Cruises in Alaska

Varen langs sneeuwwitte natuurparken en authentieke cowboysteden

De witte bergtoppen, schitterende fjorden en ruige natuurparken zullen ongetwijfeld voor onvergetelijke momenten zorgen tijdens een cruise door Alaska. Zo vaart het luxe cruiseschip in deze Amerikaanse staat door het Glacier Bay National Park. De besneeuwde ijsbergen en glinsterende gletsjers leveren hier ongetwijfeld prachtige kiekjes op. Daarna kunt u zichzelf onderdompelen in het ‘Wilde Westen-gevoel’ van de zuidelijke hoofdstad Juneau.

Verfijn uw keuze
2 Cruises Alaska
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Land
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

Verbazingwekkend Alaska
Verbazingwekkend Alaska
per Norwegian Encore
  • Stap aan boord de Norwegian Encore
  • Wat mooi die gletsjers!
  • Cultuurliefhebbers geniet in Juneau en Victoria
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-10-2021
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf899
L

Cruisereis naar de ‘laatste grens’ van Amerika

Verken tijdens een cruise Alaska als een ware ontdekkingsreiziger deze ongerepte staat in het noordwesten van Amerika waar de ruige wildernis en grillige fjorden de sfeer bepalen. Via de Inside Passage vaart het luxe cruiseschip van de Holland America Line ‘The Last Frontier’ binnen, oftewel ‘de laatste grens’ van de Verenigde Staten. Deze vaarroute die ten zuidwesten ligt van Alaska lijkt bijna op een kleurrijk schilderij dankzij de witte ijsbergen, groene naaldbossen en felblauwe meren die een prachtig geheel vormen. Maak hier ook gerust een wandeling over het scheepsdek, want het is goed mogelijk dat u otters, walvissen en dolfijnen spot in dit schilderachtige zeegebied. Vervolgens vaart u gedurende deze rondreis door het nabijgelegen Glacier Bay National Park. Waarschijnlijk waant u zichzelf in dit natuurreservaat in een magisch ‘ijsparadijs’. De fonkelende ijsrotsen, besneeuwde bergen en puntige gletsjers creëren namelijk een betoverend decor. hoge ‘Mount Royal’ heeft u een perfect uitzicht over het stadshart, dat wordt gevormd door met futuristische wolkenkrabbers en fonkelende torenflats.

Cowboys en indianen in Zuid-Alaska

Minstens zo bijzonder is de zuidelijke hoofdstad Juneau, die ook het verkennen waard tijdens een cruise door Alaska. Wanneer het cruiseschip aanmeert in de haven lijkt u te zijn beland in een authentieke cowboystad. De houten huizen, wapperende ‘Stars and Stripes’ en karakteristieke saloons zorgen immers voor een typische Wild West-ambiance. Volg de lokale bevolking vooral eens richting de centraal gelegen Red Dog Saloon. In deze bruine kroeg waar de muren gedecoreerd zijn met sheriff-sterren, cowboyhoeden en dollarbiljetten ervaart u vermoedelijk snel het traditionele cowboy-gevoel. Of ontdek gedurende een cruisevakantie Alaska van Kras juist het indianenverleden van deze Amerikaanse staat. Zo kunt u in de zuidoostelijke stad Ketchikan op excursie door het Totem Heritage Cultural Centre. In dit museum maakt u kennis met de historie van de inheemse Tlingit-indianen, dankzij mystieke totempalen, maskers en foto’s van indianendorpen.