen. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van twee verschillende culturen – westers en oosters – en van twee verschillende godsdiensten – het christendom en de Islam. Dit heeft geleid tot een heel interessante mix van architectuur, gewoontes en levenswijzen. U proeft er duidelijk de charme van de Balkan én het oosten. Mostar is met name bekend vanwege haar wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier, gebouwd in 1566 en vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is heerlijk dwalen door de smalle straatjes van het stadshart, over de oude markt en langs de moskeeën. Overnachting in Mostar. Reisafstand ca. 120 km.
Dag 4 • Konjic
v
Langs de Neretva rivier en door de schitterende bergen van centraal Bosnië gaan we op weg naar Sarajevo. Onderweg bezoeken we nabij het plaatsje Konjic de ondergrondse bunker van Tito (de bijnaam van Josip Broz, van 1953 tot 1980 de president van Joegoslavië). Deze grote bunker met tunnenstelsel is gebouwd in de tijd van het communisme en had als doel een eventuele kernoorlog te kunnen doorstaan. Onder begeleiding van een Bosnische legerofficier ontdekken we dit geheim van Tito (entree inbegrepen). Later op de dag komen we aan in Sarajevo voor de volgende twee overnachtingen. Reisafstand ca. 130 km.
Dag 5 • Sarajevo
v
+3
+2
Uitgebreid stadsbezoek aan Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en één van de belangrijkste steden van de Balkan. Maar ook een stad met een turbulent verleden. De stad werd in 1461 gesticht door de Ottomanen en in 1914 werd aartshertog Frans Ferdinand hier vermoord, wat ervoor zorgde dat de Eerste Wereldoorlog begon. Tussen 1992 en 1995 was deze stad het middelpunt van de Bosnische oorlog en werd zwaar gebombardeerd. Na deze gebeurtenissen heeft de stad zich goed hersteld en is zelfs gegroeid tot één van de beste economieën van Bosnië en Herzegovina. Sarajevo is daarnaast bekend als de plaats waar in 1984 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. We brengen onder meer een bezoek aan de plek waar Gavrilo Princip Frans Ferdinand van Oostenrijk heeft vermoord. Hier krijgen we uitleg over de rol van Gavrilo Princip en de 'Zwarte Hand', ook wel 'Mlada Bosna' genoemd. Indrukwekkend!
Dag 6 • Visoko-Travnik
v
+1
Vanuit Sarajevo bezoeken we bij Visoko de verrassende ‘Vallei van de piramides’. Deze veelbesproken piramides zouden zo’n 12.000 jaar geleden gebouwd zijn met voor die tijd zeer geavanceerde technologieën; men gebruikte bijvoorbeeld beter beton dan men nu kent. Bovendien is er een energiebundel ontdekt bij de piramide van de zon en is er bewijs gevonden van heuse genezingskamers in het ondergrondse 16 kilometer lange labyrint. Ze zijn veelbesproken omdat de theorieën over de piramiden sterk uiteen lopen; niet iedereen gelooft dat ze door mensen zijn aangelegd. De archeoloog Osmanagic is hier echter volledig van overtuigd en heeft voldoende bewijs gevonden dat het om echte piramides gaat. Ze behoren zelfs tot de grootste piramides ter wereld. De positie (zijden gericht naar de vier windrichtingen), het labyrinth van ondergrondse gangen die de bouwwerken met elkaar verbinden… geen twijfel mogelijk volgens Osmanagic. Na dit interessante bezoek rijden we verder naar Travnik, een stadje in centraal Bosnië en ook wel aangeduid als de middeleeuwse hoofdstad van Bosnië. Hier bezoeken we het geboortehuis van auteur en Nobelprijswinnaar Ivo Andric. Hij schreef onder meer De kroniek van Travnik, over het leven in de Balkan tijdens de Ottomaanse periode. We keren vervolgens via een andere route terug naar Mostar voor de overnachting. Reisafstand ca. 240 km.
Dag 7 • Dubrovnik
v
Kroatie.Dubrovniks
+8
+7
Een mooie tocht voert ons langs de fraaie Adriatische kust, op weg naar het uiterste zuidoosten van Kroatië. Tijdens de rit genieten we van de mooie natuur, de prachtige kustlijn en de vissersdorpjes aan de Adriatische Zee. 's Middags bereiken we Dubrovnik, ‘de parel van de Adriatische Zee en de Dalmatische kust’. Dubrovnik, in de hoogtijdagen een van de machtigste steden in dit stukje Europa, staat geheel terecht vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst en we gaan vanmiddag op ontdekking. Bezienswaardig in deze fotogenieke, op een rotspunt gelegen stad zijn onder meer de oude stadsmuren, het robuuste St. Jansfort, de kathedraal, de Grote Fontein van Onofrio, het Rectorspaleis en het Dominicaner klooster. Verder vinden we in de sfeervolle oude stadskern vele paleizen, kerken, kloosters, musea en gezellige pleinen, waaronder het Lužplein. Na dit stadsbezoek keren we weer terug naar Igalo. We zijn weer terug in Montenegro. Hier in de omgeving brengen we de laatste nacht van de reis door. Reisafstand ca. 180 km.
Dag 8 • Tivat-Eindhoven
Transfer naar de luchthaven van Tivat (ca. 30 km) voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Video van de stad Sarajevo

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiding
Onze reisleiders

Onze reizigers vertellen vaak hoe blij ze waren met de reisleiding op hun reis. Dat horen we natuurlijk graag en we kiezen onze reisleiders en chauffeurs dan ook zorgvuldig. Ze hebben stuk voor stuk veel reiservaring en vakkennis en spreken allemaal Nederlands. Op sommige reizen gaat er ook een lokale Engelssprekende gids mee.

Nederlandssprekende reisleiding
De reisleider vertelt je álles over de bestemming en de bezienswaardigheden die je bezoekt. En ze zorgen er natuurlijk voor dat jouw reis zo soepel mogelijk verloopt. Onze reisleiders staan je bij met raad en daad én ze hebben vaak handige tips... Welke kleding kun je het beste dragen voor deze excursie? Waar zitten de leukste restaurants? Hoe zeg je 'Bedankt!' in de taal van dit land?

Even voorstellen
We hebben heel veel bestemmingen en dus ook heel veel reisleiders. Sommigen gaan regelmatig mee op dezelfde reis en anderen wisselen meer af. Welke reisleider op wélke reis meegaat weten we pas kort van tevoren en is daarom altijd onder voorbehoud. Maak hieronder alvast kennis met een of meer reisleiders (we hebben er natuurlijk nog veel meer!).

Reisleider Sveto Milenkovski

" Always take a smile with you!"

v
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski
Reisleider Sveto Milenkovski

Ik heb 13 jaar in Nederland gewoond en ik begeleid nu al meer dan 7 jaar reizen naar verschillende landen in de Balkan zoals Macedonië, Albanië, Griekenland en Montenegro . Ik spreek bijna alle talen in die regio waaronder Macedonisch, Grieks en Servisch en ik leer momenteel Albanees. Ik ben gezegend met goede communicatieve vaardigheden en ik kan ook heel goed luisteren, wat goed van pas komt als reisleider.

Een van de leukste herinneringen die ik heb is aan een groep, die een grappig lied had geschreven over mij en wat ze de hele reis door bleven zingen. Het leukste souvenir dat ik ooit heb meegenomen is een paar échte klompen uit Nederland en ook mijn hoedje met Nederlandse vlag gaat altijd mee in mijn koffer.

Ervaringen van reizigers
Ervaringen van reizigers

Indrukwekkende Balkanreis
Met een enthousiaste, deskundige gids (Sveto), een bedreven chauffeur (Darko) en een gemotiveerde en geïnteresseerde groep hebben we drie landen bezocht. Een goede mix van natuur, cultuur, kunst en politiek. Een indrukwekkende regio.
G. van Oorsouw - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Prachtige reis met fantastische reisleider Sveto
Wat hebben we genoten, de uitblinker was de tweede dag in Macedonië waar we gevaren hebben op een meer bij Sveti Naum. Wij vonden drie landen te veel omdat veel oponthoud kan geven bij de grens. Onze keuze gaat dan naar Macedonië en Albanië. We komen nog een keer terug naar Macedonië omdat we daar meer van willen zien. Hotels waren in alle landen prima.
P. van der Kist - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Met Sveto naar de Balkan
Mijn rondreis door Macedonie, Albanie en Griekenland was grandioos. Dankzij reisleider Sveto, die goed op de hoogte was van plaatselijke gebruiken en geschiedenis, heb ik een goede indruk gekregen van het gebied waar ik gereisd heb. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis van Kras meeging en dat is een heel positieve ervaring geweest.
W. van der Meer - Rondreis Macedonië en Albanië (augustus 2016)

Vlucht
TUI fly

v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items
Bagage
Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen. Handbagage die aan deze afmetingen voldoet maar uiteindelijk toch niet aan boord past, wordt kosteloos in het laadruim vervoerd.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kun je direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar zie je ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.Tip: boek je ruimbagage van tevoren. De tarieven die je op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer je vooraf boekt.

Kijk voor alle informatie over kosten voor ruimbagage en afwijkende bagage op https://www.tui.nl/vliegtickets/services/bagage.
Stoelkeuze
Is reserveren nodig?
Wil je bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan je favoriete plek tegen betaling. Je kunt jouw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kun je tot 74 uur voor vertrek jouw stoel reserveren. Je kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveer je geen stoel, dan krijg je er automatisch één toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. Je kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van jouw stoel ga je naar de website van TUI fly via onderstaande button, en log je in met jouw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven via ons contact center.

Zitcomfort en service
Zitcomfort en service TUI fly

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van jouw reis kun je jouw gewenste serviceconcept selecteren en je ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heb je al geboekt en wil je alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken
Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en je mag zelf kiezen hoe je wilt inchecken. Uiteraard ben je op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar je kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als je gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht je eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer je (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van jouw stoel kunt je namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kun je online incheken op de site van TUI (KRAS heeft hier geen invloed op). Je gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van KRAS.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als je online hebt ingecheckt, hoef je op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. Je kunt jouw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: je moet naast je instapkaarten ook je e-tickets, die je van ons hebt ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om vooraf een instapkaart te sturen. Je ontvangt in dat geval een bevestiging van jouw online check-in. Deze bevestiging kun je op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.
Eten en Drinken
Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestel je tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kun je van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volg je een dieet of wil je een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven
Mobiliteitsbeperking
Reis je met een rolstoel of heb je andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt je verder.

Meer informatie
Partners van TUI fly
TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij je vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij jouw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kun je lezen op de website van TUI.
Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig, heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Palmon Bay Hotel & Spa **** - Igalo
v
+7
+6

Modern hotel in Igalo, met uitzicht op de Adriatische Zee. Het hotel beschikt over een receptie, lift, 2 bars, 3 restaurants, spa- en wellnesscenter met binnenzwembad, sauna, hamam, fitnesscenter, solarium en beautysalon. Er is tevens een privéstrand met parasols en ligstoelen. Gratis wifi. Kamers met airconditioning, televisie, telefoon, minibar, kluisje en balkon. Badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

City Hotel **** - Mostar
v

Modern hotel gelegen in een woonwijk op loopafstand van het stadscentrum van Mostar. Het beschikt over 24-uursreceptie, lift, bar, restaurants en luxe wellnesscenter met binnenzwembad, fitnessruimte, whirlpool, sauna en schoonheids-/massagebehandelingen. Er is gratis wifi. Kamers met airconditioning, televisie, telefoon, minibar en kluisje. Badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Hercegovina / Crystal **** - Sarajevo
v

Dit hotel is gelegen naast het natuurreservaat Vrelo Bosne en ligt op 10 kilometer van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een tuin, een terras, restaurant, bar, bagageopslag, airconditioning, lift, kluisjes en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, een comfortabele bank, minibar, gratis wifi en een badkamer met toiletartikelen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Palma *** - Tivat
v

Het hotel is gelegen in de prachtige baai van Tivat en heeft hierdoor een indrukwekkend uitzicht op de baai zelf. Het heeft een eigen prive strand waar ook diverse eetgelegenheden en bars te vinden zijn. Verder heeft het hotel een restaurant en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een sateliet televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klimaat
De beste reistijd voor Kroatië

Kroatië kent een zeeklimaat en heeft gemiddeld 12 zonuren per dag in de zomer. Dit maakt Kroatië tot een ideale zonbestemming. De hoogste gemiddelde temperatuur in de zomer is 27 graden en de laagste 8 graden. Gedurende het hele jaar kan er wat neerslag vallen in Kroatië. De meeste regen en sneeuw valt in de wintermaanden en in het najaar. Kijk voor de actuele temperatuur van je bestemming op
www.klimaatinfo.nl .

Klimaat Kroatië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 17°21°24°27°26°22° 16°
Beste reistijd is mei t/m september.

groen = de beste reistijd

De beste reistijd voor Bosnië en Herzegovina

In Bosnië en Herzegovina heerst een alpien landklimaat, de zomers zijn over het algemeen warm, de winters koud (aan de kust wat milder en ook wat meer regen). De beste reistijd is april t/m oktober.

Klimaat Bosnië & Herzegovina

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 10°15°20°24°26°27°22°16° 10°
groen = de beste reistijd

De beste reistijd voor Montenegro

In Montenegro heerst een mediterraan klimaat, met een gemiddelde zomertemperatuur van ca. 25 tot 30 graden en een gemiddelde wintertemperatuur van ca. -5 tot 5 graden. Het regenseizoen is januari t/m maart en oktober t/m december. Beste reistijd is mei t/m september.

Klimaat Montenegro

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)10° 14°19°23°26°26°22°16°11°
groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen
)U kunt deze rondreis verlengen met 3 of 7 nachten in een hotel Delfin in de baai van Tivat

U kunt deze reis met 3 of 7 nachten verlengen in Tivat.

Laatst bekeken reizen
Rondreis Ontdek de Balkan