Rondreizen Azoren, Portugal

De Azoren, een eilandengroep behorende bij Portugal, bestaat uit 9 eilanden die midden in de Atlantische Oceaan gelegen zijn, op zo’n 1300 km van het Portugese vasteland. Het eerste eiland (Santa Maria) werd in 1427 ontdekt door de Portugezen. Zij vernoemden de eilandengroep naar de buizerds, die zij aanzagen voor haviken (in het Portugees ‘açores’). De eilanden, die verspreid liggen over 650 kilometer, zijn met name geschikte vakantiebestemmingen voor mensen die houden van natuur, vredige rust en rijke tradities.

Vanwege de overwegend vulkanische oorsprong van de eilanden typeren de Azoren zich door een boeiend maanlandschap. Vulkaanpieken, caldeiras (vulkaankraters, waar zich vaak groenblauwe meren in gevormd hebben) en vruchtbare gronden bepalen voornamelijk het beeld.

Elk eiland van de Azoren heeft zijn eigen specialiteiten. Wel zie je op alle eilanden lokale visserij terug die garant staan voor vers gevangen vis, op allerlei manieren bereid. Sommige soorten zijn inheems zoals ‘craca’ barnacle of ‘cavaco’, een bijzonder lekkere zeekreeft. Ook zijn er heerlijke vleesgerechten zoals ‘Terceira biefstuk’ en het populaire ‘Cozido das Furnas’: een traditionele vleesschotel uit de Azoren die onder de grond in de thermische hitte van Furnas wordt gekookt (São Miguel).
Maak je graag eindeloze wandeltochten en kijk je graag rond in authentieke dorpen en pittoreske havenstadjes... laat je dan eens aangenaam verrassen door de Azoren.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Azoren
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Eilandhoppen Azoren
Rondreis Eilandhoppen Azoren
  • Echt een must voor natuurliefhebbers
  • Ontdek kraters, vulkanen & pittoreske dorpen
  • Bewonder vier fascinerende eilanden in één reis
  • 11 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-05-2021
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1819
IG
8,3erg goed83 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,3
83 beoordelingen Rondreizen Portugal Azoren door reizigers van Kras